Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Ctenar_Mira

11. 5. 2012 13:52
Některé Vaše názory jsou zvláštní.

„Proč by např. několik sedadel i v nejlevnější ekonomické třídě nemohly být větších rozměrů s větším rozestupem od sebe ?“ Protože by to už prostě nebyla nejlevnější ekonomická třída. Pohodlné sedačky bývají ve většině letadel, jen si musíte koupit správnou letenku. Nemůžete používat, poměrně oblíbený,  rovnostářský přístup:  Někdo platí moc, někdo platí málo, ale všichni dostaneme stejně! (letenky, důchody, pojistky,….)

„A pokud tedy platím nemalou cenu za letenku, pak bych měl obdržet službu kvalitní, tedy na určité úrovni“. Pokud zaplatíte za letenku nemalou cenu, obdržíte kvalitní službu. Pokud zaplatíte za letenku pár šupů, dostanete méně kvalitní službu. Co je na tom divného? Kvalita odpovídá ceně. Dopravci prostě zjistili, že cestující mají největší zájem o nejhorší služby, tak je nejvíc nabízejí.

1 0
možnosti
P

Pola

11. 5. 2012 0:36
Někdy je možná lépe v kufru

Já bych se přimlouvala za povinný příplatek za zvláštní sedadla. Jednou jsem letěla přes Atlantik a z jedné strany jsem měla sice milou Němku, ale ani při nejlepší vůli nenapasovala své "buclaté" paže do vymezeného prostoru své sedačky. Z druhé strany seděl výkvět americké mládeže. Urostlý blonďák se určitě blížil dvěma metrům a své nohy roztáhl do prostoru a ruce se mu také ocitly v mém území. Nutno říct, že on problém na rozdíl od sousedky necítll. Za svých 25 tisíc jsem neměla šanci. Na severozápadě USA jsem se vypotácela z letadla úplně rozlámaná a vyřízená. Let trval deset hodin třicet minut.

0 0
možnosti
MS

nagger

11. 5. 2012 12:31
Re: Někdy je možná lépe v kufru

Pořád lepší se mačkat, než celou cestu poslouchat uječeného spratka.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

10. 5. 2012 22:40
tyjo

a te´d si představte, že jsem předvčírem jela na lanovce s nosností 120 kg.

No jo diskriminace, tlouštíci musej pěšky.

1 0
možnosti
JD

Krokodyl1

10. 5. 2012 22:32
Nebylo by levnější

takové ty různě podměrečné slečny při cestování nacpat do kufru a zaplatit jen tu nadváhu zavazadla????? :-P

0 0
možnosti
A

anncz

10. 5. 2012 21:25
Kdo o necem neco nevi, ten o tom pise....

Celkova vaha i s pasazerem je uplne irelevantni. Letadlo by uneslo i 100kg zavazadlo pro kazdeho bez vyrazne zvyseni ceny.

.

To co platite za kufr je manipulacni poplatek. Nekdo musi ten 30kg kufr nekolikrat rucne zvednout, narovnat do kontejneru, manipulovat s kontejnery, a pak to i vylozit.

.

Lidi co umeji zvedat 30kg kufry cely den neco stoji (a neni to malo). Neni problem v palivu, ani v nosnosti, je problem, ze 50kg kufr by musel po letisti tahat vzperac.

1 0
možnosti
C

culka

10. 5. 2012 22:20
Re: Kdo o necem neco nevi, ten o tom pise....

Asi došla trpělivost... dneska už nikdo svůj vlastní kufr nenosí, všichni je jen strkají na kolečkách, a kdo s tím má pak na letišti manipulovat. Kdyby si každý musel zavazadlo donést na letiště, bylo by to hned jinak...

0 0
možnosti
JS

letecmig

10. 5. 2012 18:18
Fakta o cenach letenek

Chapu stezovani si na neprijemnou politiku leteckych spolecnosti o zpoplatneni cehokoli.

Ale kdyz mluvime o "tahani penez" atd. atd.

Pamatujete si kolik stala letenka po evrope treba pred 15 lety?? Kdyz zapocitate inflaci atd., zjistite, ze dnes stoji zlomek.

Ze pred treba 15 lety bylo letet letadlem stale luxus za nekolik mesicnich platu(po evrope).

Pokud chcete "slusne" podminky kdyz letite, muzete lete prvni tridou, a ujistuji vas, ze dnesni realna cena(s prihlednutim k inflaci) letu prvni tridou bude nizsi nez letet ekonomickou pred temi 15 lety.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

10. 5. 2012 17:19
Vážený pane autore,

"Jedna dáma či slečna dokonce vytvořila „diskriminační“ měřítko – osoba+ kufr = 75 kg = to vše je tzv. hodnota 1 ks letenky. U této osoby se jednalo spíš o určitou formu upozornění, že sama váží 55 kg a že je asi pěkné ženské postavy. Když píše o váze jejího kufru 20 kg." - Ta slečna jsem já a můžu Vás ujistit, že k mé výšce cca 164 cm je váha 54-55kg naprosto ideální.

Jednalo se především o upozornění, že u lidí, jako já (tedy hlavně žen menšího vzrůstu) se skutečně jedná (pokud mám zajít do extrémního slovníku) o buzeraci, když musíme platit třeba za dvě kila nadváhy u zavazadla, když spolu s ním vážíme to, co průměrný člověk sám. Vy nadáváte, že máte 130 kg, takže by se Vám případný celkový limit i se zavazadlem nelíbil (i když ještě žádný neexistuje), spoustě lidí naopak nevyhovuje systém současný. (P. S.: 15kg na zavazadlo se možná může zdát hodně, ale něco váží sám kufr a pokud se nejedete jenom válet na pláž a vezete třeba pevné boty, tak ono se to nezdá, ale ono to naskáče...)

3 0
možnosti
HDPI

Hijo De Puta II

10. 5. 2012 19:28
Re: Vážený pane autore,

Na co kufr plný krámů? Mě stačí pas, mobil a kreditka. :-P

0 0
možnosti
M

Myyra

10. 5. 2012 16:40
Letecka doprava

Pane autore, kdyz uz tady pisete o tech hamiznych leteckych spolecnostech, co vas chteji jen oskubat.. Prectete si neco o tom, jake maji letecke spolecnosti marze, a kolik ze to vlastne vydelavaji. Napoveda: Moc to neni. Mimochodem, jezdite autem? Zda se vam, ze benzin je posledni dobou docela drahy? A ted se zamyslete, jakou asi cast nakladu leteckych spolecnosti tvori prave paliva.

3 0
možnosti
M

Myyra

10. 5. 2012 18:03
Re: Letecka doprava

A jeste dodam: "Proč by např. několik sedadel i v nejlevnější ekonomické třídě nemohly být větších rozměrů s větším rozestupem od sebe?" Par jich je - na dalkovych letech mate casto nejakou tridu Premium economy, pripadne moznost sedet u unikoveho vychodu (casto za priplatek). Zkratka a jednoduse, pokud chcete letet za nejnizsi cenu, tak budete mit nejhorsi misto. Proc? Protoze vic mista v letadle by si pral uplne kazdy. Takze prednost ma ten, kdo si priplati, nebo ten, kdo je konkretni spolecnosti loajalni (a ma hodne naletanych mil). Nabidka poptavka? To, ze jste vetsi nebo vyssi nikoho nezajima (a proc by taky melo?).

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

10. 5. 2012 16:11
Nikdo nikoho nenutí s nikým létat

Když se vám nelíbí cenová politika dané společnosti, tak leťte s někým jiným. A nebo neleťte vůbec. Vždycky máte možnost volby

2 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

10. 5. 2012 16:11
Mne by ta kalkulace docela zajímala

víc než ty plky kolem. Cena letadla, kolik za dobu životnosti nalétá, kolik stojí prohlídky a údržba, kolik personál letadla, kolik personál letišť, kolik PHM a ostatní služby, jako je odmrazení atd, kolik stojí úklid a prostě všechno co se na let nabaluje a zda se vyplatí letět do New yorku a zpět za 15000 x 150 pasažérů. To je celkem 2 250 000 Kč.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 953x
Mám rád život a lidi. Nevážím si pouze těch,kteří se snaží být za každou cenu nej...ale nemají na to. Rodina a zdraví, rodná země, čest, svoboda a demokracie -klasické hodnoty, dnes znějící jako fráze,ale to mi nebrání,abych je uvedl. Jako myslivec mám rád přírodu, jako místopředseda Občanské konzervativní strany chci "kecat do politiky" i když to dnes není in.

Seznam rubrik