Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

I80v94o 46B39o87u33š57e

19. 2. 2016 9:37

Promiňte neznalému, ale vy v ČR platíte pojistku na auta na osobu majitele, tedy jednu pojistku na všechna auta?

0 0
možnosti
VH

Zejména netuší, že autem může jezdit také někdo jiný, než majitel.

Rovněž netuší, že až dosud platil za každý jistič stejně, jako v budoucnu.

0 0
možnosti
PN

Jste blog nečetli, nebo nepochopili? Budu předpokládat to druhé, tak ještě jednou. Pojistka se platí za každé auto, nehledě na to, že jeden šofér může řídit současně jen jedno auto. A způsobit v jednom okamžiku jen jednu dopravní nehodu. Bylo by tedy logické, kdyby se zákonné pojištění platilo za to že máte řidičák, ne za to že máte auto. Už proto, že můžete řídit a způsobit nehodu nejen u svého vozu, ale také u vozu cizího. Ad 2) ano dosud se platilo za každý jistič, ale podstatně méně než tomu má být v budoucnu, jakmile se bude "za jistič" platit více než za spotřebovanou elektřinu, nebude mít tak velký smysl šetřit a celkově je to hovadina.

1 0
možnosti
Foto

Je to logické, ale u nás je registrováno asi 5 milionů vozů. Nevím, kolik je registrovaných řidičských oprávnění. Ale obávám se, že méně, takže by erár přišel o pěkný obolus.

Nechoďte na naši vrchnost s logikou. A pamatujte na ty, co to zkusili. R^

1 0
možnosti
VH

Někdo tady opravdu nechápe. Zřejmě by mělo ČSAD platit jen jedno pojistné (blbost? - ale to přece tvrdíte Vy). Ještě jednou: autem nemusí nutně jezdit jen jeho vlastník.

A nápad platit pojistku z řidičáku je ještě větší blbost - neznáte žádného vlastníka řidičáku, který vyjel jen jednou (pokud vůbec)? A jakou pojistku, má-li řidičák na vše?

S tím, že poslední zákony jsou proti šetření souhlasím. Ještě víc než platba za jistič je to způsob rozúčtování nákladů na ÚT.

0 0
možnosti