Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PG

quido

15. 1. 2012 10:42
mohu se autora dotázat

jak často cestuje letadlem? Jednou ročně na dovolenou? Každý měsíc? Všichni do jednoho volají po nižších cenách, ale jakmile by se nedejbože šáhlo právě na ně, tak je zle a začneme mluvit o diskriminaci a psát podobné články ...

Ten nápad s vážením je poněkud přehnaný, uznávám, ale na druhou stranu - cestuji často (opravdu často) a byl jsme svědkem toho, ajk moje kolegyně, kterou já osobně nazývám "tintítkem" byla na letišti doslova BUZEROVÁNA za příruční zavazadlo, které přesáhlo povolenou hmotnost o "skoro celý kilogram", přičemž rozměrově bylo v pořádku! (podotýkám, že povolená hmotnost je 6kg, což při větším laptopu a betelnější tašce dosáhnete ani nevíte jak a dotyčná cestovala BEZ odbaveného zavazadla).

0 0
možnosti
PG

quido

15. 1. 2012 10:43
Re: mohu se autora dotázat

přímo před námi byl odbaven manželský pár, kdy hmotnost každého z nich byla odhadem dvounásobkem mé váhy (a věřte, že drobeček taky nejsem!), kdy oba měli zavazadla jářku patrně na hranici povolené hmotnosti (20kg)... takže sumasumárum na straně jedné cestující s hmotností ~130kg + zavazadlo ~15kg + příruční ~5kg = 150kg a na straně druhé kolegyňka s váhou ~50kg + příruční zavazadlo ~7kg = 57kg - cítíte ten nepoměr? :-/

0 0
možnosti

martinxz

15. 1. 2012 7:23
hmmm

kdo se nevejde do jedné sedačky, měl by jet vlakem !

0 0
možnosti
PN

petacx

15. 1. 2012 2:38
Michael O’Leary (Ryanair) říká aparátčíkům z Evropské komise

Michael O’Leary (Ryanair) říká aparátčíkům z Evropské komise, co si o nich myslí  R^

-

http://euroseptik.cz/michael-oleary-ryanair-rika-aparatcikum-z-evropske-komise-co-si-o-nich-mysli/

  R^   V   R^

0 0
možnosti
PN

petacx

15. 1. 2012 2:39
Michael O'Leary at the Innovation Convention 2011 - Brussels

original - Michael O'Leary at the Innovation Convention 2011 - Brussels

-

http://www.youtube.com/watch?v=p4HYSsrlcq8

HODNE DOBRYYYYYY   ;-)   R^   R^   R^   V

0 0
možnosti
SAK

slušná a kultivovaná

15. 1. 2012 2:29
Limit 100 kg na osobu se mi zdá rozumný

Hubeňouři si prostě můžou vzít víc zavazadel, nebo můžou svoje nevyužitá kila nabídnou na prodej tlouštíkům. Vážení člověka i se zavazadly už jsem zažila v Africe, je to zcela logické.

Nezapomeňte, že letadla obvykle vozí nejen cestující a jejich kufry, ale i další náklad, a každé kilo navíc se počítá.

Co se šířky sedadla týče, mělo by u check-in být zkušební sedátko, stejně jako je tam měřítko na kufry. Kdo se nevejde, připlatí si za extra místo. Se šířkou problém nemám, ale za extra místo na nohy bych si klidně připlatila, kdyby byla ta možnost.

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

15. 1. 2012 12:45
Re: Limit 100 kg na osobu se mi zdá rozumný

měření šířky význam má. vážení lidí ne.

a vážení lidí dohromady se zavazadly pouze pokud se jedná o zavazadla, která jdou do zavazadlového prostoru. u příručních zavazadel by mohla bý jakási menší tolerance, ale ony ty přihrádky nad hlavou maj taky jen určitou nosnost.

0 0
možnosti
FM

Bariq

15. 1. 2012 1:51
Souhlasím

Souhlasím s tím, aby lidé nadprůměrní zaplatily dvě letenky ale na druhé straně lidé podprůměrní měli nárok jen na půl letenky a dělili se o místo s dalším pasažérem. Přece nepoletí to letadlo nevytížené. Rozumný člověk dospěje k názoru, že oboje je absurdní.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

15. 1. 2012 4:20
Re: Souhlasím

a jak by se bude pocital prumer vahy cloveka, podle Cinanu, nebo podle Americanu?

0 0
možnosti
MC

Policejni vyslech

14. 1. 2012 21:54
To do jaké výšky člověk vyroste, ovlivnit nelze...

Ale to, jestli bude nebo nebude mít na těle hory sádla v drtivé většině případů už ano. Vyžraný prasata patří do chlívku, a ne do letadla...:-P

0 0
možnosti

meduzka555

15. 1. 2012 3:34
Re: To do jaké výšky člověk vyroste, ovlivnit nelze...

a co ti, kteří mají svou vysokou hmotnost ve svalech (které jsou jak známo těžší než tuk)?

0 0
možnosti
AM

sedlak ve svete

14. 1. 2012 21:11
Vsichni co jsou pro vazeni ctete

Jste pouhe ovce co se nechaji snadno strihat. Vy radeji, nez se ozvat proti tomu kdo poskytuje spatne sluzby (letecke spolecnosti), tak radeji budete dle satreho ceskeho "nevadi, ze me chcipla koza, dobre je, ze sousedovi chcipla krava." radeji napadat ostatni (spolucestujici).

Ono se vzdy podari najit par blbcu co budou nesmysl vykrikovat radostne a s presvedcenim. O tom mame v dejinach dost dukazu. (komunismus, nacismus,..)

Az vam vy priznivci prepravy kilogramu dojde, ze prepravujete cloveka (zive obcas myslici stvoreni) a se sluzbou za kterou plati, pak pujdete za roh a date si tam par poradnych svejkovskych.

Chyba je ve snaze leteckych spolecnosti za co nejmin dostat co nejvic. Poskytuje sluzby na urovni pred 20 lety a nekdy i hure, ale chceme za to soucasne nejlepe budouci ceny.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

14. 1. 2012 21:15
Re: Vsichni co jsou pro vazeni ctete

o kg nejde. problém je, když zabere víc než jednu sedačku

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

14. 1. 2012 21:10
já bych to neposuzovale podle váhy, ale podle šířky.

U příručního zavazadla je měřítekm mimo jiné taková "klícka", do které se zavazadlo musí vejít.

pro lidi bych udělala zkušební sedačku. kdyby přetejkali, museli by připlatit.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

14. 1. 2012 21:02
vážit ne

ale pokud je člověk širší než svoje sedačka, měl by platit dvě letenky (možná bez letištních poplatků).

0 0
možnosti
GN

Gustav Nečas

14. 1. 2012 18:45
už jste seděl hodinu vedle "tlusťocha"?

Nebo umíte si představit dva takové vedle sebe na dvojsedačce?

Že se nevejdou? No dobře, le jak to má dopravce řešit? Mají se dva hubeňouři obětovat?

No holt pohodlí není možno zajistit v turistické či ekonomické třídě, takže ať si zaplatí vyšší třídu s větší a nejlépe pevně oddělenou sedačkou a spokojenost je na obou stranách ("hubení" i "cvaldové"). Stavět celé letadlo dimenzované na vaši velikost je krapet sobecké, svůj problém přesouváte k zaplacení na ty druhé.

2 0
možnosti
AM

sedlak ve svete

14. 1. 2012 20:37
Re: už jste seděl hodinu vedle

Nevim kolik toho naletate rocne, ale vas nazor je zavadejici. Behem roku realizuji minimalne 50 letu a to s vyuzitim ruznych leteckych spolecnosti a take ruznych letadel. Jelikoz je rada typu letadel starsi konstrukce, bylo nastaveni parametru cetujiciho odvozeno od prumernych parametru tehdejsiho cloveka. Nastesti se to u novejsich zmenilo. A mohu z vlastni praxe potvrdit, ze letet A-318 nebo Fockerem100 je diametralni rozdil. Takze chyba je ciste v leteckych spolecnostech (jak vyrobce, tak provozovatel), ktere se snazi ze starych reseni vyzdimat posledni zbytek.

Navic jsou podporovani kde jakym hlupakem, co si pod predstavou cloveka, jenz se do jemu v letadle vymezeneho prostoru proste nevejde, predstavi 150cm a 200kg otylce. Realita je vsak takova, ze problemovy je hlavne prostor na ramena, pak kolena a nohy obecne. O stupidnim umisteni jidelnich stolecku neni treba se rozepisovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 953x
Mám rád život a lidi. Nevážím si pouze těch,kteří se snaží být za každou cenu nej...ale nemají na to. Rodina a zdraví, rodná země, čest, svoboda a demokracie -klasické hodnoty, dnes znějící jako fráze,ale to mi nebrání,abych je uvedl. Jako myslivec mám rád přírodu, jako místopředseda Občanské konzervativní strany chci "kecat do politiky" i když to dnes není in.

Seznam rubrik