Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Brutvann

10. 7. 2011 16:38
Naprostý souhlas s autorem !

R^[>-]

0 0
možnosti
IH

tantemici

11. 7. 2011 12:57
Re: Naprostý souhlas s autorem !

Přidávám se. R^

0 0
možnosti
O

Obludni_K

10. 7. 2011 15:37
Nemohu s vámi

souhlasit, třeba časem pochopíte v čem se mýlíte, v tuto chvíli to opravdu nemá cenu rozebírat.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

10. 7. 2011 22:11
Re: Nemohu s vámi

Pro začátek byste saspoň mohl napovědět, v čem se podle vás autor mýlí. Nějak v tom článku nemohu omyl najít.

0 0
možnosti
K

Kozel_

10. 7. 2011 14:15
Celý návrh je špatný

Pokud nezaměstnaný dostane nějakou práci, kterou bude muset vykonávat, budiž. Ale pak by měl být placený za práci a doba, kdy takto pracuje měla být počítaná do odpracovaných let - např. na důchod. Z hlediska výše odměny i z hlediska odpracované doby. Nabídnout na dobu hledání nějaké přechodné zaměstnání, to by nebylo hloupé.

O tom to ovšem není. Nezaměstnaný bude dál jako nezaměstnaný. Z pohledu mnoha lidí na blogu tedy vyžírka, co "dostává" dávky. Na které ovšem v době prac. poměru platil pojistné a které si nyní musí ještě odpracovat. Není přece možné, aby "nezaměstnaný" pracoval a za práci nedostal zaplaceno. Dostával by totiž dál jen dávky, nikoli odměnu za práci. Zde je tudíž možné mluvit o nucené či otrocké práci.

Takže mějme tu jen 2 kategorie lidí, zaměstnané - třeba přechodnou prací, hluboko pod pod jejich kvalifikaci. Za tuto práci ať dostávají aspoň minimální mzdu danou zákonem, dobu počítat do odpracovaných let. A pak nezaměstnané, kteří nepracují. Nic jiného.

0 0
možnosti
MP

Vrah

10. 7. 2011 14:30
Re: Celý návrh je špatný

Je snad relevantní, že někdo na blogu považuje nezaměstnané za vyžírky? Hlupáky najdete všude, obzvlášť v anonymních diskusích.

Také není pravda, že se doba, po kterou je nezaměstnaný veden na ÚP., nezapočítává do odpracovaných let. Opak je pravdou: http://www.cssz.cz/cz/informace/media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2009/jak-se-zapocitava-doba-nezamestnanosti-do-starobniho-duchodu.htm

A jak můžete mluvit o otrocké práci, když vás ji nikdo nenutí dělat.

0 0
možnosti
C

crook.crook

10. 7. 2011 13:57
vite pane dokonceni

Tahle blbost nepomuze vubec nikomu, jen na tom bude opet tratit poctivy blb. Rodine to nepomuze jen to zebere cas, kdy mohl clovek vydelat vic...treba na cerno ale vic. Mestum to taky nepomuze, protoze soc. davky stejne prijmaji hlavne ti, kteri v zivote nedelali. Me po 5 mesicich proste davky sebrali a nazdar Ziv se jak chces. Pani na urade me primo rekla: Tady na socialni davky dosahnou jen cigani. Pane jste opravdu tak najivni, ze si myslite ze ted kvuli 12,50 na hodinu vybehnou vsichni cigani do ulic a zacnou nam alespon uklizet chodniky? Jedine o co tady jde je aby si udelai urednici oko u lidi jako vy. U lidi kteri se do nekterych situaci v zivote nedostali a nemaji ani poneti jak to doopravdy chodi.

0 0
možnosti
N

Novotnak

10. 7. 2011 14:07
Re: vite pane dokonceni

A jak byste zneužívání řešil vy, když jste tak chytrý? Apropo, jak se tedy teď živíte?

0 0
možnosti
C

crook.crook

10. 7. 2011 13:51
vite pane

To je prave to. I kdyby jste se tady rozskubal a mnoho lidi me zase nazve buh vi cim, tak to neni ochota nebo neochota pracovat, tady je jen prosta otazka za kolik? Ten kdo nabizi za jakokoliv praci, i za tu nejobycejnejsi, jen 12,50 na hodinu je otrokar, kteremu by meli okamzite odebrat vsechen majetek a mel by jitmakat okamzite do dolu. Svobodna matka muze pobirat 12,50 na hodinu? Zbyl tady ve state jestenormalni clovek? A za dalsi..proc se mluvi jen o zametani chodniku? Vysvetlim vam to...Ja byl ted cca pul roku bez prace. a pred 4 let taky. Pred 4 lety jsem vzal praci na plny uvazek za 5000 kc / mesic netto, ale byla to prace kde jsem zbiral zkusenosti opravoval pocitace a dokonce jsem se dostal ke skoleni. KDyz jsem po ztrate zamestnani, zadal o podobne misto znovu, dovedel jsem se ze zadne misto neni. Kdyz jsem se ptal na skole, jakto ze uz podobna mista nejsou, dovedel jsem se, ze jsou na tato mista najate firmy, ktere za stejnou praci na POLOVICNI uvazek berou 13 000.

0 0
možnosti
N

Novotnak

10. 7. 2011 14:01
Re: vite pane

Napsal jsem zametání a jiné drobné práce... myslel jsem si, že není potřeba se rozepisovat, doufal jsem, že to každý pochopí. Nicméně, rozepsáno máte níže v diskusi.

12,50? Nevím, kolik za to dostanete, ale řekl bych, prostým výpočtem, 4 týdny x 20 hodin = 80 hodin, 80 hodin x 12,50 = 1000 Kč. Chcete mi tvrdit, že podpora v nezaměstnanosti včetně platby zdravotního za Vás od státu dělá jen tuto částku? Nebo se to snažíte přepočítat jen na něco, co dostanete navíc? To je jak kdyby vám zaměstnavatel přidal na půlúvazek 10.000 další tisícovku do platu a vy jste tvrdil, že vám platí jen 12,5 na hodinu...

0 0
možnosti
K

kočkavlázních

10. 7. 2011 13:44
V zásadě souhlas

jen bych připomněla že každý člověk je-li zaměstnán odvádí na sociálním pojištění pravidelně nemalou částku.Když pak přijde o práci tak by měl mít nárok na podporu ev. sociální dávku,většinou je to mnohem méně než společně se svým zaměstnavatelem odvedl.Samozřejmě toto se týká lidí kteří pracují a mají smůlu,že o práci přišli,a mají zájem opět pracovat.Co se týče profesionálních pobíračů dávek tam jen malý dvorek a velký bič.

0 0
možnosti
N

Novotnak

10. 7. 2011 13:52
Re: V zásadě souhlas

Děkuji za názor, je tu ale jedno "ale", toto by platilo a bylo by to správné, kdyby tento systém nebyl průběžný, tedy, kdyby si při zaměstnání každý "spořil" na dobu, kdy zaměstnání mít nebude a pak tyto peníze čerpal. V současné době je systém průběžný, tedy, když pracujete, nespoříte sobě, ale platíte těm, kteří aktuálně nepracují a když nepracujete nežijete z peněz vašich naspořených, ale z peněz, těch, kteří aktuálně pracují, stejně jako je to s důchody v průběžném systému.

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

10. 7. 2011 13:43
Přesné shrnutí.

0 0
možnosti
N

Novotnak

10. 7. 2011 14:11
Re: Přesné shrnutí.

Děkuji

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

10. 7. 2011 13:33
dobře napsáno ....

ta karta a obecně prospěšné práce jdou asi tak jediné s čím u Drábka souhlasím. Nicméně proč se stále píše a hovoří jen o zametání ? Pokud má někdo pocit, že by tím přišel o prestiž, určitě by se našly možnosti práce v nemocnicích jako pomocný personál atdatdapod ....

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik