Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xena123

9. 1. 2012 7:05
???

"Nedochází jim, že nebýt Václava Havla, možná by ani takto veřejně svoje ubohé názory šířit nemohli"

A na to jste přišel jak? K převratu došlo, protože režim padnul v ostatních státech. Havel byl pouze zvolen za maskota.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

9. 1. 2012 4:18
Určitě jste dobrý člověk a myslíte to dobře,

ale přesně takové lidi Havel v 89. obelhal, obelstil a zneužil v cestě za osobní mocí a nastolení takové hanebné, pro zločince výhodné, společnosti.

0 0
možnosti
JK

RayPall

20. 12. 2011 20:04
Souhlas

Já s autorem souhlasím. Neříkám, že Havel vždy všechno udělal dobře a zčásti chápu lidi, co mu jeho projev v osmadevadesátem neustále omlacují o hlavu. Také pochopím slušně napsanou kritiku, co má hlavu, patu a řádné argumenty. Ale diskutéry, kteří mu přejí smrt a nepokrytě mu tančí na hrobě, ty v životě nepochopím a hnusí se mi.

Nikdo nemůže říct, že byl Havel zlý člověk. Jeho jedinou chybou byla jeho přílišná dobrota a naivita. Jinak pokud mu někdo vyčítá rozkradení republiky - co proti tomu asi mohl z pozice prezidenta udělat? Kdo zná Ústavu ČR, tak ví,že u nás prezident nemá žádnou reálnou moc a je spíše jen reprezentant navenek, vládne vláda. A stačí se kouknout do světa, kde je VH velice známý. Nemyslím jen teď, kdy se sbíhají zčásti povinné kondolence, mluvím i o době za jeho života...

0 0
možnosti
ZK

SID09

19. 12. 2011 17:00
Neberte lidem jejich názor.

Je spousta lidí, kteří zemřelého osobně znali a stýkali se s ním - i z dob diesentu, či dokonce předtím, nejen kdy byl v čele státu.

Není člověk ten, který by se zalíbil všem. U VH je to stejné. Byl stejným smrtelníkem jako všichni ostatní i on se dopoustil něčeho, co se jiným nelíbilo. Je proto naprosto normální, že mohl mít i odpůrce. 

Znal jsem skoro svaté jedince - nikdo o nich neví. Zemřeli bez toho, aniž by občané tohoto státu o nich cokoliv věděli.

Existovali ale také ti slavní - u kterých mnozí podepisovali kondelence se slzami v očích - a přitom po letech se za toto patolízalství dnes možná i stydí ( Gottwald, Stalin ...... )!!:-P

0 0
možnosti
C

carolusI

19. 12. 2011 16:52
Historie každému přidělí jeho místo

ale s ohledem na člověka Havla, není vhodná doba to rozebírat. Stejně tak není vhodná doba na nekritické žvásty. Rv

0 0
možnosti
KV

Pazdrát

19. 12. 2011 16:50
Vůbec mě nepřekvapuje

ubohost a sprostota "odpůrců V.Havla". To jsme MY češi, pupek světa. Jsou to nejspíš ti, kteří budou plakat nad úmrtím Kim Čong-ila. A všimněte si toho mrazivého ticha z Kremlu. To jsem si velmi považoval u pana Havla, že nelezl rusům do zadele jako podělánek Klaus. Budiž ti země lehká, pane prezidente Václave Havle.

6 0
možnosti
C

Camino.

19. 12. 2011 18:31
Re: Vůbec mě nepřekvapuje

Diky, Pazdrate....jsme proste svoji, jini, nez vsude jinde. Nezname uctu, minule stoleti nas pokrivilo a o charakteru a respektu cteme pouze v klasickych romanech;-(

0 0
možnosti
ZM

stupidviewonthematter

19. 12. 2011 15:17
Ano.

Moje pocity jste vystihl. Poprvé mě přepadl smutek, když jsem se tu zprávu dozvěděla. Podruhé, když jsem pročítala komenty pod různými články. První smutek mě stále drží, druhý se mění v naprosté zhnusení, s narůstající ubohostí rozličných ubožáků. A z reakcí pod Vaším blogem si nic nedělejte. Že Vám budou vyčítat naivnost se dalo čekat. Ono to do určité míry možná trochu naivní je, ale právě i to byla součást Pana Václava Havla. A tento jeho idealismus je z určitého úhlu přínosnější než rádoby pragmatismus některých jiných. Já děkujiR^R^R^

3 0
možnosti
L

lomihnát.

19. 12. 2011 15:14
Napsal jste to pěkně.

Ten poslední odstavec je na mne sice už trochu moc, ale jinak R^.

1 0
možnosti
V

viet

19. 12. 2011 14:57
I ty popleto

I ty popleto, možná bys tyhle hloupé tlachy mohl vykládat pozůstalým po humanitárně zavražděných Srbech nebo pozůstalým po zmasakrovaných civilistech v Libyi nebo po lidskoprávně zavražděných civilistech v Iráku. Ti by jistě ocenili tvoji neubohost!;-(

Časem z toho možná vyrosteš!

1 0
možnosti
PK

dolch

19. 12. 2011 15:19
Re: I ty popleto

V Iráku se v žádném případě nebombardovalo humanitárně. Tam šlo o ropu.

0 0
možnosti
JK

J.K.S

19. 12. 2011 13:58
Nekladete na bedra jednoho člověka přespříliš?

Nechtěla bych žít ve světě, kde zárukou morálky je jediný člověk. Na rozdíl od vás znám hodně lidí, jichž si mohu vážit a kteří celý život žili a žijí morálně, a to nejen v politickém smyslu toho slova, ale i v běžném životě, což je mnohdy ještě těžší.

Snižovat význam Václava Havla a jeho přínos pro přechod od totality k jakés takés demokracii není správné. Ale dělat z něho svatého, to už je přece jen přehnané. Chcete snad z něho udělat nekritizovatelného Krista nebo Lenina z dob nedávno minulých?

1 0
možnosti
ZD

zuzkadost

22. 12. 2011 10:12
Re: Nekladete na bedra jednoho člověka přespříliš?

přesně ... chtějí, protože neumí žít sami za sebe, potřebují vůdce

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2431x
Napsat sem svou charakteristiku z pohledu biologie, sociologie, psychologie, teologie nebo jinou? Sám sebe těžko posoudím, ale přečtěte si některé z mých článků a jistý obrázek si uděláte.

Seznam rubrik