Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lancik.blog.idnes.cz

10. 10. 2011 23:27
alkohol je NENEBEZPEČNĚJŠÍ drogou

http://zpravy.idnes.cz/alkohol-je-nebezpecnejsi-nez-heroin-i-crack-tvrdi-nova-studie-pt3-/zahranicni.aspx?c=A101101_142015_zahranicni_aha !

... dokud bude alkohol legální, tak zkrátka nelze zákaz ostatních drog ŽÁDNÝM způsobem ospravedlnit !

1 0
možnosti
D

defi

10. 10. 2011 11:23
řekněte mi alespoň jeden důvod

k čemu by bylo dobré legalizovat drogy, které jen ničí zdraví a společnost?? Každý kdo je bere je nakonec troska. Mělo by se naopak přitvrdit - vysoké tresty za prodej a pašování. Klidně až smrti, protože je to úmyslné vraždění ostatních pro vlastní obohacení.

0 0
možnosti
N

notordluhousek

10. 10. 2011 11:48
Re: řekněte mi alespoň jeden důvod

bylo by to vybrone, pro drogove kartely, ktere by se najednou z kriminalniku zmenily na cenenou soucast spolecnosti. vazeni akcionari, sikovni podnikatele a krev na tlapickach. ale co tu resit.

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

10. 10. 2011 10:43
Proti legalizaci jsou zejména ti, co je boj živí.

Jako třeba Komorous. Víme, co nás tenhle "bojovník" s drogami stál a měl vůbec ten jeho boj nějaké výsledky? Nemyslím kila zabavených drog, kterými se každý takový chlubí, ale snížení počtu drogově závislých. A takových Komorousů ve světě je. Obávám se, že stoupenci legalizace jsou na tom jako doktor Semmelweis, který chtěl, aby si dokroři myli ruce a nepřenášeli infekce na nemocné a rodičky. Byl dohnán k šílenství. Ale doktoři nakonec ty ruce myjí. Jen to stálo příliš mnoho mrtvých, kteří by jinak přežili.

0 0
možnosti
N

notordluhousek

10. 10. 2011 10:50
Re: Proti legalizaci jsou zejména ti, co je boj živí.

jasne komorous je diky boji s drogami multimilionar. a bez boje s drogami by byl strasne chudej

tohle je typicka argumentace podle sebe atd. zni jako argument drogovych dealeru a producentu.

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

10. 10. 2011 10:39
ANO, legalizujme všechny drogy, tak jako máme legální

alkohol a také nejsme všichni alkoholici. Ostatně právě alkoholová prohibice v USA ukázala cestu. Stejný názor mají i přední politici v čele s bývalým tajemníkem OSN. Ne drogy, ale boj proti nim přináší zločin a zločince. Stojí nás miliardy, které scházejí jinde, třeba ve zdravotnictví. Legalizace drog znamená takové zlevnění, že místo máku v Afganistánu budou zase pěstovat obilí nebo něco jiného, co je uživí. Nebudou mít na zbraně a tím tahle válka skončí a s ní i mnoho jiných. A budou-li drogy levné, nebudou "feťáci" páchat  kriminalitu. Ani alkoholici tu kriminalitu nepáchají, protože mají k alkoholu přístup. Nebudou mít ani drogově závislí důvod okrást někoho v parku, aby měli na šleh. LEGALIZUJME VŠECHNY DROGY a svět bude lepší a bezpečnější. Ostatně zbydou nám hromady peněz na pomoc těm, kteří se závislosti chtějí zbavit.

1 0
možnosti
N

notordluhousek

10. 10. 2011 10:46
Re: ANO, legalizujme všechny drogy, tak jako máme legální

viz nize, podivejte se co zpusobila legalizace opia v cine a jak vzrostla produkce maku

jinak prohibice v americe je prikladem neuspechu, jenze to neni jedina forma prohibice, mame napriklad prohibici skandinavskou, ktera alkoholismus velmi vyrazne zredukovala (staci se podivat na udaje o alkoholismu ze zacatku dvacateho stoleti, kdy na ponurem severu vsude lehce dostupny lih rozvracel nejen zivoty rodin ale hlavne i hospodarstvi)

0 0
možnosti
JC

Cikánek

10. 10. 2011 10:26
Legalizace drog = zvýšení kriminality !

A kde by brali feťáci na svédrogy ?  Zvýšení počtu krádeží, loupeží, vražd.... !!

0 0
možnosti
MP

Vrah

10. 10. 2011 10:44
Re: Legalizace drog = zvýšení kriminality !

Kde berou alkoholici na svůj alkohol? Zvýšení počtu krádeží, loupeží, vražd… ?

0 0
možnosti
JC

Cikánek

10. 10. 2011 10:21
Mozek asi trochu opotřebovaný drogami ?

Takže to shrňme - drogy budou legální - tedy dostupné i dětem a mládeži. Stejně tak, jako alkohol a cigarety. Ty se také nesmějí prodávat dětem a mladistvým, ale 30 % školáků kouří a kolem 15 % jich pije alkohol..... No, a když budou drogy dostupné, tak si na ty lehké lidi zvyknou a začnou hledat silnější. U alkoholu a tabáku lidstvo udělalo chybu a zlegalizovalo tyto produkty. Všichni víme, kolik zdravotních a jiných komplikací to způsobilo a způsobuje. Takže zlegalizujeme další drogy a ty problémy dále nekontrolovatelně narostou ?!  8-o

0 0
možnosti
N

notordluhousek

10. 10. 2011 10:38
Re: Mozek asi trochu opotřebovaný drogami ?

tabak je krasnym prikladem ktery muzeme sledovat od jeho nastupu v evrope.

co se stalo pote co tuto vzacnou plodinu kterou mohla ochutnat jen slechta se zacalo dovazet v obrovskem mnozstvi za cim dal tim nizsi ceny (plne legalne)

klesla spotreba nebo vzrostla ?

0 0
možnosti
N

notordluhousek

10. 10. 2011 10:10
zkusim zaapelovat na zdravy rozum

zastancu legalizace proc se zacalo s drive LEGALNIMI drogami bojovat ? protoze jejich dostupnost a neustale se zvysujici spotreba byly A/ prinosem

B/ cim dal tim vetsim problemem

opiova doupata byla drive necim jako normalni hospody, co myslite, s rostoucimi dodavkami opia (pro mene vzdelane, opium to je takovej mirne lehci heracek)

a/ pocet opiovych doupat klesal

b/ pocet opiovych doupat rostl

0 0
možnosti
N

Novotnak

10. 10. 2011 18:15
Re: zkusim zaapelovat na zdravy rozum

Lidé dělají spoustu věcí, které nejsou přínosem, ale jsou spíše problémem, řešení se ovšem nenachází v jejich zákazu, to bychom nakonec došli k tomu že budeme v životě pouze stále dokola 18 hodin pracovat a 6 spát, abych lidé byli jen přínosem.. :-) Pokud přijde na trh něco nového, tak je poptávka nejprve nulová. Tedy pochopitelně že nejprve roste, jinam to nejde.

Mám otázku pro vás. Ve chvíli kdy sem opium přišlo byla informovanost o jeho negativních účincích

a) naprosto minimální

b) maximální

Každá droga si najde spektrum svých konzumentů, které poté dále neroste, spíš naopak, s přibývajícím počtem viditelných negativních účinků na jejich uživatelích zájem o drogu klesá, až se ustálí na nějakém rovnovážném stavu.

1 0
možnosti
H

Hanyz01Reloaded

10. 10. 2011 8:32
a máte dojem autore

že užívání legálních drog (alkohol, nikotin) nějak výrazně klesá? Doporučuji nastudovat nějaké statistiky ;-)

Jinak Vámi uváděné důvody fungují pouze teoreticky, proč to v praxi nefunguje Vám tu níže vysvětlili jiní.

Válka proti drogám je problematická v tom, že naopak není vedena dost tvrdě proti začátku a prostředku distribučního řetězce (pěstitelé a narkomafie) - důvodem je nevhodná legislativa v kombinaci s problémy politicko/legislativními (slabost států, kde se vyrábí a pěstuje tohoto svinstva nejvíce a zároveň neochota těchto států nechat si do vnitřní správy zasahovat státy, které to v boji proti drogám myslí vážně), k tomu připočítejme prorůstání mafie do těchto slabých států a klasická korupce (typické příklady: střední a jižní Amerika), případně to, že pěstovat např. mák, konopí atd  se díky drogové mafii (ale i díky idiotským dotacím pro zemědělství ve vyspělých státech) vyplatí (j. a stř. Amerika, Afghánistán...).

0 0
možnosti
H

Hanyz01Reloaded

10. 10. 2011 8:35
doplnění

Z hlediska efektivity by navíc bylo výhodnější uživatele tvrdých drog už po prvním kriminálním deliktu spáchaném ve spojitosti s užíváním drogy okamžitě popravit, protože účinnost terénních pracovníků a různých center pro feťáky je max. kolem 5% a z našich daní na to jdou stovky milionů přímo a bůhvíkolik nepřímo (léčení feťáků, jejich pobyt v nemocnici atp ze solidárního zdravotka)

1 0
možnosti
PH

petrph

10. 10. 2011 7:59
zlatý voči

Jestli jste si toho nevšiml, tak v lékárně Vám i sotva trochu rizikový lék prodají akurát na recept. I lék na blbej vysokej tlak, ba dokonce i tu Viágru aby jste se večer moh poveselit, Vám neprodají pokud Váš lekař nepodepíše, že a)ten lék potřebujete a za b)že Vám nijak neuškodí. Mohl by jste mi tedy potom vysvětlit z jakého titulu by lékárna měla volně prodávat akurát drogy, u kterých je statisticky podloženo kolik desítek procent si jejich užíváním během pár měsíců zničí vnitřní orgány a kolik rovnou zkolabuje a umře? Pod to se přece žádný doktor ani žádný úředník schvalující prodej v lékárně  nepodepíše...

0 0
možnosti
MP

Vrah

10. 10. 2011 10:12
Re: zlatý voči

Ano, a proto vedeme a budeme vést nikdy nekončící boj s narkomafiemi, který můžeme (možná, ale třeba vůbec ne) vyhrát leda totálně profízlovanou společností – očipovat každé novorozeně, kamery do každého bytu, zrušením hotovosti a monitoringem každé bezhotovostní transakce…

1 0
možnosti

debater

10. 10. 2011 6:57
Souhlasím s Vámi,

tvrdím už několik let, že společnost se s drogami musí naučit žít stejně jako to udělala s alkoholem a tabákem. Konec konců, státy už dlouho nevydrží vydávat astronomické částky na boj s nimi v dobách, kdy nejsou peníze na řadu dalších věcí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik