Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GF

Georgis Fasulis

8. 5. 2010 22:14
Ano, většina se škrty souhlasí

Máte pravdu, většina se škrty souhlasí. Ti, co zapalují banky, těch je opravdu jen hrstka  a jsou to krajní levicově orientovaní radikálové.

Máte i pravdu v tom, že jste napsal, že jako národ jsme podobní. Proboha, kdo už by si neměl být podbný, když ne národy v Evropě? Že zkorumpovaní, hloupí i lidé normální jsou v Řecku stejně jako u nás či kdekoliv jinde.

Podle průzkumu je proti škrtům cca 30% obyvatel. Většinou patří ke státní sféře. Ale ani v této skupině se nemají všichni nadprůměrně dobře. A ti, kteří mají, nějakých méně než 800€ měsíčně se bojí. Po přepočtu ve srovnání s náma se to zdá hodně, ale musíme si uvědomit, že cenová úroveň je v Řecku o dost vyšší než u nás.

A hlavně ti slušní, co protestují, nejsou primárně proti škrtům, vadí jim ale obrovská korupce, proto říkají, že by to měli platit tyto skupiny. Neuvědomují si, že na korupci se podíleli všichni, např. tím, že zkorumpované politiky volili.

Máte ode mně karmu a díky za příspěvek pod mým blogem. Hezký večer. GF

0 0
možnosti
N

Novotnak

9. 5. 2010 16:38
Re: Ano, většina se škrty souhlasí

I já děkuji za příspěvek Vám a přeji hodně trpělivosti s diskusí pod Vaším blogem. ;-) Hezký den

0 0
možnosti
K

kaktusak

5. 5. 2010 23:58
Zase mají obyčejní Řekové platit

za neschopné podnikatele. Pochopitelně se proto bouří.

0 0
možnosti
MS

Městečko strašení

6. 5. 2010 0:09
Re: Zase mají obyčejní Řekové platit

To není v podnikatelích. To je cílená špinavost za výrazné podpory Goldman sachs, "vyvolených nadlidí" v ní a ratingových agentur, které na jedné straně jsou schopné dávat 3A+ naprostému odpadu či Enronu, ale i snížit rating, pokud je potřeba někoho přes dluhy vykrást.  Vždy je potřeba sledovat, kdo bude nejvíce na ztrátách někoho nejvíce profitovat. Ten za to může. Morální rozklad západní civilizace přišel se zrušením Bretton-woodského systému a jeho nahrazení dlužnými penězi, krytými absolutně ničím a kouzlenými přímo z dluhu. Jak zaznělo v jednom dokumentu - seberte bankéřům Zeměkouli a oni si škrtnutím pera vykouzlí dost peněz, aby si ji mohli koupit zpět nebo pohádku "Chci celou Zemi +5% úroku".

0 0
možnosti
ZK

SID09

5. 5. 2010 18:31
Nezapomeňme, že

všechny novodobé problémy Řecka začaly snahou o uspořádání Olympiády. Tam začalo neskutečné pouštění žilou ze státních peněz. !!:-/

0 0
možnosti
N

Novotnak

5. 5. 2010 20:23
Re: Nezapomeňme, že

Dovolím si oponovat. Vzhledem k tomu, že nadstandardní sociální politika řecka je záležitostí posledních minimálně 20 let a překračování mástrychtskcýh limitů minimálně posledních 10 let, tak mohla být olympiáda jen jedním z hřebíčků, ale nikoliv skutečnou příčinou.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

5. 5. 2010 9:57
proč do nadpisu píšete...

"jak je to s tím řeckem"......když ze článku vyplyne, že vlastně nevíte, jak je to s tím Řeckem? ;-D ...asi mám dnes rýpavou ;-D

0 0
možnosti
N

Novotnak

5. 5. 2010 9:57
Re: proč do nadpisu píšete...

co nevím? ;-D Poučte mě.

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.smeje@seznam.cz

5. 5. 2010 9:46
Zasmál jsem se při srovnávání socialismu u nás a v Řecku.

Jakýpak že to státní dluh zanechali komunisti? Jim lze vyčítat jediné, že udělali zásoby jen na dvacet let a už není co rozkrádat. Vezměte si, jak se po 89 vždy lepil státní rozpočet ziskem z privatizací. Jakmile není co privatizovat, nastane problém. Ale i tak ani polistopadový vývoj nelze s Řeckem srovnávat, ten předtím již vůbec ne.

0 0
možnosti
N

Novotnak

5. 5. 2010 9:57
Re: Zasmál jsem se při srovnávání socialismu u nás a v Řecku.

Komunistický dluh byl technologický a morální. Po pádu komunisnu už neměly naše podniky sílu na to, aby se samy zbráboraly z dvacetileté zaostalosti, také proto se konaly privatizace. Bohužel, několik z těch tisíců privatizovaných podniků bylo vytunelováno a to vrhlo špatné světlo na celou privatizaci.

0 0
možnosti
MB

Mychal.B

5. 5. 2010 7:38
Je úplně jedno, jestli jim někdo půjčí (= věnuje) nebo ne

Pokud se tam něco zásadně nezmění v přístupu k ekonomice (tj. přesně to, s čím těch zmiňovaných cca 35% zásadně nesouhlasí), tak se jim brzo bude půjčovat zas...

0 0
možnosti
N

Novotnak

5. 5. 2010 9:43
Re: Je úplně jedno, jestli jim někdo půjčí (= věnuje) nebo ne

Jo, to je bohužel pravda, Řeky ještě čeká trnitá cesta, sám jsem zvědavý, jak to tam dopadne, protože zatím mají vyhrány malé bitvy, ale skutečná válka s dluhem je teprve čeká.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

5. 5. 2010 6:27
Není to trrochu jinak?

Neprotestují náhodou lidé, kteří mají nejnižší příjmy, a kteří, podobně jako u nás, to nejvíc odnesou?

0 0
možnosti
MF

falm

5. 5. 2010 6:25
Socialismus a socialismus

Pobavil jste mne. Obzvláště s tím československým a řeckým socialismem.

Oboje jste jistě zažil, že o nich tak zasvěceně hovoříte. ;-D

Vy nejste "Obyčejný kluk s často nepopulárními názory" - vy jste jen obyčejný zmanipulovaný a médii naprosto názorově izolovaný.

Hlavně, jste typický Čech - Brouk Pytlík - odborník na všechno. Ale odborník na Řecko je tady Kateřina Kalogatsiani a ta moudře usoudila, že má raději mlčet. Mohla by totiž v současné době dostat opřeshubu...

A Vy se raději poučte z toho, jak vznikal fašismus. Abyste si jej nemusel zopakovat.

0 0
možnosti
RR

rezjir

5. 5. 2010 6:19
Jak tedy ti komunsii museli být dobrými hospodáři

když zavedli v r. 1948 to národní pojištění, a  vydrželo jim to 40.let. Abych předešel výtkám, že to bylo díky znárodnění a měnové reformě, tak přípomínám, že ono nebylo téměř co znárodňovat, když válečné škody byly odhadnuty ve výši minimálně 9 národních důchodů, a zbytek si odvezli Rusové jako válečnou kořist, že pět šestin toho národního majetku bylo vytvořeno v letech 1948-1989 a že nelze privatizovat výnosy a socializovat ztráty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik