Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

l4zarus

2. 7. 2009 1:32
10 procent není reálné?

Dobrý den,

nesouhlasím s tvrzením, že nelze mít u žádné společnosti garantovaný výnos 10 procent. My jsme malá firma zabývající se poskytováním nebankovních úvěrů, RPSN máme nižší než u providentu a i přesto nabízíme investorům 10 procentní zhodnocení při dvouleté investici nad 100 000 :) Prostě máme své know-how a daří se nám udržovat podíl nesplácených úvěrů trvale pod 10 procenty.

0 0
možnosti
N

Novotnak

2. 7. 2009 17:07
Re: 10 procent není reálné?

Jsem měl sice na mysli trochu něco jiného, ale dobře. Nabízí se otázka, proč nabízíte 10 %, když běžné úročení garantovaných vkladů je kolem 2 až 4 % p.a. Odpověď je snadná, na 5 % byste vy vydělali daleko více, ale za 5 % by téměř nikdo nešel do takového ryzika. Nabízené zhodnocení prostě odpovídá podstupovanému riziku. 10 % samozřejmě je reálné, ale také je reálné podstatně větší riziko, že o spoustu těch peněz klient při krachu přijde... Přecejenom jste malá firma, jak sám říkáte. Ovšem letadla zpravidla nabízejí garantované zhodnocení nad 25 %, a těch "garantovaných" 10 jsem měl na mysli při prodeji fondů. Prostě to může udělat i víc, ale bez garance a s rizikem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik