Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaštánek2

20. 3. 2011 14:08
Aha

Aha. takže když si stát půjčuje ročně cca.100 miliard a cca 60 miliard

ročně (dle transparency international) se "rozkrade", tak to vůbec nevadí?

A já blb si doteď myslel, že kdyby se ročně nerozkradlo 60 miliard, tak

by schodek byl jen 40 mld. Ale díky tomuto blogu už vím, že to není

pravda;-D

0 0
možnosti
N

Novotnak

20. 3. 2011 14:20
Re: Aha

V tomto blogu se také píše, že je připraven balík protikorupčních opatření, který se teprve má projednávat. Nemůžeme samozřejmě očekávat, že se dá vše vyřešit po prvním půl roce vlády a ani snad nečekáte, že se komukoliv podaří korupci vymítit na 100%, to je hodně naivní a laciná úvaha. Hodnotím pozitivní směřování.

0 0
možnosti
KJ

zpetak

18. 3. 2011 20:58
Ha,ha,hy ,yh,ha.

"To že tato vláda alespoň dílčím způsobem bojuje proti korupci je očividné."

Ha,ha, hý, ha,ha,ha, he,he. Promiňte...he,ha,heh,heh, huí. Chtěl bych reagovat he,he,ha,há hí, hé. Promiňte nejde to.Kde jste o tom četl? ha,he,he,he. Děkuji....ha,hehe ha. Smysl pro humor se musí ocenit...ha,huuuu.

 

0 0
možnosti
N

Novotnak

19. 3. 2011 0:34
Re: Ha,ha,hy ,yh,ha.

Smějete se, až se za břicho popadáte. :-) Váš názor Vám brát nebudu, ale napište mi, s čím konkrétním z blogu nesouhlasíte. Nesouhlasíte snad s tím, že se podařilo slevnit hromadu infrastrukturních staveb, nebo nesouhlasíte s tím, že se podařilo obvinit desítky lidí z korupce nebo snad s tím, že se provedly důkladné audity, které odhalili spoustu dílčích předražených staveb?

To jsou prostě fakta, která jiná vláda se dostala v boji proti korupci tak daleko a co proti korupci která jiná vláda udělala lepšího?

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 3. 2011 18:31
a šetří ta vláda??

To je otázka. Ok, Ok, snížila zaměstnancům platy, seškrtala dávky..Tím získala pár miliard. Ale co výdaje na dálnice, na obce, na armádní zakázky?? Zlevnila ty výdaje? I kdepak.Seškrtala? Oficiálně seškrtala výdaje na tento rok. To znamená že tento rok se ty stavby stavět nebudou,ani nic nakupovat pro armádu.Ale postavit se to musí a nakoupit taky. Za rok, za dva..Nebo třeba za 3,ale to už zase bude ve vladě socdem.A ta ty peníze vydá.Asi to bude dražší z mnoha důvodů, a státní dluh zase poroste.

Neboli, pokud chtěla vláda něco ušetři, mohla se postarat aby se opravdu ve státních zakázkách něco ušetřilo...- ne to stavět  "po indicku" -nechat na indy...:-)

0 0
možnosti
N

Novotnak

18. 3. 2011 19:09
Re: a šetří ta vláda??

Já mám pocit, že Bárta dojednal dostavbu rozestavěných silnic, okruhů a dálnic za postatně nižší ceny a to u stávajících dodavatelů, kteří na tom právě pracují... Tedy šetří... Je pravda, že některé ménědůležité věci se zmrazili, ale co, když to počkalo doteď, může se to udělat indy. třeba narok. :-) Tím šktráním nezískali odhadem přes 60 miliard, to mi nepřijde jako "pár".

0 0
možnosti
N

Novotnak

18. 3. 2011 17:32
Děkuji "Staré Káře"

nemám teď moc čas odpovídat, ale odpovídá za mě tak nějak přesně v mém duchu. R^

0 0
možnosti
S

snegon

18. 3. 2011 14:56
Problém je v tom,

že Vámi popisovaná vskutku těžká situace vznikla záměrně, rozprodejem národního majetku a okamžitým utrácením všech získaných prostředků. Co zbylo? Zdaňování platů zaměstnancí zahraničních společností. My nepotřebujeme vládu zoufalých účetních ale národohospodáře.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 3. 2011 16:31
Re: Problém je v tom,

To je (možná) pravda. Jenže my se bavíme o   s o u č a s n é   s i t u a c i   a  s o u č a s n é   v l á d ě!  Jiná nebude (situace).  Mluvíme o tom, jak se zachovat dnes.

Prosím pěkně - co by uděla vláda "národohospodářů" jinak?  Jistě bude vaše odpověď hodně konkrétní a předem za ni děkuji. kára

0 0
možnosti
JJ

jita

18. 3. 2011 14:55
No to je hezké, že chválíte vládu

Podívejte se, na statistiky. Nynější vláda rozpočtové zodpovědnosti vybrala za první 2 měsíce tohoto roku na daních nejméně ze všech polistopadových vlád. Tudíž zvýšila statní dluh o rekordní částku.

Obhajujte si je jak chcete, ale takhle se nám to Řecko, Itálie Irsko atd blíží velmi rychle. Itálie co se týká poměru dluhu k HDP na tom byla v roce 2009 hůře než Řecko, které nám předhazovali horem dolem. Takže měli více strašit Itálií. Ovšem v Itálii se vesele utrácí dál, kdežto Řecko začalo škrtat nadměrné výdaje a lidi se tam začali bouřit. My proti nim jsme břídilové, ale pokud situace z ledna a února bude pokračovat dál, po skončení volebního období téhle vlády na tom budeme stejně!!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 3. 2011 16:34
Re: No to je hezké, že chválíte vládu

"Vláda vybrala"....    Jak si představujete, že "vláda vybírá"?  Nenapadlo vás, že je to například tím, že jsou nižší mzdy?  Nebo tím, že v krizi měly podniky nižší zisky (a podle nich nyní platí zálohy)?   Případně i nižšími prodeji (a tedy nižším výběrem DPH)?   Ještě jednou: v čem spočívá vina vlády, že "méně vybrala"????

0 0
možnosti
Z

zuzanazuzana

18. 3. 2011 14:41
Jen tak mimochodem,

všichni ti co křičí, že se krade, tak by se měli podívat sami na sebe. Hodně lidí v této republice krade úměrně svému postavení, ale ti níže postavení si myslí, že nekradou a přitom nejvíce řvou.

0 0
možnosti
PV

VerneP

18. 3. 2011 14:41
Sorry, ale ...

... zvysovat dane umi kazdej debil.

0 0
možnosti
PR

pajdus

18. 3. 2011 14:39
valím oči

pána Jána marcipána, takovou hovadinu už jsem dlouho nečetla

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik