Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

27. 4. 2010 21:32
Přesně...

... názor hodný liberálního ekonoma... :)) Souhlasím...

0 0
možnosti
JP

Jesuslives

16. 4. 2010 17:49
Regulace pro korupci

Karma!! Nezbývá než souhlasit. Kromě toho, že nechci, aby mi někdo bral mé svobody jenom protože je idiot a neumí vyjít s pěnězi či obecně se svým životem (mám třeba na mysli svobodu naložit si se SVÝMI penězi podle SVÉHO uvážení - třeba je i hodit do bedny, i když takovej blbec nejsem :-)), vidím problém v něčem jiném.

Každá regulace, každé nařízení, každá směrnice a každý papír, se kterým je potřeba za někým jít  - dává moc úředníkům a státním autoritám a zvyšuje prostor pro korupci.

Poslední dobou se docela hojně začíná řešit poker a problematika pokerových klubů  (obávám se, že tohle zakážou dříve než automaty a VLT). Vše samozřejmě pod záminkou boje proti hazardu a také získání více peněz do státního rozpočtu. Jenže skutečnost, že se hrajou stále častější a stále dražší turnaje v kasínech, nikomu nevadí (ani mě ne). Jenže samozřejmě majitelům kasín tohle vyhovuje a údajně za rušení pokerových klubů a regulaci bojuje mimo jiné majitel největšího českého kasína...

0 0
možnosti
N

Novotnak

16. 4. 2010 19:30
Re: Regulace pro korupci

Protože na pokuru nevyhrává kasino, ale peníze zůstávají mezi hráči... :-) Děkuji za podporu

0 0
možnosti
BH

BoboHml

16. 4. 2010 17:43
příliš zjednodušený pohled.

:-/

http://hais.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

16. 4. 2010 9:46
mě by nechyběly

...nebudu mít problém s tím, když se zruší, ani s tím, když zůstanou (jsem z těch, který tam nehodí ani kdyby hrom byl, ....raději si koupím dražšího panáčka):-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

16. 4. 2010 9:49
karma

....jo a karmu ode mne máte, ne za to, že bych byl přesvědčen o správnosti zachování automatů, ale za tolerantní postoj k názoru protistrany.......v článku brojícím proti hazardu, jsem tyto postoje neviděl ani z dálky (a taky to na karmu nebylo - tu dostali od hordy iných ftáčků) ;-D Hezký den

0 0
možnosti
C

cestra

16. 4. 2010 9:05
Já bych je nereguloval,

já bych je zrušil. Povolil bych pouze herny, které by musely být nejméně 2 kilometry od nejbližšího domu. A vstupné do herny min 300 kč, které by bylo automaticky daní. Zisky heren zdanit 80% a brzy by bylo po problému.

0 0
možnosti
N

Novotnak

16. 4. 2010 9:40
Re: Já bych je nereguloval,

Přestěhoval by se jinam... Automaty jsou jen důslekem společenské potřeby po "drogách".

0 0
možnosti

jarinka

16. 4. 2010 8:27
Málo se o tom mluví a píše.

Není pravda, že člověk jde k automatu jen tehdy, když má problém. Jde si jen zkusit, protože kamarád taky hraje a protože je to i v mojí hospodě. Problémy nastanou až s rostoucí závislostí. A pak že v minulém režimu bylo úplně všechno špatné. Legálnost hazardních her a poplatky z nich patří k největšímu svinstvu.

0 0
možnosti
N

Novotnak

16. 4. 2010 9:38
Re: Málo se o tom mluví a píše.

Znám spoustu lidí, co si to šlo jen zkusit, ale z nich u toho zůstali jen ti, kteří neměli osobní život už před tím v pořádku. :-/

0 0
možnosti
RR

rezjir

16. 4. 2010 8:25
Zvláštní jenom je, že za totáče jednoruccí banditi

nebyli a nikomu nechyběli. Příležitost dělá nejenom zloděje.

0 0
možnosti
N

Novotnak

16. 4. 2010 9:36
Re: Zvláštní jenom je, že za totáče jednoruccí banditi

Znal jsem lidi, co se za totáče oběsili, protože v kartách prohráli chalupu... Teď už jsem žádného takového nepotkal, problém je stejný, jen se přesunul k bednám. :-/

0 0
možnosti
EK

Deleter

16. 4. 2010 8:22
Eh,

zajímavé, ale určitě není pravda, že někdo hraje, protože se mu hroutí manželství...

0 0
možnosti
N

Novotnak

16. 4. 2010 9:34
Re: Eh,

To by bylo moc zjednodušené. Má problémy v osobním životě od kterých chce utéci - proto hraje. Takto je to přesnější. Hroutící se manželství ještě nemusí být nutně problém v osobním životě, to může být i spása, takže nejde o vější příznaky, ale o vnitřní pocity. O ty, které si často ani sami neuvědomíme, pakliže nás na ně nupozorní třeba psycholog.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 4. 2010 7:23
něco podobnýho

by se dalo napsat o drogách. Tak proč je nelegalizovat, a místo toho se v obou případech se nezaměřit na to, aby lidi byli štastný, pracovití, vážili si majetku, peněz co vydělali...,zdraví, svých bližních ??? Na to se ještě recept nenašel.

Spíš z toho kouká oblíbené pravicové čertovo kopýtko snížit sociálně potřebným sociální dávky, neboť prý někteří z nich je prohrají v automatech..

http://finance.idnes.cz/z-plne-invalidity-rovnou-do-prace-i-to-prinesla-revoluce-v-invalidnich-penzich-1ys-/viteze.asp?c=A100415_095209_viteze_hru

Bohužel, v obou případech, jako drogy, tak i gambling je závislost, a stejně jako nejde říct feťakovi, nedostaneš peníze, jdi pracovat a s drogama si skončil, tak něco podobného nejde udělat ani s gamblerem. Nakonec, výsledný problém asi není těch pár tisícovek co prohraje z výplaty či (dejme tomu) ze sociálních dávek, ale několikanásobně víc, co si pak jde půjčit od lichváře...

0 0
možnosti
P9

pavel 99

16. 4. 2010 8:04
Re: něco podobnýho

patologická závislost je choroba a k dotyčnému by se mělo odpovídajícím způsobem, přistupovat. (Mimochodem - takový člověk nesplňuje základní atribut "svéprávnosti" - svobodnou vůli.)

A když jsem u těch chorob - jelikož mezi námi chodí astmatici s rizikem záchvatu, nařídíme také všem povinně nosit respirátory a inhalátory při ruce?

0 0
možnosti

Libri

16. 4. 2010 6:39
řekl že podobný a v objemu výrazně větší je problém

s kouřením. stát předstírá jak proti kouření bojuje, ale už se třese na všechny daně z cigaret, že je obratem i s úrokem odevzdá do nemocnic je asi marginální problém, protože se to maskuje dalšími daněmi

0 0
možnosti
N

Novotnak

16. 4. 2010 9:23
Re: řekl že podobný a v objemu výrazně větší je problém

Mluvíte o posledním odstavci? Ano, alkohol, kouření = obrovský zisk pro státní kasu. Proto se ty daně zvyšují pomalu, aby si závislí lidé neodvykli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik