Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

akti60

26. 2. 2012 11:51
CHrěli diktovat bábě a dědkovi

Tak ať si nesou následky. Příště se třeba nad svým diktátem přinejmenším zamyslí.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

26. 2. 2012 11:06
Režimem je nutno zatřást

, není rozhodující, kdo to provede. Ale nedělá se to vuvuzelami, nýbrž dlažebními kostkami R^

0 0
možnosti
N

nesmídolesa

26. 2. 2012 10:07
když

mi bylo 25let, jako autorovi tohoto blogu,ta jsem už 1 rok měl po VŠ a nevisel jsem rodičům na krku. Na tom by se měl pan autor zamyslet a ne študovat až do penze.:-P

0 0
možnosti
N

nesmídolesa

26. 2. 2012 10:09
Re: když

a na doplnění: doufám, že studujete alespoň něco užitečného a ne práva, filozofii nebo životní prostředí

0 0
možnosti
C

certik_bertik

26. 2. 2012 9:05
no

pokud si pospíšíte se studiem, tak to budete mít pořád zadáčo, tak není co řešit ne?

0 0
možnosti
JN

sin34

26. 2. 2012 9:39
Re: no

Ja ne, ja kvuli praci pretahuji, studuji dalkove a poctive statu skolne platim :)

0 0
možnosti
ZK

SID09

26. 2. 2012 8:57
Honzíku, Honzíku

Studenti jako jste vy, si tu jedovatou slinu rozhodně zaslouží. Používáte demagogické pseudoargumenty a proklamační nesmysly.

Byla to právě socialistka Buzková, která začala s intenzivní demontáží kvality našeho školství. Všechno rozvrtala a nic nedotáhla do konce, pouze umožnila udělat ze školství nekontrolovaný byznis.

Je dobře, že se někdo konečně snaží nastolit pravidla a vrátit našemu školství aspoň jakous takous úroveň.

Pokud bude zavedeno školné a zároveň i systém stipendií a následně i kontrola úrovně vzdělání - nejsem proti !

Vy a vám podobní chcete pouze natáhnout ruku a brát a brát a brát. Jste evidentně pro nekontrolovanost podnikání ve školství. Podle vás má stát povinnost platit vysokoškolským radám všechno, co jim tito byznismeni naúčtují, bez možnosti následné kontroly. !!!!

1 0
možnosti
MB

MacX

26. 2. 2012 9:05
Re: Honzíku, Honzíku

Ale o to přece vůbec nejde. Problém je v tom, že stát není schopen ani koncepčně sdělit, co vlastně chce a nechce.

A dnešní vládní řešení? Plošné škrty peněz na školy. Opět stát (vláda) není schopna sdělit, jak si představuje, že má vysoké školství vypadat.

0 0
možnosti

Johny__S

26. 2. 2012 7:27
Jsem jednoznačně pro školné,

jen si nejsem jist, zda ten systém, který vláda navrhuje, je ten správné. Školné by mělo především motivovat. Mělo by být v takové výši, aby je student pocítil, ale zároveň by měl existovat propracovaný systém stipendií tak, aby ten student, který dosáhne určitého studijního průměru, školné neplatil. Školné by pak hradili pouze flákači. Muselo by se ovšem platit okamžitě, žádné "odložené". Na reformě mě ovšem více vadí omezení akademické autonomie.

3 0
možnosti
JN

sin34

26. 2. 2012 10:10
Re: Jsem jednoznačně pro školné,

Ja jsem zil rok v Nemecku, tam skolne bylo, ale nyni uz neni. Je dulezite ale rici jedno. V NRW na univerzite RWTH bylo cca 600€ / semestr. V nem ovsem bylo zdarma MHD ve meste na cele obdobi a vlaky po celem kraji, levnejsi strava v Menze (velmi dobra), atd. atd. Navic jsem tam jako student pracoval primo pro univerzitu. 10 hodin tydne a clovek si tech 400-450€ vydelal. Kdyz porovnate, jak dlouho u nas clovek dre na 10 000 a co by z toho mel? A co by z toho mely ty univerzity? U nas by slo o dalsi formu zdaneni. Navic jak uz jsem psal ve clanku. V Nemecku maji skolne uz jen 3 z 16 spolkovych zemi (17 vcetne nas :), v Rakousku rusi....

0 0
možnosti
DVK

Deratizátor vulgo Krysařík

26. 2. 2012 6:50
Pořád nám tady někdo říká, co je správné a co ne....

Je to divné, ale většinou to dopadne tak, že s odstupem času člověk pochopí, že to bylo právě naopak. To co mělo být správné, je špatné.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

26. 2. 2012 3:41
Díky prvovoličům z roku 2010 nemáme dučeho Paroubka

Myslíte, že by to bylo lepší s Paroprasetem ? Alespoň se povedlo vyřídit Paroubka a mafiánskou část ČSSD a to není špatný výsledek.

Druhá věc je, že se platí ohromné peníze za nesmyslné obory VŠ studia, kde je zcela jasné, že absolventi nezískají zaměstnání. Z pedagogických fakult se nadělaly univerzity a úroveň je horší než bývala na peďácích. Lezou odtamtud psycholožky a výchovné poradkyně s dvěma semestry psychologie nebo sociologie, spousta zelených šílenců, kteří si myslí, že země může fungovat na sluneční a větrné elektrárny (to už rovnou můžeme pěstovat na polích ananasy, jak vtipně podotkl nedávno jeden německý ministr). Na dvacet polovzdělaných humanitních nefachčenků máme jednoho inženýra nebo exaktního vědce. Celý ten cirkus stojí kolem 60 miliard navíc, nehledě na stovky miliard vytunelovaných na výzkumné "projekty" - jenom se podívejte, co se platí v Jihočeské univerzitě. A takových míst je. Jediné, co se s tím dá dělat, je zavést placené studium a půjčky.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

26. 2. 2012 3:58
Re: Díky prvovoličům z roku 2010 nemáme dučeho Paroubka

Tím ovšem neříkám, že se mají zavést limity na jednotlivé obory, jako to bylo za bolševika, to bylo hrozné. Jenže když to bude "zadarmo" a nebudou limity, tak si asi budeme muset najít nějakého bohatého strýčka nebo objevit v ČR ropu. Nebo skončit jako Řekové (a brzy Italové, Portugalci, Španělé, Francouzi, ...). Všechny země budou muset studium zpoplatnit nebo zavést limity na obory, jinak zkrachují. Takže, pokud třeba chcete studovat egyptologii nebo genderismus, pěkně si to zaplaťte, vezměte si půjčku na barák nebo na budoucích 10 let platu a studujte si.

Akademické svobody jsou důležité, ale většina řevu pramení z toho, že MŠMT, které ten cirkus platí, chce také vidět představení. Kromě toho, ani studium zadarmo není zadarmo - 5 let na VŠ vyjde kolem milionu korun a půjčit si na to nejde - dokud to nezaručí stát, společně s půjčkami na platby školám. Dnes panuje schizofrenní situace, kdy škola dostává za studenta peníze od státu, ale student není motivovaný školu dodělat, neplatí.

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

26. 2. 2012 2:27
Jj, taky si na to živě pamatuju.

Jak byli mlaďoši plni zodpovědnosti a rozpočtové kázně... Po chvilce debatování se ukázalo, že vlastně nevědí, jak co funguje. Nemohli za to. Prostě tam jejich paměť a zkušenosti nesahaly.

2 0
možnosti

Johny__S

26. 2. 2012 7:29
Re: Jj, taky si na to živě pamatuju.

Tahle koalice je jednoznačně lepší možnost. Také mohl vládnout Paroubek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik