Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

27. 9. 2011 21:11
statické

vaše rovnice jsou statické, ukazují jen to, že pokud by tedy něco jako neutrina v atomu byla (kroužila, či jinak pobývala) bylo by vzhledem k zachování jejich počtu vhodné aby po absorbci dalšího bylo vypuzeno nějaké ven. To však kde a jakým směrem a rychlostí je nutno nějak doručit na správné místo kde nové neutrino vzniká. Vypuzené neutrino tedy začne i skončí svůj vznik se zpožděním o čas nutný k tomu aby se informace z místa vletu přenesly do místa vypuzení. Kde berete jistotu že se tak uděje bez prodlení. Protiargumenty : Kdy je ten okamžik, kdy je považováno dopadající neutrino za "absorbované" a tedy ten váš okamžik odletu nového neutrina? Když se dotkne poloměru nebo když je za ním celé? Proč je "sféra" jen o velikosti R a ne jiná ( nekonečně velká, poloviční...) kolik je to R u atomu - kde je ta hranice? Pokud je nepřesná, kdy je ten okamžik kdy se TO nekonečně rychle přenese?? Nekonečno má jednu vadu, je nekompatibilní s konečnem a VELMI nekompatibilní s nepřesnem.

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

27. 9. 2011 21:41
Re: statické

Odpovím vám za autora, jeho teorie vyžaduje, aby si neutrino neslo kolem sebe pole. Pole, neschopné interferovat s částicemi hmoty, ale schopné interferovat s  poli ostatních neutrin. Neřešme deformaci pole způsobenou blízkostí rychlosti světa, stejně jde jen o kvantifikaci. Podmínkou by byla zcela nehmotná částice, jinak by nemohlo dojít k udělení rychlosti blížící se rychlosti světla.Co nesedí? Muselo by dojít k interferenci se všemi neutriny. Vektor rychlosti u vypuzené částice by byl náhodný. Bez odpovědi na tyto námitky nemá smysl se pouštět do kvantové fyziky.

0 0
možnosti
MS

Michal007

27. 9. 2011 8:57
Atom není homogenní koule

schopná reagovat s neutrinem jako celek. Jsou známy a využívají se interakce neutrina s nukleony nebo pružný rozptyl neutrina na elektronu, kdy předá elektronu část své energie. Vaše reakce má spadat kam?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Neutrinov%C3%BD_detektor

0 0
možnosti
N

Novotnak

27. 9. 2011 18:21
Re: Atom není homogenní koule

Vaše reakce spadá do pravděpodobnosti těch 0,000000001 ta kterou popisuji do toho zbytku... Vaše otázka je stejně absurdní, jakobyste se zeptal jestli je hruška patří mezi zeleninu nebo luštěninu.

Právě proto, že atom není homogenní koule, ale směsicí vlnových funkcí může moje teorie fungovat.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

27. 9. 2011 8:50
...

Zakladni omyl ve Vasem uvazovani je fakt, ze neutrina povazujete za extremne silne korelovane castice. Neutrina vzhledem k jejich velmi slabim interakcim s jakoukoliv hmotou jsou pravy opak takovych objektu.

0 0
možnosti
N

Novotnak

27. 9. 2011 18:27
Re: ...

1) Nepovažuji.

2) Tyto slabé interakce jsou základním opěrným bodem mojí teorie - tedy ji nevyvracejí, naopak na nich stavím. Zkuste si blog přečíst ještě jednou a dívat se na to z tohoto úhlu pohledu.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

27. 9. 2011 7:54
Takže ještě jednou

Představujete si, že jste někdo, kdo se kouká z boku a vidí , že v okamžiku příletu na jedné straně vyletuje na druhé. Nebudu vám popírat nesmyslnost téhle akce jako takové, ale znovu zopakuji tu logickou chybu, kterou děláte. Teď a tady není nějaké univerzální teď platící pro celý vesmír, ale je spojeno s pozorovatelem. Proto nemůže být to vaše vletí a na druhé straně vyletí ve stejný čas. (čas totiž není něco neměnného i když si to myslíte) To je alfa a omega nesmyslnosti téhle představy. Neexistuje pro vesmír nějaké univerzální teď. Proto jsou i dezinterptetace TR vycházející z téhle nesmyslné představy a jsou jí plné učebnice psané lidmi podobně postiženými. Nejste v tom sám. Neexistuje nějaké teď platné pro 2 body prostoru, přestože to rádi takto aproximujeme.

0 0
možnosti
MT

Fermi

27. 9. 2011 11:52
Re: Takže ještě jednou

Souhlas. Taky se tomu říká relativita současnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik