Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMV

Glock Mark VI

11. 6. 2010 8:15
JIM

Jednotné Inkasní Místo (JIM) bude od r. 2012. Počkejte si, uvidíte.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

11. 6. 2010 8:54
Re: JIM

No, nevím.  Nepřipadá mi to jako něco extra.  Spíše bych byl pro zjednodušení v tom smyslu, že by každý podával daňové přiznání sám a nahrazovalo by se jedním formulářem lejstro pro pojišťovnu, sociálku, FÚ (vč. třeba daně z nemovitostí).  A aby s tím neměli lidi práci, mohl by jim zaměstnavatel na konci roku vytisknout daňové přiznání, které by šlo na FÚ.

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 6. 2010 7:23
sice to vypadá hezky

Ale vlastně by to zakonzervovalo současný stav, který sice spousta lidem vyhovuje, ale penízky nestačí,

Neboť, proč spojovat se státní kasou peníze na důchod, když se má (doufejme) co nejdřív rozjet důchodový reforma, ve které si lidé budou část peněz odkládat do soukromých fondů, a ty jim ty peníze budou zase vyplácet.

Neboť, proč spojovat se státní kasou peníze pro zdravotní pojištovny, když se /skoro určitě) bude zvětšovat spoluúčast pacienta, a případné handrkování o částečné (ne)proplácení si bude muset stejně řešit s pojištovnou.

Vlastně, jediný důvod proč to udělat, kdyby to stát dokázal dělat efektivněji a s větší jistotou. Což stejně neumí.

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 6. 2010 7:45
Ještě k těm komerčním pojistkám

Ono je pěkně, že si klient "nasype" do fondu za 30 let 2 miliony, ale on pak bude chtít vyplácet důchod.Kdyby chtěl tak 8 000 měsíčně , je to taktak, aby s tím dožil 20let důchodu, žádný luxus. Což by ještě šlo, pokud neuvažujeme inflaci.Když srovnáme vývoj cen za 30 let, vidíme že většina důchodců by pomřela hlady.

Podobně zdravotními pojistky, sice máte za stovku, dvě měsíčně pojistku na úraz až na 2-4 miliony ,ale stačí se podívat co vlastně kryje a co ne. Samozřejmě pouze úraz, nikoliv onemocnění, nikoliv extrémní sporty, nikoliv závodní činnost a podA taky, že ta pojistka je jakási prémie poškozenému, nikoliv skutečné náhrady na léčení.

Za zlomenou nohu dostanete z té pojistky možná pár tisíc. Kolik by jste zaplatil za léčení u doktora, rentgeny, sádrování,pobyt v nemocnici. Ví to někdo?

A ta maximální 2-4 miliony? Fíha.Ale trvalé následky. Možná několik komplikovaných operací, pobyt v nemocnici v řádu měsíců, doživotní závislost na drahém léčení. Ty penízky brzo dojdou..

0 0
možnosti
VC

vena65

10. 6. 2010 23:29
Vaše představa má jeden drobný háček.

Dnes platí daně i lidé s velmi malým příjmem. Jsou spokojeni, protože neplatí přímou daň a ty ostatní nevidí. Pokud by se jim z platu strhlo to, co platí nyní třeba v ceně rohlíků, bylo by zle. V podstatě jste sám vyjádřil proč to nejde. Co oči nevidí to srdce nebolí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik