Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

brnl

12. 11. 2009 9:07
Hm, hezká "vědecká" teorie

takže odpojené solární panely si klidně vyrábějí elektřinu a vyzařují ji do prostoru ve formě elektromagnetického zážení a ještě v takovýchle šílených kvantech. Hergot že si téhle vlastnosti těch solárních panelů  nějaký vědátor ještě nevšimnul, to by se přeci dalo nějak využít 8-o?

A potom  se z toho elektromagnetického záření v drátech vygeneruje elektřina a ta potom zapálí zásuvku pravidelně zrovna z druhé strany tedy zvenku.

Není to s těmi odpojenými solárními panely spíš tak že žádnou elektriku vyrábět nemohou a že to sluneční záření se docela obyčejně přemění na teplo ?

Já bych řekl že pokavád se nevyloučí ta hlavní racionální možnost tedy že si někdo ze všech utahuje tak je vcelku úsměvné vytvářet takovéhle teorie nebo dokonce teorie s duchy.

Proč prostě a jednoduše tu rodinu nevystěhují aby se tohle základní vyloučilo.  

0 0
možnosti
N

Novotnak

13. 11. 2009 23:40
Re: Hm, hezká "vědecká" teorie

:-) Ad 1. třeba si jí fakt nevšimul, koho by tak napadlo, že by něco takého moho fungovat. Vědátoři stejně většinou na něco nového přijdnou jen díky náhodě.

Ad 2. vedení se zkratuje nejpravděpodobněji tam kde je nejmenší odpor. Pokud je menší elektrický odpor v zásuvce než na druhém konici vedení dává to smysl.

Ad 3. V polovodičovém přechodu citlivém na světo se vždy vytvoří náboj při dopadu fotonů. To je princip fotovoltaiky. Pak záleží na tom, jakým způsobem se uvložená energie nábojů uvolní zpět. Proč by to nemohlo být prostřednictvím elmag. vln?

Ad 4. Nebyla nikdy prokázána stejně jako moje teorie... :-)

Ad 5. Rodina se raději vystěhovala sama než aby tam musela bydlet... Ad x. Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
G(

Gloom (http://bakic.blog.cz)

12. 11. 2009 8:50
Byl bych radši, kdyby to byl poltergeist

Asi mě zastřelíte, ale já bych byl radši, kdyby to byl přece jen ten poltergeist. Po světě běhá tolik lidí, kteří ho zažili a bohužel se nikdy nepodařilo prokázat, že existuje (což ale nevyvrací jejich existenci), protože se u jeho projevů nikdy nevyskytl žádný věděcký tým, který by ty jevy mohl zkoumat. Třeba by se nakonec došlo na to, že duchařina je taky jen obyčejná záležitost a že za tím stojí nějaká zatím nepopsaná, ale přitom normální energie. Asi tak jako se kdysi dávno nedalo vysvětlit tajemné cukání žabích stehýnek a nakonec za to mohla tehdy neznámá energie - elektřina.

0 0
možnosti
N

Novotnak

13. 11. 2009 23:27
Re: Byl bych radši, kdyby to byl poltergeist

Každopádně děkuji za rekakci, Potergeist je druhá první nejpravděpodobnější možnost. :-) Fyzika má jistě ještě mnoho neprobádaných uliček, alespoň doufám, jinak by to byla děsná nuda. Kdyby platilo jen přesně to co se ví nyní, tak by se ani nedalo cestovat nadsvětelnou rychlostí, což by byla škoda. Zatím platí, že na vytvoření čeví díry by byla potřeba energie větší než má slunce. Nebylo by špatné, kdyby to balo jinak. ;-)

0 0
možnosti
MV

Martin V

11. 11. 2009 7:39
Opravdu je to nejjednoduší?

je to jednodušší než si myslíte:

D§m Mračkových se otáčí pomaleji než zbytek zeměkoule a jak každý ví, Země má železné jádro a jak se točí, tak generuje ohromné množství elektřiny. Protože se Mráčkovi točí pomaleji, v tom místě vznikají dolchovi gravitační vlny a ty způsobují výboje.

A proč nepozorujeme posun domu Mračkových? Protože je to kompenzováno natočem tzv Drábkova trojuhelníku S-S-S, ukotveného kounouskou řadou a energií přenášenou nejbližším solárním panelem k Aštarově flotile.

Snad je to dost jednoduché vysvětlení.:-)

0 0
možnosti
PK

dolch

11. 11. 2009 8:42
Re: Opravdu je to nejjednoduší?

To by sice bylo jednoduché vysvětlení, ale pouze za předpokladu, že nějaký vtipálek přidal mráčkovým do betonu na základovou desku magnetický piliny ;-D

0 0
možnosti
PK

dolch

10. 11. 2009 22:20
Já bych řek,

že v tom domě řádí spíš vlny gravitační. Ale psát o tom článek nebudu ;-D

0 0
možnosti
K

K-D

10. 11. 2009 22:39
Re: Já bych řek,

Je to jasná interference. Strašice, Kounovské řady a keltský Kotýz tvoří rovnostranný trojúhelník. V jeho těžišti je hospoda v Broumech. A když tam vrchní kasíruje zákazníka, praskne ve Strašicích žárovka.

- a dokažte, že nemám pravdu.

0 0
možnosti
D

da.rock

10. 11. 2009 21:50
Pane, vy jste chyběl, když jste se ve fyzice učili

o elektřině? Nevíte, že elektrický generátor může běžet (tedy generovat elektřinu), aniž by na něj bylo něco napojeno a aniž by kolem něj hořely zásuvky a bouchaly žárovky? A jaký je rozdíl mezi generátorem motorovým a slunečním? Samozřejmě žádný (tedy kromě toho, že ten sluneční maká "zadarmo")

Jestli mi nevěříte, proveďte malý pokus. Jistě máte doma třeba kalkulačku dobíjenou solárním článkem. Pokud ne, koupíte ji za pár korun v každém Lídlu.

Položte ji na slunce (nezapnutou!) a nechte ji tam celý den. Podle vaší teorie by se měla energie vzniklá z dopadu světla na solární panel kalkulačky zřejmě někde vyzařovat, případně ukládat uvnitř kalkulačky, až by se tato nafoukla do rozměrů fotbalového míče a explodovala. K vašemu překvapení ovšem zjistíte, že se nestane ani jedno, ani druhé. Nestane se nic. Zvláštní, že? Nicméně fyzika osmé třídy vám dá  odpověď. Račte si ji tedy někde dohledat a dostudovat.

0 0
možnosti

Ondatroň šestitlapý

10. 11. 2009 21:22
NovotŇáku, ptal se po tobě Aštar, mám ti vyřídit,

že to byl on, prej na tu kůču pohrozil svým vesmírným prstem - říkal, že to byl vzkaz tobě, že flotila čeká

;-D

0 0
možnosti

Ondatroň šestitlapý

10. 11. 2009 20:31
Novotňáku, kdybych napsal, co si myslím o tvé

šedé kůře mozkové, zase bych přišel o dukáty, že jsi ten "článek" napsal jen kvůli tomu ???

8-o;-D8-o

0 0
možnosti