Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

buxus

4. 2. 2010 10:02
Pro dolcha a Novotnaka

Pánové musím se rozloučit a děkuji za korektní diskusi. Jen na závěr chci říci, že se v celé řadě věcí shodujeme. Krást se nemá, bastlit černé přípojky je dost nebezpečné i pro okolí (takového souseda bych v činžáku mít nechtěl) a ČEZ má právo kontroly.

Jenže nemůže vykonávat tuto kontrolu pomocí ozbrojených složek. Jestli je cvičí ve střelbě, pak chodí tito lidé na kontroly se střelnou zbraní (jinak by ten výcvik neměl smysl). Policie na ČEZu zabavila videa, na kterých je nácvik násilného vnikání do budov. Pokud je to pravda, pak by nešlo o selhání jedince, ale o cílevědomý výcvik k nezákonné činnosti. Těžko lze tvrdit, že v případě neochoty majitele objektu se přivolává policie a na druhé straně cvičit své ozbrojené složky pro násilné vniknutí.

Je jisté, že ČEZ má při kontrolách černých odběratelů problémy a že tyto problémy lze v rámci dané legislativy obtížně řešit. Ale - máme kvůli tomu legislativu měnit a firemní silové složky tolerovat? Myslím si, že ne. Přeji hezký den.

0 0
možnosti
N

Novotnak

4. 2. 2010 10:07
Re: Pro dolcha a Novotnaka

Také děkuji za korektní diskusi a loučím se.

0 0
možnosti
T

torstyn

4. 2. 2010 9:48
Krádež elektřiny

Je tak jednoduché nalést na netu informace  Případy odhalených nelegálních odběrů elektřiny | ČEZ Krádeže elektřiny

0 0
možnosti
T

torstyn

4. 2. 2010 9:45
Krádež elektřiny

0 0
možnosti
B

Bucharovic

4. 2. 2010 9:41
Tak to se mýlíte pane kolego

Jste úplně, ale úplně mimo mísu. Pokud má občan této země dojem, že je někde páchán trestný čin - a zaměstanec ,,komanda" ČEZ není nic víc, než obyčejný občan, tak má právo, ba povinnost, informovat o této skutečnosti policii ČR. V žádném případě nemá právo brát na sebe pravomoce PČR , neboť je jen občanem jako každý jiný a tedy nemá právo využívat postupy policie. Pokud tak učiní, vystavuje se riziku trestního postihu. Než něco příště napíšete, zkuste trochu přemýšlet. Nejsme na Divokém Západě. V.Kroupa

0 0
možnosti
N

Novotnak

4. 2. 2010 9:52
Re: Tak to se mýlíte pane kolego

Takže vy si myslíte, že by neměli lidem dávat možnost to doplatit, ale místo toho by je měli rovnou všechny posílat k soudu? Komu by to pomohlo? A rozhodě z toho nemám pocit divokého západu.

0 0
možnosti
PK

dolch

4. 2. 2010 9:29
Dobré úvahy

Trochu k diskusi s Vámi a s buxusem - oni asi nějaký ten nátlak musí vyvíjet, protože jinak je nikdo nemusí pustit do domu. Aby se tam mohli porozhlédnout, musel by prokurátor vydat příkaz k domovní prohlídce. Otázka je, zda prokurátor něco takového vydá pouze na základě podezření ČEZu, že by v tom domě mohla být černá přípojka. Je to začarovaný kruh.

Ale jinak souhlas, v téhle zemi mají lidé silnou tendenci glorifikovat kriminalitu, respektive některé její druhy: krádež proudu nenáviděnému ČEZu (ale už ne tak krádež elektroniky v mém vlastním bytě), jízda na černou MHD, nebo nedodržování maximální rychlosti.

0 0
možnosti
N

Novotnak

4. 2. 2010 9:37
Re: Dobré úvahy

Děkuji, říkáte to přesně, on než prokurátor vydá příkaz k domovní prohlídce, tak si ten majitel tu černou přípojku klidně může odpojit... A v tom je ta past našich zákonů.

0 0
možnosti
R

Reptilia

4. 2. 2010 8:44
---

Jediný kdo má v této zemi právo stíhat lidi za trestný čin (a to krádež elektřiny je) jsou orgány činné v trestním řízení tedy policie, státní zastupitelství a soud. Určitě to nemůže dělat ozbrojená bojůvka vypatlaných elektrikářů (zajímalo by mne kolik z nich má odborné vzdělání) . Jinak se dostáváme opět z Evropy dál na Východ. ČEZ a jeho skupina NTZ překročili své pravomoci a zákon, to už jim nikdo neodpáře a doufám že soud bude téhož názoru.

0 0
možnosti
N

Novotnak

4. 2. 2010 8:58
Re: ---

Zase někdo kdo nepochopil. Aby mohl něco stíhat soud, musí být nejdřív co stíhat!!! Tito lidé mají za úkol zkontrolovat jestli je prout odebírán legálně či nikoliv, pokud zjistí že je odebírán nelegálně pak může přijít na řadu soud nebo policie a nebo může zloděj zaplatit co ukradl a je to bez soudu.

Vy byste si to představoval tak, že podezdřelému člověku nejdřív dojde obsílaka od soudu, že je podezdřelí, aby se dostavil na policii k posouzení. Pak že mu dojde upozornění, že bude zkontrolován, aby měl dostu času si mezi tím tu nelegální přípojku odpojit... To je přece blbost!

0 0
možnosti

lost

4. 2. 2010 8:02
stesk po lidových milicích

podivné, jak se hloupost cyklicky vrací .cca po 20 letech , když vyrostou ti , kteří už nevědí ...

0 0
možnosti
N

Novotnak

4. 2. 2010 8:52
Re: stesk po lidových milicích

Hloupí jsou ti, kteří novinám na všechno skočí. Vy patříte mezi ně. Jinak už jsem odpověděl níže.

0 0
možnosti
MB

buxus

4. 2. 2010 7:15
Ne, že byste v něčem neměl pravdu, ale ...

.. část vaší argumentace je pochybná. Především - čekat až nezávislý soud o něčem rozhodne a nevyslovit vlastní názor? To ovšem ve většině případů nebudou mít noviny co komentovat. Budeme čekat až nějaký soud pravomocně odsoudí nějakého politika za korupci? V takovém případě budeme žít v růžovém snu - naši zemi povedou křišťálově čistí a neobyčejně charakterní lidé. Aby bylo jasné, vadí mi bulvár, dryáčnické způsoby, nafouknuté bubliny a zprávy vycucané z palce. Jenže zde nám zde vedle státní a městské policie vzniká jakási soukromá policie, nad kterou stát nemá možnost kontroly a to je skutečnost dost znepokojivá.

Na jedné straně vyžadujete právoplatné soudní řízení pro zadávání informací do tisku. Na druhé straně přiznáváte jednomu subjektu právo řešit si problém se zlodějem pomocí vlastní ozbrojené složky. Pokud někdo ukradne něco v obchodě, tak ho černí šerifové zadrží, předají policii a případ řeší prokurátor a soud. Tady to řeší komando bez policie a soudu. V tom vidím problém.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik