Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Bouše

30. 5. 2011 9:37
Doporučuji vám pozorně si prohlédnout toto video:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/208452801240019

 

Je to názorná ukázka toho, jak se dají anonymní akcie zneužít a jak jsou taky s největší pravděpodobností dost dlouhou dobu zneužívány. :-/

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

29. 5. 2011 13:24
Jsme jedna ze čtyř zemí, která povoluje anonymní akcie.

Hádejte, proč jsou všude jinde zrušeny. Ano, jejich zrušení není lékem na vše, ale je to správný krok. ŽÁDNOU slušnou společnost to nepostihne, protože ŽÁDNÁ slušná společnost nemá potřebu tajit své vlastníky. A gaunerům bychom snad nemuseli pořád všechno ulehčovat, nemyslíte? Mimochodem, Vaše touha po transparentních zakázkách a zároveň nemožnosti zjistit opravdové majitele... to si trošku protiřečíte.

A nakonec - občané MAJÍ právo vědět komu konkrétně byla zakázka přidělena, protože jsou to jejich peníze, takže jim do toho rozhodně něco je. Stát MÁ pak právo vědět vše o majetku každého občana, už jen kvůli platbě daní. A pokud jste nabyl majetek poctivou cestou, opět nevidím problém.

     

0 0
možnosti
N

Novotnak

29. 5. 2011 14:24
Re: Jsme jedna ze čtyř zemí, která povoluje anonymní akcie.

Nesouhlasím, v podstatě se vším. :-) Asi od konce.Daně se platí z nemovitostí a z příjmu, ne z majetku. Formule "stát má právo"je pravda nesmyslná stát jsme my,takže správně jste asi chtěl napsat "já mám právo vědět kdo co vlastní". Jinak ano občané mají právo vědět, které firmě byla zak. přidělena a to také vědí,ale k čemu jim bude informace o tom, kdo si kterou korunu ze zisku v konečné fázi rozdělí, pokud bude samotná zakázka v pořádku?Touha po transparentním výběrovém řízení se nijak nevylučuje s anonymními vlastníky, protože zakázku nezíská vlastník, ale firma.Takže si to neprotiřečí.Pokud budou správně nastavená výběrová řízení, přestane mít pro gaunery smysl vlastnit takové akcie což je samo o sobě důkaz, že problémem nejsou tyto akcie, ale tato výběrová řízení.Jestli to postihne nebo nepostihne slušnou společnost si netroufám tvrdit s jistotou, protože bych lhal, neznám je všechny.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

29. 5. 2011 10:12
Zrušení anonymních akcií je blbost.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

29. 5. 2011 10:14
Re: Zrušení anonymních akcií je blbost.

Kdo bude chtít, ten tu bude "podnikat" prostřednictvím dceřinky firmy z Kajmanů a korupci, ani tunelování to nezabrání.

Jen se zvýší fízlování nad normálními lidmi, aby náhodou neměli kousek majetku bez státní evidence.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

29. 5. 2011 10:06
jsem sice založením liberál

....ale vcelku rozumím, proč v zemích kolem nás nenajdete anonymní akcie. .....že je státu prd po vašem majetku je hrubý omyl. Pokud existují daně z příjmu.....a oni existují a budou existovat, pak není na prokazování majetku nic nemorálního.

Jen zloději nebo politická mafie má problém prokázat původ svého majetku. Sám několik let podnikám a věřte, že tento problém nemám.

Akcie také vlastním pod svým identif. číslem a nijak to nesnižuje jejich hodnotu;-) Ani si nemyslím, že sousedi ví, jaké akcie vlastním a kolik......

Tak jako zrušili anonymní vkladní knížky, tak zmizí i akcie.....a nikomu to nebude chybět. Ta "velká mafie" si sice poradí i jinak, ale aspoň každý okresní trouba ve funkci nebude mít tak snadný život, jak vykrádat veřejné prostředky. Takže dnes nesouhlas;-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

29. 5. 2011 10:10
Re: jsem sice založením liberál

tím samozřejmě nemyslím, že váš majetek je veřejně dostupná informace. ;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 5. 2011 9:56
naprostý souhlas

Anonymní akcie sami o sobě žádný problém nedělají. Ten problém je v předražování státních zakázek. A zase není tak velký rozdíl v tom jestli je předraží známá firma nebo někdo nastrčený. Nebo respektive, ta firma to nikdy sama od sebe předražit nemůže, zaplatí se jen to, co podepíše státní úředník který podepisuje  smlouvu a faktury. A jeho jméno je známé obvykle až moc dobře.:-)

Takže kupříkladu nechápu, proč ještě dříve než zrušení anonymních akcií nepožadují VV odchod z vlády pana Vondry, který očividně spolupracoval na rozkradení 3/4 miliardy ze státní pokladny.

Když neexistuje postih, ani kontrola, tak zrušení anonymních akcií nemá smysl. To si pak sami úředníci a politici zavedou akcie na jméno a budou krást vesele dál, a když to někdo zveřejní, tak se budou lidem smát do ksichtu že policie žádné pochybení nezjistila a nezjistí

0 0
možnosti
N

Novotnak

29. 5. 2011 10:00
Re: naprostý souhlas

Děkuji

0 0
možnosti

jrc

29. 5. 2011 9:33
Chytráček si hraje na hlupáčka!

Nízké pudy, závist, snaha vidět sousedovi do talíře, či jiné zvrácené vlastnosti, oproti ochraně svobody vlastnictví, ochraně před zasahováním do soukromí, ochraně jediného skutečně soukromého majetku. Co takhle černá ekonomika, podplácení, korupce, podvody a černé podnikání?

To vám nic neříká?

Ty lumpárny, podvody a zlodějna musí skončit a to co nejdřív!

Na tehle bordel co tady pravicoví zloději udělali může platit pouze severský způsob, veškerých ekonomických a majetkových přiznání na internetu a veřejně přístupný! Vůbec není vidět, že by jim to vadilo!

Asi tam nemají takové hlupáky, či chytráčky, jako jste vy!!![>-]!!

0 0
možnosti
N

Novotnak

29. 5. 2011 9:40
Re: Chytráček si hraje na hlupáčka!

A vůbec nejlepší opatření proti zlodějům by bylo, kdyby každý člověk nosil na krku obojek s čipem, kamerou a mikrofonem, který by sledoval každý jeho pohyb čin a slovo... To by tu pak nebyla žádná korupce nebo zločin a všichni bychom si žili jako ráji. Asi jenom já bych si v takovém prostředí připadal jako ve vězení.

0 0
možnosti
G

graifer5

29. 5. 2011 9:32
Proč

vůbec nějaké anonymní akcie existujou? Když něco vlastním tak se za to nestydím! Jedině kdyby v tom bylo něco nekalého! Autore Vy se taky stydíte za svůj majetek?

0 0
možnosti
N

Novotnak

29. 5. 2011 9:37
Re: Proč

Ne, ale právě z těchto "komoušských" otázek mám husí kůži. Co kdybych se k vám stavil na návštěvu a v rámci družby bychom udělali takovou inventuru vašeho majetku?

0 0
možnosti
M

momoko

29. 5. 2011 9:16
Pane

Tyto akcie je pitomost do nebe volající a ve světě už prakticky už nikde nejsou.Tam je podle Vás zřejmě také doznívající komunismus.A já chci žít v zemi kde si mafiáni nedělají s penězi co chtějí ať si tyto praktiky dělají někde na dálném východě!!

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 5. 2011 9:29
Re: Pane

Jsem téhož názoru, že tyto akcie by u nás, ani dalším civilozovaném světě, neměly být legální. !!

0 0
možnosti
S

simsII

29. 5. 2011 8:45
pane autore,

píšete - kam jde dav, nejdu já. Dav vyčůraných podnikatelů šel a chtěl by stále jít cestou anonymních akcií, tak nechápu, proč se k nim chcete přiřadit.

0 0
možnosti
N

Novotnak

29. 5. 2011 8:48
Re: pane autore,

1. Podnikatelé nechodí v davu, ale každý svou cestou, kdyby šli v davu, tak by to nebyli podnikatelé ale odboráři

2. Čiší z Vás závist a neschopen logického argumentu se mě pokusíte alespoň urazit či pomluvit

0 0
možnosti
SN

kuča

29. 5. 2011 8:40
Víte, Vy diskutéři, kteří to schvalujete.....

:-)....že anonymní akcie mají nka světě v současné době jen jakési dvě bezvýznamné zemičky(možná daňové ráje), a naše krásná vytunelovaná vlast? Přemýšlejte, proč asi ? .........a vo tom to je.....! ;-O

0 0
možnosti
SN

kuča

29. 5. 2011 8:41
Re: Víte, Vy diskutéři, kteří to schvalujete.....

opr. .....na světě...

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik