Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

27. 12. 2011 12:10
... přesně tak...

... příroda je racionální, a navíc trpělivá - ví, že čas pracuje pro ni... každé vítězství nad ní si nakonec tvrdě odskáčeme, a jenom si tím vytváříme nové protivníky a problémy...

R^

0 0
možnosti

dva mraky

26. 12. 2011 14:26
neni to moc abstrakci?

Jeden symbolicky Evropan, jedna Priroda ktera ma nejake zamery, je tam toho na muj vkus nejak moc

1 0
možnosti
N

Novotnak

26. 12. 2011 20:22
Re: neni to moc abstrakci?

Vím, psal jsem to jako odlehčené téma k zamyšlení, ne jako něco co by mělo absolutní dokonalou a přesnou platnost. K námětu na zamyšlení a k diskusi jsou abstrakce nejvhodnější.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

25. 12. 2011 22:33
Víte, co byste zasloužil?

Narodit se v příštím životě jako nějaký ten Afro-afričan nebo ještě lépe Afro-afričanka ;-)

0 0
možnosti
N

Novotnak

26. 12. 2011 1:19
Re: Víte, co byste zasloužil?

Jestli to bude v příštím životě, tak mám určitou šanci, že už to dávno nebude ta Afrika, jak ji dnes vnímáme.

0 0
možnosti
MR

iluminat

25. 12. 2011 18:01
souhlas, ale otazka - kdo jsou to ti Afro-Africane?

?:-/

0 0
možnosti
W1

Woren 1

25. 12. 2011 23:33
Re: souhlas, ale otazka - kdo jsou to ti Afro-Africane?

Myslím, že to nebudou potomci bílých kolonizátorů a domestikovaní Evropané.

0 0
možnosti
LB

LudoHC

25. 12. 2011 16:59
Problemy Afriky

su velmi dobre analyzovane v knihe P.Collier: Miliarda nejchudsich.  Doporucujem kazdemu, kto sa zaujima o tuto problematiku. Je v nej vysledok niekolkorocneho socioekonomicko-politickeho vyskumu, ktory hladal odpoved na otazku, preco su niektore krajiny stale chudobne. Paradoxne bolo zistene, ze staty v Afrike, ktore maju nejake nerastne bohatstvo su na tom horsie ako tie ktore nemaju celkom nic. .  Hodne sa na tom stave podpisuje mentalita a vyvojovy stupen tej casti ludstva. Treba si otvorene priznat, ze fama vymyslena v 20. storoci- ze vsetci ludia su si absolutne vo vsetkom rovni je bud idealisticke pochybenie alebo zakerna loz pomocou ktorej sa da robit to co uz nejde otvorene nasilim.   ta rovnost nemoze platit vsade, je to samozrejme zle uplatnovana blbina ktora vytvara problemy nielen v Afrike, ale aj v celej Europe. Vzdelanie, intelekt a mentalita su uplne samostatne a rozdielne pojmy A vo tom to je

1 0
možnosti
KS

Tuubeen

25. 12. 2011 18:45
0 0
možnosti
DAK

Duch Abadiho Kwame

25. 12. 2011 14:44
Perfektní článek

Karma. Jsem pro to, aby vyspělé státy zastavily jakoukoliv pomoc pro země Afriky. Není důvod podporovat parazity, jejichž jediným počinem v životě bude to, že budou jíst a množit se. Nebo ještě lépe: řídit se zákonem přírody a zavést znova kolonie - není žádný důvod, proč uznávat nějaká práva těch, kteří neuznávají práva ostatních (jak je to s černými a jejich představou o právech tuší každý, kdo se s nimi kdy setkal - pro zjednoduššení: negr = cikán na druhou).

4 0
možnosti
DB

/dev/null

25. 12. 2011 20:12
Re: Perfektní článek

Máte špatné definice. Parazit není ten, kdo jen jí a množí se. To je definice živého tvora. Pokud budete chtít aplikovat definice parazitů na člověka, tak než afričani na nás budeme paraziti my, jako evropani na nich. Oni od nás téměř nic nedostávají a nedostávali, kdežto my je vysáváme celý novověk. Takže se svýma morálníma soudama zase rychle zpomalte.

0 0
možnosti
DB

/dev/null

25. 12. 2011 13:30
Ovšem že to tak není

Nechápu, proč tolik lidí píše o věcech, o kterých nic neví. Příroda proti nikomu nebojuje. Myslím že dostatečný argument je to, že přiroda je jen abstraktní pojmenování pro prostředí tvořené živočichy a rostlinami. Nemá žádnou vůli, žádné myšlení, a tak nemůže bojovat. Častější přírodní katastrofy jsou důsledkem poškození ekosystémů, které pak ztrácejí schopnost regulovat své prostředí. A pokud se nějaký vir přenáší pohlavním stykem, není následná nemoc žádným trestem za promiskuitu, ale nevyhnutelným důsledkem toho chování. Ten vir také neexistuje jako trest, ale vyvinul se právě kvůli tomu, že pohlavní styk je nutný k rozmnožování. Existovalo tedy stabilní životní prostředí, kde se mohl vyvinout.

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

25. 12. 2011 16:04
Re: Ovšem že to tak není

ano, příroda je souhrn všech živých organismů a prostředí. dohromady tvoří systém. nastane li někde nerovnováha, je tendence k vyrovnání této nerovnováhy.

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v03

25. 12. 2011 13:22
to je ale hloupý článek

člověk bojuje proti přírodě od prehistorie. Bojuje aby přežil, aby si zajistil lepší podmínky, aby porazil nemoci, aby si zajistil potravu a potomky. Máte snad něco proti tomu? Pokud ano, tak prosím nechoďte k lékaři, až onemocníte, abyste náhodou nechtěl bojovat proti přírodě. Váš pohled na Afriku je černobílý a hloupý. Zajeďte se tam podívat (já jsem v subsaharské Africe procestoval několik zemí). Neznáte ani nechápete historický kontext problémů v Africe, nemáte ani představu o životě tam, což vyplývá z vaší představy Afriky jako dětí s nafouknutým bříškem. Vy jste opravdu akorát "obyčejný kluk", co rád píše o něčem, čemu nerozumí. Můžete si podat ruce s Matějkou. To je podobný brouk pytlík co zná řešení na celý svět a vždycky ví co je správné a co je zlé.

1 0
možnosti
N

Novotnak

25. 12. 2011 13:34
Re: to je ale hloupý článek

Spíš si myslím, že jste článku vůbec nerozuměl a díváte se na to ze svého úzkého pohledu. V článku jsem se nezabýval tím, (ani jsem se tím zabývat nechtěl), jak řešit problémy afričanů, ale popisoval jsem Afriku přesně z opačného pohledu. Z pohledu Africké přírody a chtěl jsem ukázat ten kontrast mezi snahou o pomoc africké přírodě a snahou pomoci afričanům jako lidem. Chtěl jsem poukázat na to, že současné snahy jdou do značné míry proti sobě a měly by se lépe koordinovat.

1 0
možnosti
J

jack095

25. 12. 2011 12:42
Dobře 50let se do Afriky cpou peníze.

Co si člověk pamatuje vídíme podviživené africké děti na fotkách a pod fotkou titulek  - pomozte Africe. Tedy více než padesát  let se do Afriky posílá nějaká pomoc. A výsledek ? Jediný - posílat další peníze.

2 0
možnosti
OK-F

Otto Katz - feldkurat

25. 12. 2011 12:23
Dobré,

jenom by mě zajímalo, kteří že to Evropané tam vozí léky a kteří kalašnikovy 8-o

0 0
možnosti
N

Novotnak

25. 12. 2011 12:31
Re: Dobré,

Snad jste pochopil, že to je psáno s mírnou nadsázkou. Jinak ty léky a kalašnikovy tam vozí různí Evropané, včetně těch, kteří se před desítkami a stovkami let přestěhovali do Ameriky, nebo těch,kteří žijí v Evropské části Ruska... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik