Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

6. 12. 2011 8:29
akurát bych se nespoléhal na to

Že v době krize půjdou všechny ceny automaticky dolů. asi je jasný že ceny vyšších hodnot, ne tak úplně potřebné, jako jsou dražší auta, vily, bazény, šperky, nové typy televizí,atd.. si v době krize kupovat nebudeme, takže prodejce aby je prodal, musí jít s cenou dolů.

Na druhé straně je široká řada produktů které používat musíme - musíme jíst a pít, musíme někde bydlet, musíme -skoro určitě odebírat elektřinu, vodu, plyn či jiný zdroj vytápení ,musíme se dopravovat (do školy, do práce) atd....Neboli, tohle jsou produkty a služby kde si může producent i v krizi zvyšovat ceny a zákazník je musí akceptovat ,a třeba se i zadlužit aby je zaplatil...

0 0
možnosti
N

Novotnak

6. 12. 2011 17:37
Re: akurát bych se nespoléhal na to

Já to zase vidím takto. V době, kdy nebudou mít lidi na nájem ani vindru, budou se stěhovat do levnějších domů, případně spátky k rodičům či prarodiče ke svým dětem, společné bydlení rodiny bylo dříve naprosto běžné, ale že se dnes mají všichni dobře, tak bydlí pomalu každý sám. Spousta nájemních bytů se uvolní a tímto velkým převysem nabídy nad poptávkou mohou jít ceny nájmů klidně o polovinu dolů. Jíst musí samozřejmě všichni stále, ale přežít se dá i o chlebu a vodě. Znám z vyprávění prarodičů, že dříve, když byla chudoba, bylo maso třeba jen jednou týdně ve svátek, což je dnes nepředstavitelné a ani si to neuvědomujeme, ale na jídle se dá také spousta peněz ušetřit. Pokud bude upadat průmysl v celé Evropě, sníží se znatelně spotřeba elektřiny u hlavních odběratelů (továren) a s tím padne i její cena. Podobné to může být i u uhlí a jiných topiv. U jediného benzínu je hlavním určujícím faktorem daň, tam cena záleží hlavně na státu. Lidé přestali topit plynem a přešli zpět na uhlí...

0 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

6. 12. 2011 7:30
Dotaz ke Kalouskovi

Já bych se zeptal Kalouska nikoli jako ministra financí ( v té funkci se mi docela líbí), ale jako člověka, který byl členem KDU-ČSL v dobách, kdy se hlasovalo o EU a jeho tehdejší strana byla eurohujerská až na půdu. Zeptal bych se jej: "Tak co tomu říkáte dnes?"

Já vím, ž ei kdybychom do EU tehdy nevstoupili, tedy kdyby referendum dopadlo tak, jak jsem hlasoval já, bylo by to v podstatě totéž. Jak pan Novotňák píše, je to krize dluhová, která by nás postihla tak jako tak. Ale to nic nemění na skutečnosti, že tehdy nám Kalousek, Špidla, Havel (už ve funkci nebyl, ale prostor ve sdělovacích prostředcích dostával) lhali jako baron Prášil. Krize by byla tak jako tak, dopady bychom také pocítili tak jako tak, ale to nic nemění na věci, že to tehdy bylo sprosté lhaní národu.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

6. 12. 2011 8:06
Re: Dotaz ke Kalouskovi

No, po bitke je každý generál.

Riešiť takéto veci je z mojeho pohľadu irelevantné. Spústa občanov, vrátane mňa, vtedy netušilo čo sa z EU stane.

Máte pravdu, že sa jedná o systémový problém nad EU. Ak si už máme klásť otázky smerom k minulosti, tak skorej sú na mieste také, prečo Česko defakto zlikvidovalo vlastný priemysel s tradíciami a zabehnutými trhmi a prečo si "vybudovalo" tak nehoráznu závislosť na vonkajších trhoch. Odpoveď je bohužiaľ strašne jednoduchá. Neschopnosť, nekompetentnosť, či úmysel politickej garnitúry? Asi to bude mixáž. Pod vidinou okamžitého zisku sa predávalo a tunelovalo o sto šesť. Ako vysvetľuje Komárek, aj ten "blahodárny" príchod zahraničných investorov sa nakoniec otočil proti nám. Komouši sú "břídilové" ohľadom devastácie štátu, oproti tomu, čo sa podarilo "demokratickým" politikom. Nie nadarmo sa hovorí, že komunisti devastovali túto zem dlhých 40 rokov a po sametovej sme našli skratku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik