Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

POToole

10. 3. 2008 18:59
KARMA

Prvni blog, ktere o teto problematice mluvi rozumne. Pokud mate s ditetem dlouhodobe vztah zalozeny na komunikaci, duvere, lasce a vzajemneho respektu, pro jeden opravneny pohlavek si urcite nikam stezovat nepujde...

0 0
možnosti
AK

ak1975

10. 3. 2008 18:21
Džamila

Džamila není z Kurdistánu ale z Kazachstánu,, ten je trošku Severovýchodněji, a její jméno překládejme jako Krásná tj Krása Stehlíková

0 0
možnosti
PV

Alcator

10. 3. 2008 18:07
Džamila, to je prostě hvězda

Džamila perlí. Nejprve, jsouc odchována Kurdskými stepmi, nedomyslela, že každá těhotná žena má těhotenský průkaz, a chtěla na naše těhulky lepit něco po vzoru židovských hvězd (odznáčky "jsem těhotná"), teď zase chce zakazovat fyzické tresty. Ale zaujalo mě, že se v novinách objevily tendenční článk o tom, jak tělesné tresty mají negativní dopad na náš pozdější sexuální život a já nevím co všechno. No... Podívejte se prosím za oceán, do USA, co se tam děje: Před 20 lety zakázali tělesné tresty vůči dětem, dnes má každá škola ve vchodu detekční rám a děti se tam střílí, protože jim naprosto nedochází, že násilí "bolí". Žádné z nich nikdy nedostalo ani plácnutí po zadku, násilí znají jen z počítačových her, kde po zásahu následuje tlačítko "respawn" a jede se dál.

Komenský pravil: "Použití rákosky učitelem je signálem o jeho selhání, ale když už tu rákosku držíš v ruce, pak neváhej."

0 0
možnosti
AH

alex hart

10. 3. 2008 17:19
Důvěra - 1 -

Obávám se že problém je daleko hlubší, než si chceme vůbec připustit.

Ode dávna platitilo, že kdo má moc, má pravdu. A také že veškerá moc korumpuje. To platí i dnes. Dnes ale současně s tím zavádíme spoustu zákonů a opatření na obranu před zneužíváním moci. Proti šikaně, proti harasmentu, proti násilí v rodině, a teď znovu proti násilí na dětech. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby ovšem nešlo tyto zákony zneužívat i obráceně. Tedy, že si onen doměle ublížený něco vymyslí a vydírá svého nadřízeného, či rodiče.

Já osobně nejsem pro přílišné uplatňování tělesných trestů, ale jsou situace, kdy mají mírné fyzické tresty své opodstatnění.

Jak už jsem napsal výše, veškerá moc korumpuje. Dnes ji dáváme částečně do rukou svých dětí proti nám. Samozřejmě, že ne vždy ji děti proti nám zneužijí, ale stát se to může docela snadno. Co když nám bude někdo cizí chtít rozbít rodinu?  Má k tomu přes naše děti cestu otevřenou.

pokračování...

0 0
možnosti
AH

alex hart

10. 3. 2008 17:19
Důvěra - 2 -

Navrhovaný zákon nevěří rodičům, že nezneužijí své fyzické převahy nad dítětem, ale dává nedospělému dítěti, případně nějakému cizímu manipulátorovi nad naším dítětem důvěru ještě daleko vyšší, že nezneužijí zákon proti rodičům.

0 0
možnosti