Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

12. 11. 2009 21:27
Já bych Komunistickou stranu postavil mimo zákon...

... jako německou NSDAP a složky SS, stejně tak členství v KSČ a práci ve strukturách StB hodnotil jako zločinnou činnost. Výše trestu je jinou věcí, kterou nechám rád na jiných. Škoda jen, že politický mezičas, kdy bylo možné něco takového prosadit už nenávratně minul, takže to je nyní jen planým fantazírováním.

Stejně jako monarchistická myšlenka, kterou vnímám velmi sexy, kterou vnímám jako ideální státní uspořádání, nicméně s reálným zásahem populace pod jednu promili je jen další příležitostí pro příjemné snění...:))

... Nemyslíte?

0 0
možnosti
N

Novotnak

12. 11. 2009 22:13
Re: Já bych Komunistickou stranu postavil mimo zákon...

Pokud by se komunistická strana zakázala hned na začátku, dávalo by to smysl. Bylo by tím řečeno: Je to něco špatného a do naší společnsoti to nepatří. Pokud tu posledních 20 let existuje a měla by se zrušit nyní bylo by tím řečeno: "Dvacet let nikomu ve vládě nevadili, ale teď zabírají křesla jiným, která se hodí nám..." Případně by to vyznělo: "Máme strach z jejich sílícícho vlivu, tak je srabsky zakážeme." mělo se to tedy buď udělat hned a když se to neudělalo hned, bude třeba najít jinou cestu. Co se týče trestů, netrastal bych všechny, někteří tam bili z hlouposti a někteří proto, že třeba jen nebyli dost silní aby řekly NE. Potrestal bych všechny ty konkrétní osoby, které někomu vědomně ublížili a že jich nebylo málo... :-/ Monarchystická myšlenka je velmi sexi ovšem jen v rovině myšlenky.Skutečnsot, že by tu byl absolutní vládce a mohl si dělat co se mu zachce, to bych vážně nechtěl.

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 11. 2009 8:22
inu když se chce

Samozřejmě, žádat zrušení nějaké politické strany, a jako argumenty uvádět její zločiny, které se staly tak před 20 - 60 (když mluvíme o 50.letech) lety, když vlastně nejde o tu samou, ale akorát mají podobná jména a program (KSČ / KSČM), tak to se bude u soudu pěkně zdůvodňovat. Samozřejmě, pokud soudci zapomenou na hodnocení důkazů (proč se má ta strana zrušit právě teď), a poslechnou si historicko-ideologický výklad na téma KSČ je zločinná organizace nafurt, dá se odsoudit cokoliv. Ale to šlo za komunistů taky...

0 0
možnosti
N

Novotnak

12. 11. 2009 22:32
Re: inu když se chce

Děkuji za zajímavý názor. Můj pohled je podobný s tím, že by stanu neměly soudit soudy ale lidé. Měli by říct svým hlasem pro jinou stranu "Tak takhle ne, pánové"

0 0
možnosti
AH

alex hart

11. 11. 2009 19:10
Naivní humanismus... -1-

Vážený autore tohoto blogu,

to co se nyní děje v politice, je ohromnej humus, ale kdyby se dostali k moci lidé, jako Vy, obávám se, že be to zde bylo ještě horší. Proč si to myslím? No to je jednoduché:

Nejprve byste vyhlásili svá nová pravidla, vzápětí byste tím ujistil všechny grázly, že si můžou dělat co chtějí, a že jim to stejně vždycky projde, vaše vlastní frakce ve vaší vlastní partaji (pokud byste nějakou vůbec měl) nebo vaše opozice, kterou budete mít vždycky, by vám začali přerůstat přes hlavu, v politice by se na pozadí (a za Vašimi zády) strhnul krutý boj o koryta. A když už by Vaše svatouškovství bylo oběma soupeřícím stranám na obtíž, tak by Vás zlikvidovali. Zjevně jste nepochopil, že lidé jsou živočichové žijící, bojující a vládnoucí v malých tlupách a smečkách, kde je tvrdý boj o koryto a tvrdá hierarchie.

.

Takže by to s Vámi dopadlo jako třeba s presidentem Alliendem v Chile.  Ten se tehdy s opozicí moc něžně matlal  a právě za to jej naoplátku vyvraždili i s jeho

0 0
možnosti
AH

alex hart

11. 11. 2009 19:11
Naivní humanismus... -2-

... něžnou klikou.

Abyste mi dobře rozuměl, já nejsem vyznavačem násilí, ale pokud chce někdo kázat nějaké recepty o vládnutí, měl by alespoň trochu vnímat a respektovat realitu, jaká doopravdy je. A ne si ji vymýšlet podle zbožných přání, jaká by snad být mohla, nebo měla. No a když v té zemi nastolíte dostatečný teror, tak za několik generací (pokud ještě umíte vládnout ekonomicky správně) může být celkem pořádek a řád, můžete ubrat na tvrdosti. Ale ty rodiny těch poškozených v tu chvíli začnou vyskakovat, a máte z nich disidenty jako když vyšije. A pak může přijít nějaká z principu nestabilní demokracie, která všechny hodnoty opět rozloží do úplného bordelu, no ale několik generací to snad přetrvá, než se toho zase chopí nějací snílci a idealisti ale po nich zase přijde vláda silné ruky. A tak je to všude na světě.

.

Spíše byste se měl ptát, ve které fázi tohoto vývoje se nalézáme my dnes a jaké jsou ty zbývající síly, které to tu drží pohromadě, aby se to celé nerozsypalo.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

11. 11. 2009 18:34
Karma.

Co dodat?Je zbytečné rušit politickou stranu.Politickou stranu netvoří symboly,název nebo pokladna či stanovy.Stranu tvoří lidé.Když zrušíme stranu tak půjdou jinam.Když zrušíme Národní stranu vznikne Dělnická.Zrušme Dělnickou a vznikne jiná.Strany se dají rušit,ale straníky nikdo nezruší.Takže po válce v Německu sice zrušili NSDAP,ale co se vlastně stalo s jejími členy?A totéž platí pro KSČ,její členové jsou stále mezi námi.Do KSČM se jich příliš mnoho netransformovalo.

0 0
možnosti
AH

alex hart

11. 11. 2009 19:21
Re: Karma.

Ano a totalitní režimy, které si to plně uvědomovaly, nelikvidovaly ani tolik strany, jako konkrétní osoby. Ale ani takový způsobem se jim to moc nedařilo. Protože v ten okamžik vstoupila všelijaká hnutí do ilegality a i přes zančná rizika získala podporu řadových občanů.

0 0
možnosti
K

kaktusak

11. 11. 2009 18:27
V případě zákazu by komunisti nadále

pracovali v ilegalitě, tak jako za nacistické diktatury.

Komunisti určitě věří v demokracii, ovšem ve skutečnou.

Doufejme, že kriminalizace odlišných názorů neprojde, tak jako podobné další extrémistické návrhy. Učme své děti ve školách i doma o naší minulosti, tak jak skutečně byla a kapitalismus brzy padne.

Vypořádat se se zločiny minulosti, je v demokratickém právním státě jediná skutečná obrana proti nim. Přitom už 10 let jsou tyto zločiny nepotrestány.

 

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

11. 11. 2009 18:54
Re: V případě zákazu by komunisti nadále

Tedy Kaktusaku, vy jdete do sebe. Odmitate uz kriminalizaci odlisnych nazoru, chcete deti ucit zit v pravde, chcete se konecne vyporadat se zlocinnou komunistickou minulosti, no ja Vas nepoznavam. ;-D

0 0
možnosti

studánka

11. 11. 2009 16:30
Ke 3. odstavci

Napsal jste to hezky. "...pomocí svých svobodně zvolených zástupců".Svobodná volba ovšem znamená, že nesmí být ničím omezena. Žádným zákonem,ústavou ani jiným předpisem. U nás však omezeni jsme. Volby nejsou přímé, kandidáty volíme prostřednictvím volby politické strany. Nesmíme volit kandidáty z různých politických stran, pouze z jedné. Proto považuji náš systém voleb za nedemokratický. A nejen proto. Celý volební systém je nedemokratický zejména proto, že jeho výsledkem není nikdy vláda vůle většiny občanů. Tolik jen k vysvětlení 3. odstavce z mého pohledu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik