Pravda o nicku Jiřího Paroubka

Už to všichni víme: „Internet je poměrně nové médium. Na mnohé z nás může působit cize, to však neznamená, že je nebezpečný." Pod vedením internetového specialisty Jiřího Paroubka převálcuje ČSSD soupeře aktivitou svých nových blogerů a diskutérů.

Na YouTube se chystá nový osvětový klip, kde Kateřina Brožová klade Jiřímu Paroubkovi otázky na téma internetové komunikace, především využití facebooku, blogů a internetových diskuzí. Domlouvá si s panem předsedou, že pokud jeho odpověď na otázku nebude úplně přesná, nenápadně je upozorní dotekem nohy, aby formulaci upřesnil:

KB: „Pane předsedo, prý dokážete spolehlivě zformovat šiky internetových fanoušků na facebooku?"

JP:  „Kateřino, mne cizími slovy neohromíte. Já vím i to, jak se řekne anglicky čmelák, proto rozklíčovat Knihu tváří mně nečiní problém."

JP: „Au! Že vy máte jehlové podpatky?"

JP: „Máte pravdu, vedeme si svou Knihu tváří, které naše ochranka nafotila při vaječných mítincích. A my s nimi opravdu po zásluze zatočíme. Nezávislý ministr vnitra Pecina už dostal úkol, aby na tom začal pracovat. Klidně mu můžu poradit, mám už zkušenosti z CzechTeku."

KB: „Pojďme raději dále. Co Váš blog na iDnesu? Prý už nejste VIP?"

JP: „Tak já tedy zásadně souhlasím, že podle průzkumů veřejného mínění by Kaplického blog měl být určitě postaven."

JP: „Au!"

JP: „Jó tak, blog není blob? Mí poradci něco říkali, že moje velké myšlenky občas někde otisknou na internetu. Internet není nebezpečný, internet je dobrý, internet je přítel."

KB: „A pane předsedo, zapojujete se i do diskuzí pod svými články? Můžete nám prozradit, jaký máte nick?"

JP: „Nick? To jako jestli se můžu rovnat s Topolánkem na těch fotkách, které z něj udělaly nejpopulárnějšího expremiéra? To tedy určitě můžu. Mám nick nejmíň 15 centimetrů!"

JP: „Au, to už přeháníte, Kateřino, přestaňte."

JP: „Samozřejmě 15 centimetrů v klidu. Při rozhovoru s Vámi to může být centimetrů i 25. Škromach, Sobotka, přestaňte se smát. No řekněte, pánové. Kdo z vás to má."

Foto: Martin Adamec, MF DNES a Lidové Noviny

Autor: Libor O. Novotný | pátek 19.6.2009 10:45 | karma článku: 40,33 | přečteno: 5147x
  • Další články autora

Libor O. Novotný

Víkend v Antverpách

19.2.2024 v 15:00 | Karma: 14,11

Libor O. Novotný

Víkend v belgickém Gentu

12.2.2024 v 15:00 | Karma: 13,21

Libor O. Novotný

Víkend v Bruggách

29.1.2024 v 15:00 | Karma: 17,83