Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Tic-Tac

10. 5. 2011 8:53
Pravdu se nedozvíte

a tak to taky berte. Základní věc je jasná, USA dostala UBL. Jestli živého nebo mrtvého? Kdo ví, pravděpodobně asi mrtvého? Informace jsou nám o této akci již od první tiskovky bezpečnostního poradce Obamy dávkovány tak nějak chaoticky. Sledují zájmy USA a jejich bezpečnosti. Američané odvezli co považovali za důležité a to včetně papírů, počítačů a možná i odpadků, kterýma se teď někdo probírá. Taky živé a mrtvé osoby. Zbytek osazenstva má zase v rukou Pákistán a co jde od jejich bezpečnostních složek ven je opět jen z větší části zpravodajská hra. Taky je třeba navenek dát civilům nějaké to další téma, a tak US vojáci měli povolení bojovat s Pákistánci apod, což se dozvídáme ve dnech po úspěšné operaci. Pákistán se veřejně čílí atd atd a lidi mají na co zaměřit pozornost a média o čem psát. Akci naplánovali zpravodajci, dohlíželi na ni a dnes řídí i tok informací k veřejnosti. Stejně tak Pákistánští zpravodajci pouští ven to co je třeba. Tak je to prostě třeba brát.

0 0
možnosti
PZ

Tic-Tac

10. 5. 2011 9:02
Re: Pravdu se nedozvíte

Je to prostě hra na hodně vysokém levelu a co kdo v Pákistánu věděl o této akci dopředu a jak to vše doopravdy bylo se dozvíme někdy za 50 let, jakmile se odtajní tato věc. Do té doby budou novináři dostávat informace, které vláda US a Pákistánu pustí ven. Míchanice pravd a dezinformací, které mají ale svůj účel. Novináři pak do toho koktejlu přidají spoustu svých výmyslů, aby bylo učiněno prodejnosti zadost a my můžeme opravdu jen spekulovat. Každopádně  lidi, co zůstali v té vile a teď jsou někde jako zdroj informací Pákistánských zpravodajců, ti se ven hezkých pár týdnů a nebo měsíců nepodívají. Záleží jak dlouho bude potřeba aby mlčeli. Doufám, že zpravodajci z toho vytěží maximum a spousta dalšího teroristického odpadu skončí s kulkou v hlavě a nebo na Guantanámu.

0 0
možnosti
C

Camino.

7. 5. 2011 19:32
Pes nikdy nekeca...

wuxinghongqi.blogspot.com/.../mystery-dog-at-bin-laden-raid-ignites.html

0 0
možnosti
PN

Trabant Combi

7. 5. 2011 9:52
Máte pravdu !

Celé je to divné už aj bombardovanie Pearl Harbouru,vražda Kennedyho,9/11,bin Ládin.......?

0 0
možnosti
RM

Depresivní Robot Marvin

7. 5. 2011 9:45
Helikoptéra

Ono to asi ještě dlouho nebude sedět, protože námořnictvo USA, které operaci provedlo spousta detailů nezveřejnilo, a většina toho, co se píše, jsou jen spekulace. A spekulace budou hodně děravé.

Každopádně k té helikoptéře. Pokud jsem to pochopil, tak helikoptéra měla poruchu. Vojíci ji na místě záměrně zničili, protože nechtěli tajný vrtulník nechat v rukou Pakistánců. Spekuluje se, že se jednalo o tajnou stealth helikoptéru. Ostatní s tím pak souvisí, měli o jednu helikoptéru méně a prostě se jim všechno nevešlo.

http://www.popsci.com/technology/article/2011-05/secret-stealth-helicopters-ferried-troops-obl-kill-operation

0 0
možnosti
N

Novotnak

7. 5. 2011 10:01
Re: Helikoptéra

ježe pak jsou tu "zaručené zprávy" že měly záložní helikoptéry a jedna z nich doletěla, tedy místa měli dost, že helikoptéra neměla poruchu, ale že se rozpůlila o zeď při přistání, pak zase někdo přišel s tím, že se někde psalo o tom, že byla skutečně sestřelena. Kdyby byla jedna varianta tak ty spekulace nevznikají... To je těžký, když je moc zdrojů a každý zaručeně tvrdí něco jiného.

0 0
možnosti
AK

flx

7. 5. 2011 8:46
.

Vážený autore, je jasná, že vám pár věcí nesedí. Tajné služby si totiž dobře rozmyslí, co za info pustí ven. No a milí novináři si zbytek domyslí. Co by neudělali kvůli čtenosti článků. Prostě to berte tak, že o skutečném průběhu akce se dočtete možná někdy v budoucnu v knize o vojenské histotii. Teď se nedovíte nic, jsou to v podstadě strategické informace. Postup speciálních jednotek se holt nebude jen tak zveřejňovat.

0 0
možnosti
N

Novotnak

7. 5. 2011 10:03
Re: .

Tohle měly být informace z Pakistánkých zdrojů... Samozřejmě, že o skutečném průběhu se dozvíme až ve chvíli, kdy někdo vynese celá videa ze zásahu.

0 0
možnosti
MC

Milovnik cdROMU

7. 5. 2011 8:37
Nesedí toho podstatně více,

ale u vrtulníku bych záhadu nehledal, podle polohy trosek proste soudruzi elitní američtí letci neumí tak uplně létat přes plot a při nalétávání na přistání škrtli o plot, čímž se vrtulník naklopil a zkončil přesně v té pozici v jaké skončil.

Zbytek jsou, ale čisté lži a ještě hodně amaterské.

V každém případě z pohledu mezinárodního práva je zavraždění neozbrojeného civilisty  na území cizího státu vojenskou silou USA akt státního terorizmu, z pohledu práva Pakistánu jde o vraždu.

0 0
možnosti
MM

captain cook

7. 5. 2011 9:09
Re: Nesedí toho podstatně více,

jsi zrejme jeden z tech krvacejicich srdecek. Kdyby v nektere UBL organizovane akci zahynul nekdo z tvych blizkych, mluvil bys uplne jinak. U tebe jak vidno z ciziho krev netece. Muslimsky svet rozumi jenom jednomu - Hamurabbimu zakonu odplaty, oko za oko, zub za zub. Necivilizovane? Mozna, ale pro muslimy snadne k pochopeni. Kdykoliv se my "neverici psi" zachovame humanne ,oni to povazuji za slabost a pohrdaji nami.

Clovek s zivotnim cilem zabit co nejvice obycejnych neozbrojenych civilu cestou do prace, v praci, na dovolene, pri zabave.... si nezaslouzil zadne specialni humanni jednani. Pokud to znamenalo zabit ho neodzbrojeneho, co na tom?

UBL si nezaslouzil zadne sympatie. Dostal co on sam rozseval v tisicinasobnem meritku. Konecne nekdo prestal uvazovat "nejsme jako oni", neposlouchal civilni libertariany a naserviroval zaslouzenou odplatu.

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

7. 5. 2011 8:21
...se mi zdá,

že byste si dobře pokecal s p. Hájkem ...

0 0
možnosti
JT

santos

7. 5. 2011 8:38
Re: ...se mi zdá,

Naprosto trefné souhlasímR^:-)

0 0
možnosti
TT

mamenec

7. 5. 2011 8:08
Kolikrát vám to mám opakovat? Usáma žije....

říkal mi Elvis Presley, že ho Michael jackson viděl......:-)  Ale tak nějak mně to nesedí...;-D

0 0
možnosti
MT

mital

7. 5. 2011 8:19
Re: Kolikrát vám to mám opakovat? Usáma žije....

...souhlas... Autor článku asi čte zaručený zprávy z blesku a pak píše sem své názory.. ))

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

7. 5. 2011 8:00
To je naprosto normalni...

...mi "par veci nesedi" prakticky na kazdem pripadu. Vzdy se da najit dost rozporuplnych informaci at uz se jedna o pad polskeho letadla s prezidentem ci dokonce letadla Air France do atlantiku. Taky parkrat bylo receno,ze se nasly trosky, nakonec to byly jen odpadky, trosky nasli az o par dni pozdeji. Kdyz Lubomir Harman v Bratislave vystrilel rodinu, tvrdilo se,ze se jedna o Romy, nakonec to zadni Romove nebyli. Proste kazda udalost je medii zkreslena, vetsinou kvuli nedostatku informaci. Cim mene informaci se mediim dostane, tim vetsi je zkresleni. Nema to ale vubec nic spolecneho s tim,ze by oficialni verze byla diametralne odlisna od reality. Takze muzete vzit jed na to,ze ABL je opravdu mrtev a ze byl zabit americkymi jednotkami...Jak presne k tomu doslo, se verejnost zrejme nikdy nedozvi...Stejne tak je zrejme, ze 11. zari zautocila opravdu Al-quaida, jediny sporny bod snad mohlo byt jen to,zda o tom Americane vedeli nebo ne...Konspiracni teorie ohledne 11. zari jsou k smichu.

0 0
možnosti
MT

mital

7. 5. 2011 8:21
Re: To je naprosto normalni...

..přesně... Kdo u toho nebyl, tak neví a tajná akce je tajná od začátku do konce, takže kdo tam nebyl, neví a může se jen domnívat.. Proto tam někomu může něco nesedět.. ))

0 0
možnosti
MM

captain cook

7. 5. 2011 7:49
prý ho zastřelili poté co byl bez problémů zadržen

Toto tvrzeni neni Americany vpodstate vyvracovano. Mnozi lide nejen v USA ale i jinde ve svete poukazuji, ze clovek, ktery si dal jako zivotni cil zabit co nejvice obycejnych neozbrojenych civilu delajicich co neozbrojeni civilove obvykle delaji (byli v praci nebo do ni jeli, byli na nakupech, na dovolene, v nocnim klubu, v ambasadach, turiste, pracujici, prislusnici zachrannych sluzeb), si nezaslouzil zadne specialni setrne jednani. Pokud to znamenalo zabit ho neodzbrojeneho, tak k tomu doslo. No a co na tom?

UBL si nezaslouzil zadne zvlastni sympatie a nedostal nic jineho, nez co sam rozseval v tisicinasobnem meritku. Je chvalyhodne, ze konecne nekdo prestal uvazovat "nejsme jako oni", neposlouchal krvacejici srdecka civilnich libertarianu a naserviroval zaslouzenou odplatu.

0 0
možnosti
MM

captain cook

7. 5. 2011 7:51
Re: prý ho zastřelili poté co byl bez problémů zadržen

oprava preklepu: zabit ho neozbrojeneho

0 0
možnosti