Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

13. 1. 2010 0:02
Já nejsem trojúhelník...

...vždycky jsem byl čtverečkem...:))

Pěkné přirovnání, hru jsem s dětmi sám zkoušel. Jiné tvary tam fakt narvat nejdou...:)) Karma.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

12. 1. 2010 20:16
Natom komunismu v CSSR muselo byt nejhezci to

jak si lide umeli vazit kazdeho kdo mel neco lepsiho na ohaknuti z Tuzexu nebo ze zapadu, a jak jim to krasne zavideli !:-)))) V USA by nikoho ani ve snu nenapadlo chtit nekomu zavidet obleceni, tam maji lide jine starosti ! Tim ze meli lide v CSSR z vetsiny postarano o ty zivotni nutnosti, meli cas nato aby zavideli tem s konekci, kteri se meli lepe nezli oni. Rezim takto nechtene vytvoril narod plny nespokojenejch a nadrzenejch materialistu a malomestaku , prezto ze nemel z vetsiny zadne bezdomovce a zebraky !:-))) Jinak k tomu komunismu v Ceskoslovensku se da rici pouzeto, ze pokud si nekde jeste prectu jak to zavinila "Jalta", tak se asi poblinkam !! Jeste pred valkou museli byt komuniste v CSR zbavovani " imunity " , kdyz delali v sale dilo proti Masarykovi. Mlada inteligence v CSR se vnich videla a Frantisek Halas skladal otom jak ma "Vas Klema pod cepici" basen !:-)) A navic Benes Klemu kdyz se vratil po valce z exilu v Moskve amnestoval !

0 0
možnosti
K

kaktusak

8. 1. 2010 19:34
Lidé jsou opravdu různí,

proto taky v socialismu bude platit zásada "každý podle svých možností, každému podle jeho práce" a následně za komunismu "každý podle svých možností, každému podle jeho potřeb". Tady je ta různost zřejmá.

0 0
možnosti
ML

m. l.

8. 1. 2010 20:44
Re: Lidé jsou opravdu různí,

A proč tedy ta zásada za socialismu neplatila?

0 0
možnosti
L

lesicatko

8. 1. 2010 11:38
Primitívny článok

ľudia, ktorí skutočne rozoberali prečo komunizmus vznikol, prečo sa etabloval a nakoniec prečo zaniká neargumentujú takto jednostranne pravicovo, naopak, zisťujú ad1 - prečo je myšlienka sociálnej rovnosti pre ĺudstvo tak prítažlivá

ad2 - či sa dá v dnešných podmienkach zrealizovať

V tom prvom je odkaz na dlhú dobu , kedy človek žil v primitívnom komunizme až do neolitiu - nie je mu teda vlastné trhové resp pravicové prostredie.

V tom druhom jednoznačne nie, pretože stav spoločenských vied je analogický stavom prírodných z cca 16 storočia - teda spoločenské vedy sú na rozdiel od prírodných neexaktné a teda nevieme riadiť spoločnosť - akurát tak tápeme.

To, čo vyprodukoval autor je primitívna zlátanina a nemá oporu v tom, k čomu sa už ľudstvo dopracovalo.

0 0
možnosti
N

Novotnak

8. 1. 2010 11:58
Re: Primitívny článok

Mluvíte o oběktivitě a sám nejste. Myšlenka sociální rovnosti není pro lidstvo přitažlivá, možná pro malou část lidí a ani tomu nevěřím, ale nikdy ne pro lidstvo. Proč tomu nevěřím? Nikdy jsem nepotkal člověka, kterému by stačilo to comá a nechtěl víc a tím spíš aby to byl komunista nebo socialista. Jediné, co je na té myšlence přitažlivé pro část lidstva je někomu něco sebrat a mít o to víc. Ad 2, o tom jsem mluvil na začátku. Dá se zrealizovat v mraveništi nebo ve světě robotů. Možná by to zvládly i včely nebo jiný hmiz, kde jsou všichni stejní a jeden, neob několik vládne.

V tom prvom, kde je odkaz na pravěk, bylo právě jen tržní hospodářství, sociální prostředí fungovalo pouze v rodině (tlupě) a to ještě kdo ví jestli.

Ad 4) Už to že mluvíte o řízení společnsoti zavání diktaturou. Společnosti lze možná usměrňovat pomocí zákonů, ale snažit se ji řídit, dopadne vždy špatně hlavně pro tu společnost.

0 0
možnosti
V

venouš

8. 1. 2010 11:07
Milovaný autore

těchto neuvěřitelných žvástů: existuje jeden otvor, neobyčejně vonný a přitažlivý, do kterého bys měl zalézt a navždy tam setrvat. Pro méně informované: ten otvor se česky nazývá PRDEL.RvRvRv

0 0
možnosti
N

Novotnak

8. 1. 2010 11:28
Promiňte, ale já Vaši lásku nesdílím

Trefa do černého... Do Vás... Blogem... :-)

0 0
možnosti
JK

jana.krcova

8. 1. 2010 10:34
Díky

R^R^R^

0 0
možnosti
PH

petrph

8. 1. 2010 10:23
a že zrovna teď

Když zuří největší celosovětová hospodářská krize za posledních sto let jsou ty výhody že si může každý vlízt do jakého otvoru chce, vidět.

Jestli Vám něco říká Gaussova křivka, tak jistě chápete že pro spoustu lidí s průměrnými vlastnostmi a schopnostmi je ulehčením že tam ten obdelníček s nápisem "podpora v nezaměstnanosti" ještě zbyl....

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

8. 1. 2010 10:38
Re: a že zrovna teď

a to, ze si nekteri nemohou vybirat ma snad byt duvodem k tomu, aby byli znormalizovani i ti, kteri by si vybirat treba i mohli ?

0 0
možnosti
G

grinderman

8. 1. 2010 9:59
clovek, ktery napise takovy sileny blabol jako :

...Jediné člověku přirozené prostředí je to tržní s obrovskou škálou možností, to je to, ve kterém se člověk vyvinul a kterému je přizpůsoben už od pravěku...

tak ten o cloveku uvazuje jen jako o ekonomicke kategorii a ma s komunisty spolecneho vice nez je si schopen pripustit. :-)

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

8. 1. 2010 8:49
Vyprávějte

O tržním hospodářství lemplům, který 40 let nudělali něco samostatně a jenom spoléhali na někoho jiného, že je nenechá hladovět, nebydlet atd.Podívejte se, kolik lidí v tomhle státě se za posledních 20 let postavilo na vlastní nohy.A pokud nedej bože ještě něco dokázali a mají více majetku než ti ostatní povaleči, tak hurá a nasait jim hned vyšší daně, protože kdo by živil ty ostatní , kteří sotva dojdou do zaměstnání a o nějaké práci nchtějí ani slyšet, protože ten zlej kapitálista by mohl z jejich činnosti náhodou zbohatnout.:-(

0 0
možnosti
V

vabank

8. 1. 2010 7:50
Kamjste to zbrousil,blgere...

Společenské souvislosti očividně přesahují vaše intuektuální možnosti. Neměl byste se pouštět na tenhle led. Co sport? Tam by to možná šlo. Zkoste to....Těšíme se.:-/ 

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik