Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

16. 3. 2010 2:22
Mírové řešení bude v každém případě

Komunisti vyhrají volby a prosadí zákony podle svého programu.

Dělení společnosti na třídy nevytvořili komunisti, cílem komunistů je toto dělení odstranit.

Ředitelé státních podniků měli velké pravomoci i odpovědnost, byli také náležitě ohodnoceni.

Ano, je možné udělat ze všech živnostníky, ale problém je ve výrobních prostředcích. Bez nich podnikat nejde. To by jako každému mladému člověku po škole byly přiděleny, nebo by se hned zadlužil? To by se ale stal otrokem banky.

Lepší je mít výrobní prostředky pod demokratickou kontrolou veřejnosti a odměňovat lidi podle odvedené práce. Když se tenhle princip důsledně zrealizuje , nebudou se opakovat minulé chyby.

0 0
možnosti

Novotnak

16. 3. 2010 17:46
Re: Mírové řešení bude v každém případě

Jestli za mírovou cestu považujete zavírání lidí, kteří nesouhasí s tím, že jim berete jejich celoživotní úspory a vydřený majetek, tak se nemáme o čem bavit. A jestli si myslíte, že když začínáte s živnsotí, tak vždy potřebujete velký vstupní kapitál, tak se také dost mílíte. Příkladem budiž firmy provozující zatím nelegální švarcsystém... Potřebují těmito firmami najímaní lidé velký vstupní kapitál? Ne! Pak jsou živnosti jako programátor, archytekt, právník a podobně, kde také není potřeba vstupní kapitál. Pokud jdete dělat jako živnstník pod stavební firmu, také nepotřebujete velký vstupní kapitál atd. atd.

Výrobní prostředky vlastnící společnstí byly pod demokratickým dohledem této společnosti už mnohokrát úspěšně rozkradeny buď zevnitř zaměstnanci nebo vytunelovány z venku při převodu do soukromí. Ale nikdy nebyl rozkraden podnik, který si jeho majitel sám od nuly vybudoval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik