Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bull004@seznam.cz

17. 11. 2010 22:09
U nás je hlavně chyba celý systém

stavbního spoření, kdy jedni parazitují na druhých. Alespoň, že to parazitovné bude trochu zdaněno. To co se stalo v Maďarsku chápu, ale také se mi zdá přitažené za vlasy. Měli by prokázat, že to odstupné je zlodějna a pak ty managery zavřít plošně na 20 let. Teď jim sice vezmou část peněz, ale neučiní je zodpovědné za tuto krádež. Je to jako by jste zloději vzal ukradenou věc, ale dál jej netrestal.

0 0
možnosti
N

Novotnak

17. 11. 2010 22:30
Re: U nás je hlavně chyba celý systém

Když vám někdo ze svého titulu zaměstnavatele pošle odstupné, tak to není krádež. Tedy ne vaše krádež, ale pokud by to byla krádež tak ty peníze ukradla komise, co schválila tento zlatý padák. Když má někdo padáka tak si sám nerozhoduje o tom kolik dostane, pokud to ovšem neměl od začátku ve smlouvě, ale pak to také není krádež, ale smluvně dojednaná odměna. Tedy pokud by měli někho zavřít, tak lidi, co v těch státních podnicích o odstupném rozhodovali, tedy v případech, kdy to bylo neoprávněné!!!

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

17. 11. 2010 21:44
V Maďarsku jsou posty ve státních podicích stejné trafiky

jako u nás. Přihrávají se kamarádíčkům, zkrachovalým politikům, případně současným politikům, kterým je příjem za jejich politickou sesli nedostačující. Pokud se maďarská vláda rozhodla něco takového udělat, má na to plné právo. A ještě jedna věc. Výše platu za odvedenou práci u státních podniků nemusí bát úměrná kvalitě provedené práce, leckdy je to spíše naopak. Takže příští pracovníci obsazující tyto sesle budou vědět, že bude kontrolována kvalita jejich práce a může se jim stát, že v případě nekvalitní práce utřou ústa. Maďarská vláda se, jednoduše řečeno, začala chovat tržně. Kéž by to tak fungovalo i u nás.

0 0
možnosti
N

Novotnak

17. 11. 2010 21:58
Re: V Maďarsku jsou posty ve státních podicích stejné trafiky

To nemá s "tržně" nic společného. Tržně by se chovala, kdyby ty podniky prodala. Vyřešilo by se tím i to předávání míst kamarádíčkům politiků.

Problém je právě v tom, že to sebráno za nekvalitní práci, kdyby to tak bylo, tak je to v pořádku, ale to tak není! Je to sebráno bez ohledu na kvalitu práce všem.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

17. 11. 2010 21:41
státní podnik by neměl hýřit v tom jsem

s principem zdanění zajedno. Retroaktivita mě ale taky připadá trochu mimo. To by mělo být protiústavní.....i když čertví jak maďarská ústava vlastně vypadá......sám si ji přečíst neumím;-D

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 11. 2010 21:45
Re: státní podnik by neměl hýřit v tom jsem

No, myslím, že to bude něco podobného jako ta naše, jenom pozpátku ;-D

0 0
možnosti

rezjirrezjir

17. 11. 2010 20:57
Pokud je možné u nás

zdanit státní podporu stavebního spoření u již platných smluv, tak zcela je možné zdanit odstupné, tj. zlaté padáky.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 11. 2010 21:14
Re: Pokud je možné u nás

Neviděl sem jednu jedinou smlouvu ve které je specifikována výše státního příspěvku.

A i kdyby- To že máte nějakou smlouvu se stavební spořitelnou? A co je státu po tom? Pokud nemáte smlouvu se státem na konkrétní částku tak stejně máte smůlu.

Co třeba se konečně naučit číst smlouvy a dodržovat jejich doslovné znění? Pokud smlouva něco nezakazuje je to povoleno.

A stát není povinnen poskytovat jakýkoli "příspěvek". (taková smlouva neexistuje- a i kdyby existovala pak lze snadno napadnout u soudu- I kdyby náhodou nějaká spořitelna uzavřela něco jménem státu musela by k tomu být státem zmocněna... což pochybuju že byla)

Jediné co je u práva podstatné je doslovné znění zákona. Nic jiného v něm nesmáí hrát roli.

0 0
možnosti
JZ

Jakub Zezula

17. 11. 2010 20:53
mě se ten nápad líbí

zlaté padáky a ve státní sféře, kam tečou peníze jen od lidí? Odstupné ano, ale ne zlaté padáky.

0 0
možnosti
N

Novotnak

17. 11. 2010 21:23
Re: mě se ten nápad líbí

Ale ok, ať tam nejsou zlaté padáky, ale je protiústavní je sebrat zpětně plošně všem!!! Když si to tak nastaví do budoucna, dejme tomu, je to jejich problém, ale meměli by to dělat do minula. Vemto to do důsledku. Dejme tomu, že váš praděda si postavil dům ze státní mzdy, kterou se stát teď rozhodne vzít zpět a v důsledku toho budete muset prodat svůj dům, protože jste ho zdědila... To je v principu to samé.

0 0
možnosti
S

sonic

17. 11. 2010 20:27
jaká krádež?

pokud vím, jde o manažery státních podniků, tj. ani korunu si nevydělali sami, všechno šlo z peněz daňových poplatníků. takže podle mě žádná krádež.

0 0
možnosti
ZK

SID09

17. 11. 2010 20:55
Re: jaká krádež?

Navíc bych ještě řekl jednu důležitou maličkost. Řada těchto psudomanažerů řídí zbytkové státní podniky, který nic nevyrábí. Jen mají za úkol zpeněžit majetkovou podstatu zbytku firmy - nějaký cucek pozemku, či zásobu nějakých zbytků někde v kůlně. Vzhledem k tomu, že dostávali pravidelně několik let královsky zaplacenou mzdu za nic, je 98 % zdanění ještě málo. Ti lotři by měli ještě vracet mzdu za posledních 5 let. Ještě je jeden druh manažerů - a to státních firem, mající monopol na něco - vodu z řeky, elektriku .......  tam to platí rovněž - a nejen v Maďarsku, ale mělo by platit i u nás. !!!!;-)!!

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

17. 11. 2010 20:18
no a už vidím, až madˇarsko doplatí

na tuto levicovou politiku, jak budou absolutus a rejzir kricet, vidite to zpusobila pravicova vlada

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik