Sportovní svazy, neviňte Hušáka, ale sebe

Funkcionáři sportovních svazů rozhodli společně s politiky již v devadesátých letech, že financování sportu zajistí přes hazard. Nyní svádí toto špatné rozhodnutí související s nedostatkem peněz ve sportu na krizi, dokonce viní Sazku, že jim málo platí, přestože si hospodaření své společnosti Sazky takto sami nastavili. Sportovní svazy - ČSTV, Sokol, Orel a další stojí za rozhodnutím, že rozvojem hazardu budou financovat sport. Předražená Sazka Aréna spolu s furiantstvím ředitele Hušáka k tomu později jen dodala korunu.

Výsledkem špatné politiky sportovních svazů je promoření české společnosti neregulovaným hazardem, který z toho velmi dobře profituje a vytlačuje Sazku z trhu. Dluhopisové financování Sazka Arény nevyhnutelný kolaps sportu jen urychluje.

Na hazardérskou ekonomickou politiku sportovních svazů doplácejí sportovci, kteří by měli především vyměnit své vedení a zprůhlednit hospodaření, protože jedině noví lidé mohou udělat pořádek v Sazce a požadovat veřejné peníze. Ti stávající příliš dlouho pobývali ve vile ředitele Hušáka, často se zde s poslanci a senátory scházeli při různých oslavách, tak čemu se teď diví?

 

Na tento neudržitelný stav vytrvale několik let upozorňuji, vládu opakovaně informuje také BIS. Současné vedení sportovních svazů, které Sazku vlastní, nemá nyní morální právo pro sport požadovat od vlády peníze. Rozvoj hazardu, který zajistily svým tlakem na poslance sportovní svazy, není ve veřejném zájmu a způsobil velké společenské škody. Sazku je třeba zestátnit, rychle zaplatit její dluhy, průhledně zdanit celý hazardní průmysl a teprve pak je možné s novým vedením sportovních svazů jednat o podpoře sportu.

 

Ti, kteří si současnou kampaň proti řediteli Hušákovi objednali, znají i odpověď na otázku, kde vzal  desítky miliónů korun a proč se všichni  kapitáni českého hazardního průmyslu stěhují do daňových rájů. Domnívám se, že peníze pocházejí nepochybně z hazardu a kapitáni českého hazardního průmyslu daní v cizině, protože nevěří státu, na devastaci jehož obyvatelstva se svým podnikáním podílejí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef NovotnýJosef | pátek 15.1.2010 10:10 | karma článku: 19,23 | přečteno: 1288x