Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

fr-mottl

5. 7. 2009 11:14
v 50. letech vedlo 'mladi' republiku

tehdy komuniste vyuzivali prirozene vervy mladych lidi pouzivat 'jednoducha' reseni problemu spolecnosti k tomu, aby mlade rozestvaly proti starsim obcanum. Dnes je to tady zase a v ruznych mediich se muzeme dovedet, jak by to ti mladi, schopni resili. Je to skutecne k zbliti, jak se nechaji mladi lide zmanipulovat, oslneni svou mladosti, silou, zdravim. Jak to vypada, kdyz se nezkuseni blbci nechaji rozhodovat je videt v Braniku -> most inteligence!

0 0
možnosti
N

Novotnak

6. 7. 2009 0:14
Re: v 50. letech vedlo 'mladi' republiku

Jinými slovy, chcete říct, že staří zkostnatělí nejsou schopni nikdy nic změnit!? Co konkrétně se Vám na mén návrhu nelíbí a proč. Budu věřit, že jste to nenapsal jen proto, že jste starý zakomplexovaný páprda a chcete si zanadávat, ale očekávám od Vás skutečné argumenty.

0 0
možnosti
N

Novotnak

3. 7. 2009 15:37
Malé doplnění k článku

Už vím jak by se školné po ukončení vysoké školy mohlo splati státu, aby nebylo nutné měnit daňaový systém. Jak víte, tak z zvyššího příjmu se platí kromě zdravotního a sociálního také daň z příjmu. A tato daň z příjmu by byla po několik let (dejme tomu dest let to záleží na výši daní a školného) od ukončení studia odpuštěna a použita právě na její splácení. Tím by nebyl novému absoleventovy jeho budoucí příjem navíc ničím zatížen a motivovalo by to lidi po ukončení studia pracovat v ČR, protože kdyby pracovali v zahraničí, nebo kdyby nepracovali vůbec, museli by dluh splácet přímo.

Petr Novotňák

0 0
možnosti
P

praveverka

3. 7. 2009 15:53
Re: Malé doplnění k článku

"po ukončení studia pracovat v ČR, protože kdyby pracovali v zahraničí, nebo kdyby nepracovali vůbec, museli by dluh splácet přímo" překrásný návrh jak udělat z absolventa otroka státu ;-D

0 0
možnosti
L

lenkastraw

3. 7. 2009 13:14
školné ano - mluví ze mě zkušenost!

jsem pro zavedení školného na VŠ!! Vím, o čem mluvím. Sama jsem dostudovala soukromou VŠ - 5 let školného stálo téměř 200 tisíc - ALE: nic víc jsem pak už neplatila - žádné skripta, žádné další pomůcky. Platil se pouze poplatek v případě, že se zkouška dělala na druhý termín (ne v mém případě). Stravné by se podle mě nemělo započítávat do nákladu na vzdělání - jedlo by se přece i tak...Ve svém okolí mám lidi, kteří studují již třetí VŠ, přičemž ty dvě předchozí nedokončili... a všechno to prostě platíme my všichni!!! A s tím prostě nemůžu souhlasit!

0 0
možnosti
P

praveverka

3. 7. 2009 13:22
Re: školné ano - mluví ze mě zkušenost!

soukromý? na soukromých nebavají moc dobří učitelé, nemají takovou prestiž a pouštějí studenty dál jenom kvůli penězům, na kterých jsou závislý.

0 0
možnosti
P

praveverka

3. 7. 2009 8:21
proti školnému!!!

z praxe ze západních univerzit vím (Německo), že  se od zavedení školného vzdělanost studentů výrazně snížil. Místo toho, aby seděli v aulech a běhali po knihovnách, tak chodí na brigády.

0 0
možnosti
MM

Micha(e)la

3. 7. 2009 9:19
Re: proti školnému!!!

To bude asi pravda. Ale už teď tady u nás neznám moc studentů, kteří si v průběhu semestru nemusí přivydělávat. Když se nás na to ptal jeden vyučující, z přibližně stovky něměli momentálně brigádu 3 lidi. Sama chodím na zkrácený úvazek do práce taky.

0 0
možnosti
RS

starej pardal

3. 7. 2009 8:10
ano, ale pouze za predpokladu

ze se z nasich dani plati POUZE a JEDINE skolne na VS

;-D

kolik trid zakladky autor absolvoval?

0 0
možnosti
N

Novotnak

3. 7. 2009 11:26
Re: ano, ale pouze za predpokladu

Psát už umíte, naučte se taky číst! Nic takového jsem nepsal. Psal jsem o úměrném snížení daní vzhledem k velikosti výdajů na školu. Učitl jste se počítat? Víte co je to přímá úměra? To se učí na základce! Absolboval jste ji?

0 0
možnosti
TP

Igor1

3. 7. 2009 7:00
No vzhledem k tomu,

že autor evidentně vůbec netuší co je to "progrese" a nemá ani páru o tom, že státní rozpočet se nenaplňuje z daně z příjmů, tak bych řekl, že tu o placení studia na VŠ píše někdo kdo má sám s bídou učňák:-/

0 0
možnosti
BD

Big Daddy

3. 7. 2009 2:03
10

tisíc/měsíc. navíc přijímačky z jazyka českého. 1 ze 100 projde, to jde.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik