Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Spanker

30. 3. 2010 18:32
Tak tohle jsem nepobral

Proboha jenom nic nepřevádět na úřad. Tahle myšlenka je zcela zcestná. Jakmile něco dostane do rukou státní úředník vzniknou okamžitě problémy. Viz proplácení nemocenských, mateřských, vratky z berňáku atd. I na to vše je software. Jestliže nyní se dostanu ke mzdě za minulý měsíc někdy mezi 5.-10. dnem následujícího měsíce, tak se obávám, že pokud to dostane do ruky st. úředník, bude to i s několikaměsíční prodlevou, budu se muset přitom nechat několikrát lustrovat a vyplňovat asi dvacet formulářů. Jinak některé myšlenky jsou zajímavé.

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

29. 3. 2010 9:50
Výtečně, autore !

Báječný nápad - sociálfašismus dovedený do důsledků ... ještě doplnit o rasovou složku a eugeniku.

0 0
možnosti
N

Novotnak

29. 3. 2010 10:07
Re: Vtipné

a co takhle sociální-jitoty dovedené k maximu. :-) V nemoci stejná výplata jako ve zdraví! Odstupné tolik měsíců, kolik let jste si odpracoval! Atd. Apropo, proč by měl někdo, kdo vydrží v jedné firmě celý život dostat nakonec odstupné jen 3 měsíce a odpracovávat odstupné pro toho, kterého vyhazují každého půl roku... Proč by neměl mít zaměstnanec jistotu, že bude mít tolik, kolik si zaslouží? A kdo si myslíte, že dnes odpracuje peníze na vaši placenou dovolenou? Atd...

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 3. 2010 8:55
někomu se to líbit může..dočasně

Neboli, systém je postaven na tom, že základní výše odvodů (oněch 12tin) by byla podobná jako nyní, ale zaměstnanec by měl možnost z nich automaticky čerpat, pokud by je nevyžil. Kdyby nebyl nemocný , kdyby si nevybral dovolenou, kdyby sám odešel z prac.poměru. Sice to vypadá motivačně, ale muselo by se to propočítat demograficky. tedy když si ti zdraví, mladí a úspěšní budou vybírat tučné odměny za nečerpání, zbude v systému dost na ty nemocné, starší a méně aktivní???

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik