Fenomén Babiš - ANO či NE

Nelíbí se mi neustálé odvádění pozornosti od důležitých věcí a tzv. babrání se ve věcech, které nelze změnit hned teď, ale až ve volbách. Často slýchám otázku, jaký je vlastně  Babiš doopravdy a jak to s námi zamýšlí, jsme firma ?

Babiš, Babiš a stále dokola. Přiznám se ,že :
- objevil se na politické scéně někdo - kdo , toť otázka - ale jedno je jasné, nastal rozruch
- ukažte mi některou politickou stranu kromě ANO , která je dnes in, tedy na vzestupu, můj názor- žádná
- registrační poklady - sám nevím, na jedné straně pravice to dlouhodobě kriizuje, na straně druhé - nejedná se o žádnou etrémní zátěž, a kontrola neznamená jen buzeraci,ale i pořádek, a ten jaksi dnes v ČR moc není
- Babiš a dotace - taky se mi moc nezamlouvá,že se přímo hlasuje pro výhody pro jeho firmy, ale zase na druhé straně je to jasné a přehledné a ptám se, jak tomu bylo v minulosti, pro koho se hlasovalo ?  Odpověď může znít i takto : zase jen pro sebe, ale  nebyl to systém Babiš-Babiš, ale Kalousek, Topolánek, doplňte si další jména dle libosti - a firmy A,B,C,D , čti naši kamarádi, kteří se nám starají o naše kšefty. Mýlím se zcela ? 
Ostatně myslím si, že Babiš nemá dnes na politické scéně rovnou a důstojnou konkurenci, a měl by si možná vytvořit vlastní opoziční stranu, aby měl občan alespoň pocit , že naše demokracie jde správným směrem, že nadále v české kotlině se vede politický souboj o  voliče. Zatím má Babiš relativně čas. Ale po vyhraných krajských volbách, už bude muset myslet i na alternativu, že čas v demokracii má jednu nevýhodu, že lidem se časem přestane i pan  Babiš líbit. ANO dnes může být relativně v klidu, vyhrávat ještě nějakou dobu bude, ale všeho jen dočasu.. Nic netrvá věčně, své o tom ví nyní právě ODS. A že ČSSD se možnost výrazného poklesu netýká ? To lze řešit až právě po krajských volbách. Jelikož Babiš do koalice vzal ČSSD a prostě jí tam potřeboval, tak tím jí dal šanci aby nedopadla jako ODS. 

Takže závěr : ať už je Babiš jakýkoli, aspoň se něco děje. Na druhé straně představa, že teď hned by měla vládnout ČSSD, ODS atd. mě dost děsí,protože zkrátka na to  nemají. Že spoluvládne ČSSD ? Ani jsem si nevšiml, já to vidím tak, že pokud je v závěsu za ANO, pak z toho má aspoň něco a ne málo, ale jak dlouho tomu tak bude ?

Pan Babiš ovládá český stát, jeho slova o řízení státu jako firmy se mi rovněž nezamlouvají,ale i zde se dá dívat na věc jinak. Dobře šlapající firma rozhodně neznamená asociální přístup k zaměstnancům , znamená možnost vytváření hodnot. Ne, neznamená to , že chci Českou republiku jako akciovou společnost, ale jako společnost prosperující, fungující a slušnou. 

Kdo však toto dnes může změnit ?  

 

 

 

   

Autor: Richard Novákrichard | sobota 6.6.2015 0:00 | karma článku: 9,15 | přečteno: 262x