Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

28. 4. 2010 0:20
Chce to prostě zadlužovat se v domácí měně,

jako to dělají Američani. Těm jejich dluhy zaplatili Japonci a zaplatí Číňani.

0 0
možnosti
N

Novotnak

28. 4. 2010 8:56
Re: Chce to prostě zadlužovat se v domácí měně,

Jen dál rozšiřujete obecně rozšířené fámy a polopravdy.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

27. 4. 2010 21:08
Racionální, rozumné...

:))

0 0
možnosti
N

Novotnak

27. 4. 2010 21:37
Re: Racionální, rozumné...

Nemusím být úplně vždy extrémní :-)

0 0
možnosti
MS

Městečko strašení

27. 4. 2010 0:48
Záleží

V jaké měně máte skladbu dluhu. Maďaři dojeli na to, že si nabrali hypotéky a další dluhy v zahraničních měnách a poté, co vzali Forint útokem finanční spekulanti a tento výrazně oslabil Maďarům nestačily finance na splácení, kde splátky díky změně kursu narostly na téměř dvojnásobek. Obdobný případ je i v Polsku a pokud se kurs Zlotého propadne, bude Polsko čelit stejným problémům, jako Maďaři. Shrnuto -  mít dluh v cizí měně je riskantní při jakékoli výšce zadlužení. Česko má dobrou strukturu dluhu, téměř vše je v korunách, takže případná změna kursu nemůže mít vliv na splácení nebo úroky a Řecko může děkovat bohu za Euro.

0 0
možnosti
N

Novotnak

27. 4. 2010 8:35
Re: Záleží

Vždyť to jsem říkal. :-) Jen mi nesedí ta hláška " finanční spekulanti vzali forint útokem" ta se používá když se některá měna hromadně nakupuje, ale forint v té době žádný "finanční spekulant" nechtěl koupit, proto se propadl.

Bylo by pro nás určitou výhodou, že nejsme zadlužení v cizí měně, kdybychom se dostali do situace Řecka či Maďarska. V situaci rostoucí ekonomiky by nám naopak zadlužení v cizí měně pomohlo. :-)

Jinak státní bankrot přichází ve chvíli, kdy Vám spekulanti přestanou věřit, že budete své dluhopisy dále zvládat splácet. Takže tady ani tak nezáleží na měně nebo na velikosti dluhu, ale na tom, jestli vám dlužníci věří, že máte takovou politiku, která zajístí splácení dluhu.

0 0
možnosti
A

Amoniak

27. 4. 2010 0:03
Čitelnost bídná

Prosím, kupte si nějakou jazykovou příručku a poučte se o psaní velkých písmen.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik