Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

23. 10. 2010 18:33
V průmyslu se plýtvá neuvěřitelně,

ale vyplatí se to, protože energie jsou stále příliš levné. Proto by mělo být upuštěno od kapitalistického chaosu, měl by být stanoven socialistický plán postupného růstu cen energií, aby se podniky mohly připravit. 

0 0
možnosti
N

Novotnak

24. 10. 2010 2:00
Re: V průmyslu se plýtvá neuvěřitelně,

Máte pravdu, že ceny energií v této chvíli enormní nejsou, ale plýtvalo se naposledy před dvaceti lety. Že ceny porostou je jasné,na to není potřeba plán, ale dokud porostou v souladu s inflací nevidím v tom problém, špatné je,když rostou skokově.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

23. 10. 2010 12:33
Problém

je že autor vidí socialismus snad úplně všude

0 0
možnosti
N

Novotnak

23. 10. 2010 12:40
Re: Problém

Ano, problém je, že kde vidím socialismus, tam to nefunguje, ale pozor, ne všude, kde to nefunguje vidím socialismus! :-) A co říkáte na to kapitalistické řešení?

0 0
možnosti
MK

Miliin

23. 10. 2010 10:25
Něco na tom je

myslím, že forma volné soutěže kdo investuje do své FVE více je spravedlivá. Pak by byla i šance na RD, kde by investice pro majitele byla 200 tis. (to už se dá utáhnout) za cenu že nebudu platit složenky ČEZU, stát by dal 200 tis. . Docela dobrý nápad. :-) jak z toho marasmu ven. Pokud budete mít čas a chuť napište mi.

Milan

0 0
možnosti
N

Novotnak

23. 10. 2010 10:45
Re: Něco na tom je

Děkuji za příspěvek, rád odepíšu, jen s tím časem na odepsání to nebude tak slavné, chci dnes ještě pár věcí stihnout. Jak píšete, právě volná soutěž zajistí minimální plýtvání státních prostředků a na druhou stranu dá každému šanci i s menší částku naspořenou třeba za šest let po pár sotvkách postavit si pro svoji spotřebu svoji elektrárnu.

0 0
možnosti
B

beda24

23. 10. 2010 9:04
něco tam chybí

 kdo pro tuto zhovadilost hlasoval v parlamentu a v senátu a je nadále placen ze státního rozpočtu bude nadále dostávat pouze minimální mzdu a zbytek půjde na nápravu jeho debilního rozhodnutí.

pokud to prosazovala politická strana jako součást svého programu, nedostane žádné příspěvky na svoji činnost.

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 10. 2010 9:01
Když ono i v tom kapitalismu

se musí dlouhodobě plánovat a občas ani ten dlouhodobý podnikatelský záměr nevýjde.

Představa šup šup za půlden sem vydělal na burze miliardu a dál plánovat nemusím je opravdu na úrovni seriálů typu Dallas.

:-/

0 0
možnosti
N

Novotnak

23. 10. 2010 10:39
Re: Když ono i v tom kapitalismu

Ale samozřejmě, že s musí i v kapitalismu dlouhodobě plánovat, ale už se nemusí plánovat na pětiletky a kontrolovat plnění plánu až po pěti letech. :-) Mohlo by to být trošku flexibilnějní, něco jako každoroční vyhodnocování situace a přenastavonání systému a parametrů podle aktuální potřeby a ne se na neutěšený stav čumět a čekat, dokud celou věc nezastaví až správci sítě tím, že odmítnou připojovat další kapacity. Toto odbržděné auto jedoucí z kopce se prostě zastavilo až ve svahu o strom.

Zezačátku, když byla návratnost dvacet let, se auto z toho mírného kopce skoro nehýbalo a všichni si říkali, jo takto to můžeme nechat a odešli vklidu na oběd, jenomže jak auto jelo dál z rovinatého vršku kopce tak se svah zprudčoval a všem to bylo jedno, protože už byli dávno na obědě a teprve až když našli auto nabourané o strom, začali přemýšlet, kde udělali soudruzi chybu.

0 0
možnosti
JU

Nubby

23. 10. 2010 8:12
No jasne...

...vsechno negativni je vlastne socialisticke...vsechno pozitivni je kapitalisticke...;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik