Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

17. 8. 2011 13:53
Pán je politický humorista?

Zanalyzoval jste to opravdu pěkně a věřím, že i pravdivdě.

Vaše teze (říkejme jim tak) jsou sice nez bez rozmyslu, ale jednak děláte účet bez vrchního, jednak bez dalších souvislostí.

Neboť vše souvisí se vším, tím spíše ve státě, který se snaží o tzv. ekonomickou záchranu prostřednistvím politických strašáků, aby zamaskoval kostlivce ve skříni... např. 59 miliard jen tak "spravedlivě" daných jako kompenzace církvi plus nějaký ten majeteček zhruba ve stejné ceně.

A to je jen vrcholek ledovce. Někdo to celé ale zaplatit musí, že?

Pak se divte, že stát che poslat lidi dřív do důchodu, že lidi nestojí o to mít rodiny, že zaměstnavatelé propouštějí zaměstnance, že díky tomu rostou počty nezaměstnaných, kteří nestojí o to mít rodiny... no a tak bych mohl pokračovat. Přemýšlejte, analyzujte v souvislostech a možná budete překvapen, k čemu se ještě doberete!

0 0
možnosti
N

Novotnak

17. 8. 2011 14:21
Re: Pán je politický humorista?

Myslím, že je pro stát lepší vrátit církvím peníze místo majetku. Někdo by namítl, že si to církev nakradla. Možná jo, možná to také postupně dostala v darech, těžko soudit události staré stovky let. Každopádně jí majetek komunisti sebrali a když se tato křivda napravuje u běžných lidí, kde se také nezkoumá, jak k němu přišli, tak proč ne u církve? Akorát se to mělo řešit před deseti, dvaceti lety. Teď je to hold dražší. Měli by to zaplatit komouši i se vzniklýma ztrátama, ale na to jsme moc velicí humanisti. Lidi nestojí o to mít rodiny, protože si zvykli na komfort a peníze, které přináší rodiny nemít. To je problém všude v bohatém světě a dokonce i bohatých částech číny. Z chudoby se vždy rodilo nejvíce dětí - poválečné baby-boomy. Přemnožená Indie či Afrika... Porodnost není úměrná sociálnímu systému, často spíš naopak.

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

17. 8. 2011 11:56
Velice pěkný článek

Vystihuje jádro problémuR^ A navíc, má vtipný název - moc se mi líbí. :-)

0 0
možnosti
N

Novotnak

17. 8. 2011 14:23
Re: Velice pěkný článek

Díky :-)

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 8. 2011 10:21
Jenom bych doplnil

Má li být systém odolný,  měl by mít hodně opěrných bodů,ale nezávislých. Tedy nemá smysl jak navrhuje stát mít první pilíř, druhý,třetí čtvrtý, všechny na jedné straně, buď státní důchod a nebo jakési finanční  fondy jejichž garance padnou v okamžiku kdy by padnul i ten stát.

Takže, pokud chce opravdu někdo více pilířů, nechť si je opravdu nezávisle postaví. Důchod od státu, hodné děti, vlastní bydlení, i další byt který bude pronajímat,nějakou činnost kterou by mohl v případě potřeby provozovat i v důchodu (třeba obchůdek, dílničku,..), majetek v cizině, komodity které by bylo možné směnit i v případě inflace či pádu měny (zlato, šperky,umělecká díla  a podobně).....

0 0
možnosti
N

Novotnak

17. 8. 2011 13:07
Re: Jenom bych doplnil

Ano, samozřejmě nemá smysl mít průběžný systém a peníze v penzijáku zainvestovány zároveň ve státních dluhopisech a jako přídavek pro jistotu nakoupit Kalouskovi státní dluhopisy... :-) Už jsem o tom někde psal. Jistě že je máte pravdu, diverzifikace rizika je opodstatněná. R^

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 8. 2011 7:26
jenom dotázek...

Nebude s lepší technologií Babyboom znamenat jenom víc nezaměstnaných... tudíž větší státní výdaje které tak jako tak seberou peníze ze sociálního systému?

Aby ten Babyboom pomohl důchodovému systému musel by ste pro valnou většinu těch dětí mít práci až vyrostou...

0 0
možnosti
N

Novotnak

17. 8. 2011 7:44
Re: jenom dotázek...

To se právě nedá předpovědět. Dovedu si dost dobře představit i situaci, kdy za 50 let bude pracovat 10 % lidi na programování a 10 % lidí na obsluze strojů, 20 % ve službách a zbývajících 60 % bude nezaměstnancých, ale díky vysoké produktivitě práce strojů bude nazaměstnanost naprosto normální s tím rozdílem, že pracující budou mít vyšší životní úroveň a vyšší důchody, ale nepracující budou mít nárok alespoň na nějaký "standard". Ale jak říkám, 1000 a 1 možností do té doby.

Samozřejmě Váš postřeh je relevantní a díky za něj.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

17. 8. 2011 7:24
...

Já bych to klidně ohodnotil jako snahu nažrat vlka a ponechat celou kozu. Voliči pravice měli panický strach, že za vlády ČSSD nikdo neurčil v kolika letech se bude v r. 2060 odcházet do důchodu, proto tato vláda tak činí.

0 0
možnosti
SN

kuča

17. 8. 2011 7:02
Sdílím plně Váš názor...........

:-)............a předpokládám, že to ta bude i u většiny myslících lidí. Drábkův druhý pilíř s ještě staženými dvěma, nebo třemi procenty, z prvního pilíře, je jen nahánění peněz do soukromých kapes. Vždyť on ten chudák otitulovaný zepředu i zezadu, neví co bude zítra, ale ví přesně, co bude za 3O roků !!! Dělají prostě z lidí blbce! R^

0 0
možnosti
PK

pavel kula

17. 8. 2011 6:49
Ano, to je i můj názor.

Normálně to nedělám, ale zde je důkaz

http://pavelkula.blog.idnes.cz/c/191743/Do-penze-ve-triasedmdesati-Vazne-jim-zavidim.html

0 0
možnosti
VB

pivopad

17. 8. 2011 6:31
po česku

Tak jsem opět jednou na stránkách MF přečetl něco co mě nena**alo.První odstavec jsem myšlenkově psal již před nějakou dobou, přesně tak, proč se dohadovat a proč stresovat, když ne za 50 let,,,,ale i za těch cca 20 co máme do důchodu generace husákových dětí nás potká několik změn vlád, převratů,krizí válek, epidemii příletu marťanů a nebo různých jiných konců světa:-)Takže tupé výstřelky že se půjde do důchodu v lednu a nebo v březnu doporučuju s klidem přehlížet a žít prostě současností, jinač by člověk zblbnul přemýšlení o nějaké důchodové hranici.To se spíš těším na to že se socialistický Brusel rozloží sám a zevnitř:-)a zhroutí se jako domeček z karet, ale to už je z jiného soudku.;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik