Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R64o43m68a79n 39K88o31z57e98l

26. 3. 2014 19:03

To se fakt opravdu nedá číst, zkomolené a nesouvislé věty.

U mne ve Zlínském kraji jsem se teda s cizinkou za pokladnou nebo v obchodě nesetkal, když nepočítám Vietnamce. Vím o firmě, kde je Slovenština velmi rozšířená, Slováci tam pracují přes agenturu Avex Trade a když se přijdou zeptat na práci Češi, tak jsou odmítání, maximálně mají šanci ti, kdo jsou dlouho na ÚP, díky dotacím.

0 0
možnosti
Foto

Stěžovat si na nemožnost sehnat práci v Praze je docela směšné;-D

Jezdí tam za prací nejen spousta cizinců, ale i Čechů z chudších oblastí republiky-právě za prací. Kdo opravdu chce pracovat si u nás na většině území práci najde / pokud ho nelimitují rodinné poměry-péče o dětinebo seniory..../a v Praze to platí dvojnásob.

Jde jen o to, že nelze počítat s tím, že si najdu jen přesně co si představuji-ale je potřeba vzít i jinou práci.

3 0
možnosti
Foto

Každá mince má dvě strany, platí i pro tzv. Otevřenou společnost. Lidé i kapitál si překračují hranice jak se jim zachce a jak je to pro ně zrovna výhodné. Co je dobré pro kapitál nemusí být zrovna výhodné pro lidi a naopak.

Zatímco dvacetiletí jásají nad možnostmi neomezeného cestování a profesního uplatnění,tak padesátiletým se nelíbí pocit ohrožení sociálních jistot spojený s Otevřenou společností.

Co s tím? Nezbývá než držet krok s dobou. Doplňovat si kvalifikaci, pracovat na sobě, pokoušet se jít naproti svému štěstí. Bez toho to nepůjde:-)

1 0
možnosti
Foto

Jo a zapomněl jsem ohodnotit ten článek: ---Rv

3 0
možnosti
Foto

Doufám, že to nikdo číst nebude, neboť by se mu mohly sloupat nehty.

2 0
možnosti
Foto

Tak jsem to dočetl s nasazením života, a tolik elementárních chyb v textu se jen tak nevidí. Mám pocit, paní autorko, že jste nevzdělaný jeliman a ani do té pokladny bych vás neposadil, neb byste se mohla domnívat, že dvě a dvě je šest a čtvrt.

2 0
možnosti
Foto

Za interpunkcí píšeme mezerník, pokud umíme česky.

1 0
možnosti
PJ

Poch alias Milan Nový alias Renata Kamenska alias...... smutná existence.

2 0
možnosti
PJ

..alias Dana Smékalová..

0 0
možnosti
DS

Paní Kamenská, prosím, dal by se ten text trochu více rozdělit? Opravdu je takto souvislý blok velmi nepříjemný ke čtení...

K Vámi nastíněnému problému - ano, máte pravdu! Že jsou za pokladnami cizinky se vysvětlovalo dřív tím, že je to práce, o kterou Češi nestojí. Nyní se spíše proslýchá, že důvodem je, že pracují jen "na dohodu", navíc za menší peníze, takže se to zaměstnavateli vyplatí (Čech na takové podmínky přistoupit nemůže, protože platí bydlení, vychovává děti, platí jim zájmové kroužky atp.). Proč by se provozovatel sítě supermarketů měl zaobírat nějakou sociální situací, nebo nezaměstnaností? Jemu jde jen a pouze o zisk - čím větší, tím lepší.

Vivat kapitalismus... :-/

Bohužel to už ale dávno není jen problém špatně placených pozic (dřív se mluvilo hlavně o nekvalifikovaných stavebních profesích, obtížné či jednotvárné manuální práci v obchodě, pomocných pracech v pohostinství - které údajně češi "nechtěli" dělat, nebo - ó ty hrůzo - chtěli brát víc), už dávno je trh přeplněn i na vyšších pozicích - zejména slovensky mluvící lidé, kteří tu vystudují vysokou školu, často nemají potřebu poté jezdit domů, prostě se usadí tady. Že nemluví česky, to už zjevně nikomu nevadí (mně tedy ano), netuším ani, jestli jsou jejich platové podmínky opravdu tak odlišné od českých požadavků - nebo co je tím pravým důvodem, že jich je čím dál víc. Že by byli Češi tak neschopní? A úplně mě dostala informace o tom, že se snad nezaměstnaným cizincům u nás vyplácejí nějaké dávky (neznám tuto problematiku podrobně) - to už by byl úplný výsměch... Tak to bohužel chodí, když lidem vládnou peníze :-(

Taky mi to vadí. Ale netuším, jak z toho ven. Zvýšit daňové odvody za zaměstnaného cizince by sice možná fungovalo, ale je to nesmysl, který nejen že by byl smeten ze stolu pseudohumanistickými organizacemi, navíc by ale zřejmě mohl vést k vyššímu procentu zaměstnaných tzv. "na černo".

0 2
možnosti
Foto

Máte na mysli, že Ukrajinci neplatí za bydlení, nevychovávají děti, neplatí jim zájmové kroužky? 

A výrok, že tak je to, když lidem vládnou peníze, je idiotismem. Lidem, všem lidem, vždy vládl majetek (třeba vyjádřený penězi), protože je dosti přesným obrazem schopností. 

Pokud vás to irituje, jste komunista a není mně vás líto. Vy pseudo-demokrate. :-/

0 0
možnosti
JT

Zalezi na tom, co kdo umi. Kdyz umi, praci sezene, kdyz neumi, muze mit problem. Kdyz nekdo promejdanuje mladi misto, aby se naucil neco, co ho pak uzivi, tak je to jeho blbost a jeho vec.

1 0
možnosti
DS

Obávám se, že problém už přerostl dál - znám lidi, kteří i s výborným vzděláním a praxí s vedením společností (či jinou pozicí ve vysokém managementu) práci sháněli déle než rok. Už do toho začíná promlouvat spíše konexe a štěstí, než znalosti a zkušenosti ;-(

Přeji pěkný den!

1 0
možnosti