Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

19. 1. 2010 18:54
A proč

v neregulovaném hospodářství bohatí bohatnou a chudí chudnou ještě víc? Nebo je vlastně každé hospodářství regulované, akorát někde reguluje stát a někde nejmocnější "podnikatelé"?

0 0
možnosti
N

Novotnak

19. 1. 2010 19:01
Re: A proč

U nás jsme v situaci, kdy nejmocnější podnikatelé regulují politiky. Což je třetí nejhorší varianta hned po komunismu a socialismu... :-)

0 0
možnosti
BH

BoboHml

19. 1. 2010 13:50
,

8-oRv

0 0
možnosti
N

Novotnak

19. 1. 2010 16:09
Re: ,

Zkuste zdůvodnit proč si myslíte, že přehnané regulace jsou v pořádku. Pak bude mít Váš příspěvek váhu a můžeme diskutovat.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

19. 1. 2010 11:00
novotnak by se měl podívat po světě

než začne tvořit nesmysly. Třeba teorie o podnikateli začínajícím od píky a tedy platícím zaměstnancům minimální mzdu. Možná kdyby začínal jako uklízecí firma,kdyby však potřeboval kvalifikované zaměstnance, na minimální mzdu může zapomenout. Hlavní účel minimální mzdy je v tom, že z její výše je odvozena platba státu za důchodce a nezaměstnané na soc. a zdr. pojištění.

Regulované nájemné existuje v různé míře ve všech civilizovaných zemích, není to výmysl ČSSD. Navíc pro ta mladá manželství a nízkopříjmové skupiny se v těchto zemích staví sociální byty s nízkým nájmem a vlastní je obce. U nás obce prodaly téměř celý bytový fond a po deregulaci půjdou mnozí bydlet pod most. Civilizace je naší zemi čím dál vzdálenější.

0 0
možnosti
N

Novotnak

19. 1. 2010 13:34
Re: novotnak by se měl podívat po světě

Samozřejmě toneplatí pro všechna odvětví stejně, byl byste hloupý, kdybyste předpokládal, že to tak myslím. Nic to ovšem nemění na tom, že kdyby byla minimální mzda zrušena počet lidí na pracovních úřadech by značně klesl. Ten Váš hlavní účel minimální mzdy je jen propaganda, nechápu, že tomu věříte. Minimální odvody se dají jednoduše stanovit i bez vázání na minimální mzdu. Teď je minimální mzda jen nástroj ke zvyšování odvodů bez politické odpovědnosti.

Mnozí bydlet pod most nepůjdou, protože žádnému pronajímateli se nevyplatí mít byt prázdný a jestliže je po posledním stavebním boomu z minlých let víc bytů než nájemníků, pak budou jednoduše muset ceny nájmů upravit dolů podle poptávky.

0 0
možnosti
E

editi

19. 1. 2010 9:44
Všude na západ od nás,

je určena minimální mzda. Např. v Německu je dána i regionálně. Jiná mzda kousek za hranicemi, jiná mzda např v Norimberku. Jenom tupouni, kteří nevytáhli paty z Česka a neseznámili se se mzdovými tarify, tady melou wotruboviny.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JK

MiroTR

19. 1. 2010 9:54
Re: Všude na západ od nás,

No a o tom to je.  Minimální mzda je určována vzhledem k místním podmínkám.  Ne nějakým tím "tupounem" ouřadou od stolu, nebo politikem, jako součást volební kampaně.

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 1. 2010 9:26
Kažďá mince má dvě strany

Na té druhé straně, když nebude stanovena minimální mzda (nebo bude  stanovena nízko), tak podnikatel může zaměstnanci nabídnout velmi ale velmi nízkou mzdu (ber nebo neber, za tebou stojí ve frontě další nebo si na to najmu Ukrajince).

Když nebudou žádné bezpečnostní předpisy, tak to bude ve fabrikách ještě horší ("říkal jsem že ví bůh, a ne že bude výbuch", vzpomínáte?)

Záleží halt na čí straně a čí práva hájíte.

Takže nakonec stejně skončíme u toho Míry . Neznáte ho někdo???

0 0
možnosti
JK

MiroTR

19. 1. 2010 9:38
Re: Kažďá mince má dvě strany

Ano, může nabídnout. Ale jde o to, zda za tu almužnu někoho na práci sežene.  Minimální mzda, na rozdíl od bezpečnostních norem je nesmysl.

0 0
možnosti
MB

buxus

19. 1. 2010 8:30
Snad jen ještě poznámka

Nadměrná regulace, nemá-li být všem jen pro legraci, vyžaduje zančné množství státních úředníků, kteří kontrolují dodržování regulačních pravidel a postihují jejich neplnění. Případné spory si vyžadují další kapacitu ve správním soudnictví. Firmy si musí vydržovat útvary - říká se jim módním slovem Compliance - které interně dbají, aby nedošlo k porušení některého ze spleti pravidel, resp. sledují novelizaci legislativy, aby nedošlo k porušení nově přijatých pravidel. Vznikají nové poradenské firmy zaměřené na oblasti činností které přeregulovaná společnost vytváří.

Sečteno a podtrženo: v ekonomice roste počet balastních zaměstnanců, kteří nevytváří žádnou hodnotu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik