Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjirrezjir

2. 11. 2011 20:35
A proč vlastně přichází

krize? Není v tom případě lepší plánovitý rozvoj společnosti? Např. za totéče klesl národní důchod pouze dvakrát. Za kapitalismu mu to klesá furt. Kdyby to viděla moje žena, tak by mě asi dala padáka. A proč tedy tomu kapitalismu nedat sbohem taky?

0 0
možnosti
N

Novotnak

2. 11. 2011 20:54
Re: A proč vlastně přichází

Problém je především v tom, že rozvoj společnosti nelze s úspěchem plánovat. Ten přichází sám sebou s rozvojem vědy a morálky, nelze ho poručit, jak ukázala doba minulá.

0 0
možnosti
K

kaktusak

2. 11. 2011 19:43
Socialismus se udělá odstraněním vykořisťování.

0 0
možnosti
N

Novotnak

2. 11. 2011 20:57
Re: Socialismus se udělá odstraněním vykořisťování.

Můžete uvést konkrétní příklad toho, jak Vám ten zlý kapitalista, v rámci kapitalistického zákona, proti Vaší dobré vůli, krade Vaši kořist?

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

2. 11. 2011 12:51
Systém je nastavený špatne

či už finančný, ekonomický, alebo politický. Tým bolo umožnené to "udělání socializmu".

Vidíte cestu v tom, že rozpadajúci sa autobus je treba presmerovať na rovnú diaľnicu a tam ešte nejaký čas vydrží. To je zásadná Vaša chyba. Žiadna diaľnica neexistuje, maximálne vo Vašej hlave.;-)

Nič v zlom, myslíte to určite dobre. Skúsme ale uvažovať s nohami na zemi. Finančný systém potrebuje radikálnu zmenu, to je proste fakt. Tiež nevidím znárodnenie ako žiadne konečné riešenie, ale je to jedna z možností ako sa k tej radikálnej zmene finančníctva dopracovať. Všetky možnosti tzv. postupného "oddlužování" sú len bláboly. A politici nedokážu realizovať žiadne systémové zmeny za jeho chodu. Alebo čakáte, že finančníctvo zmení samo seba?

Mimochodom, čítal ste Robejška ?:

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/petr-robejsek.php?itemid=14662

0 0
možnosti
N

Novotnak

2. 11. 2011 18:46
Re: Systém je nastavený špatne

Nestíhám číst každého blogra. :-) Socialismus a znárodňování není řešením, to se ukázalo u nás, v Rusku, na Kubě, a třeba i v Číně, která začala fungovat až po návratu k osobnímu vlastnictví firem. Problémem bank nejsou a nikdy nebyly propady akciových trhů, to banku nepoloží. Problémem bank jsou byly a budou nedobytné státní dluhopisy a jiné typy nesplácených úvěrů, ale i s těmito problémy by si banky poradili, případně by jich pár zkrachovalo, problém pak mají zase státy a ne banky.

Dálnici jste si vymyslel vy, ve Vaší hlavě, kapitalismus nepotřebuje "dálnice", právě naopak, kapitalismus potřebuje "oceán" potřebuje mít možnost kličkovat podle potřeby, aby mohl plout kam sám potřebuje a nebyl někam směrován vládou nebo nařízením.

Politici mohou udělat spoustu změn i za chodu, ale potřebují k tomu od lidí mandát. Potřebují vědět, že ty změny lidé chtějí a dokud budou lidé volat po vyšších dávkách a větší regulaci, místo po větší svobodě, tak to nikdy fungovat nebude.

0 0
možnosti
MK

sisemen

2. 11. 2011 12:50
Pane autore,

vidíte to poněkud zkresleně. nesplatitelný úrok je tou rakovinou, která kapitalismus sužuje!

A jak z toho?

Třeba takto:

http://ekonomickareforma.cz/pdf/reforma.pdf

0 0
možnosti
N

Novotnak

2. 11. 2011 18:31
Re: Pane autore,

Naučte se nejprve alespoň termíny, nesplacený úrok je sice problém, ale větším problémem je většinou nesplacená jistina. Kapitalismus sám o sobě většinou s nesplacenou jistinou problém nemá, kapitalismus se s ní dokáže vyrovnat. Problém s nesplacenou jistinou mají povětšinou především vlády a ty se socialismem posledním desetiletí velice koketují.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

2. 11. 2011 12:27
Kapitalismus s lidskou tváří krachuje

pane Novotňáku, tomu již nepomůžete. Bude třeba vyměnit hlupáky ve vedení státu a začít dělat diametrálně odlišné věci od těch, které nyní dělají.

0 0
možnosti
N

Novotnak

2. 11. 2011 18:24
Re: Kapitalismus s lidskou tváří krachuje

Režim, kde je polovina průmyslu závislá na dotacích a nebo přímo řízen státem není kapitalismus, ale kombinace socialismu a kapitalismu. Je jasné, že takový hybrid není dlouhodobě konkurenceschopný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik