Stop blbosti a boj za zdravý selský rozum

Existuje-li  dnes možnost zvolat do mediálního prostoru něco jako vlastní názor, tak toho využívám. Bojovat proti blbosti,je nekonečný boj, nic nového neobjevuji, jen jsem se pokusil připomenout, že mysleti je lidské a přirozené.. 

Tak jsem dlouze uvažoval, zda má cenu vůbec v dnešní době uvažovat, jaký to má význam v dnešní době,kdy jak se říká, volně parafrázuji, že dnešní zpráva je v podstatě již stará.

Hrne se na nás stále více informací, a jednou z možností, jak se této lavině bránit, je ,opět volně řečeno, věnovat se svému, nezatěžovat hlavu , mimo jiné blbostmi. A o to mi jde. 

K řadě nebezpečných - ismů , jak jsou částečně vyjmenovány jednou českou osobností, si dovoluji přiřadit i BLBISMUS.

My se zkrátka musíme nějak bránit. Mějme své záliby, koníčky, mějme své rodiny, ale neunikneme nikdy tomu, aby na nás  nějakým způsobem nepůsobili jiní, naše okolí, známí,média, sociální sítě apod.

Blbost se projevuje někdy zdánlivě neškodně,ale mám pocit, že v současné době i záměrně.

Do Petice ,kterou jsem se snažil vytvořit jako jistý apel či výkřik proti blbosti , záměrně neuvádím konkrétní případy , jak je na nás působeno za účelem vymývání našich hlav.

Těch případů , kde se k vám blbost dostává, je moc, ale stále jsem přesvědčen, že lidí rozumných,s vlastním názorem, s pochopením a porozuměním pro druhé, je také dost. Jen si myslím, že jim není dán dostatečný prostor,prostě opět se mi jeví, že se lépe prosazují ti,které lze zahrnout do kategorie Vymývači hlav a nositelé jediné pravdy...

Vím,že nepřináším nic zásadního a nového, ale o to mi ani tak nejde.

Vím, že se blíží čas vánočních svátků, a to je i doba,kdy by měl člověk býti více citlivým vůči druhým, vůči okolí. Čas, kdy se vrací myšlenkami do minulosti, vzpomíná na ty,které má rád,ale kteří nás již opustili. A ten ,kdo tvrdí,že Vánoce jsou pro něj jen stres a nic jiného, že žádné prožívání u něj nehrozí, tak většinou kecá, nebo je fakt již napaden nemocí dneška -   BEZMYŠLENKOVÝ KONZUM.

Dovolte mi požádat Vás, pokuste se zamyslet, prakticky i sami nad sebou a pokud budete chtít, připojte se k naší PETICI. Díky  Richard Novák

 

http://www.petice24.com/petice_proti_blbismu_-_stop_blbosti_a_boj_za_zdravy_selsky_rozum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Richard Novákrichard | úterý 8.12.2015 6:00 | karma článku: 11,90 | přečteno: 491x