Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Asinar

6. 11. 2011 23:14
Stavební spoření

V první řadě bych vám doporučil, přestěhovat se na váš milovaný sever, třeba po pár letech pochopíte rozdíl mezi jeho obyvateli, a vaší staré vlasti. Pak vám třeba dojde proč nelze v našich podmínkách použít jejich sociální systém.

Nicméně hlavně mě zaujalo vaše zhodnocení stavebního spoření. To snad nemyslíte vážně! Průměrné zhodnocení, i se státním příspěvkem, je u stavebního spoření okolo 2%. Toho můžete dosáhnout například na spořícím účtě, a ostatní spoluobčané vám přitom nemusí na vaše spoření přispívat.Kromě toho, u SS se ke svým penězům nedostanete dalších 6 let, a pokud podáte po uplynutí této doby výpověď, dostanete peníze až po 3 měsících.

O "výhodných" úvěrech ze stavebního spoření radši nic psát nebudu, jen bych se zbytečně rozčílil.

Takže vás jen poprosím: piště jen o věcech, kterým rozumíte.

0 0
možnosti
JN

sin34

6. 11. 2011 23:22
Re: Stavební spoření

V prvni rade: Kdyz byste cetl poradne, vsiml byste si, ze jsem nenapsal ani slovo o socialnim systemu. Mluvil jsem o duchodovem a danovem systemu, skolstvi a aktivni politice zamestnanosti.

Prumerne zhodnoceni u SS se statnim prispevkem 2% ? Vazne? ;-D Myslim, ze nemate pravdu.

Uvery ze SS jsou mnohem vyhodnejsi nez smrst uveru, ktera se nam pusobivou reklamni strategii vkrada do podvedomi.

Nerozcilujte se, pak ctete moc rychle a vynechavate detaily - viz vase prvni rada :) Preji hezky den.

0 0
možnosti
F

FiS95

6. 11. 2011 12:34
Máte v tom díru.

Státní zaměstnanci jsou placeni z daní. úokud jim tedy snížíte platy o 7 miliard, asi těžko se budete obávat toho, že Vám již nebudou půlku vracet na daních.

0 0
možnosti
JN

sin34

6. 11. 2011 13:54
Re: Máte v tom díru.

Ani bych nerekl. Myslim, ze toto snizeni ma vliv na sluzby nebo spotrebu celkove. Vede to k tomu, ze lide zacnou hledat moznosti, jak jeste vic usetrit. Napriklad nakupy potravin v Nemecku. Viz predchozi clanek autora :) Coz ma samozrejme vliv na dalsi oblasti.

0 0
možnosti
RS

morre

5. 11. 2011 20:53
dluh

Zdravím,Pokusím se trochu oponovat-proč by měl ten,kdo nemá stavebko dávat  jinému občanovi nedobrovolně

peníze..?/přes 80% prostředků nejde vůbec na tuto činnost/? jenom aby se naučil spořit?Stav.spořitelny si ze

státu udělaly dojnou krávu..dělat finančního poradce u stav.spoř.-skvělý job..

žít na dluh je normální?Pokud si půjčím,abych zvednul růst udělám bublinu,která jednou zplaskne-viz EU,

Nemluvě o ůrocích,kterými někoho živím,nemluvě o lidských trgédiích...

0 0
možnosti
SN

kuča

5. 11. 2011 19:12
Při Vašem mládí.......

:-)..............klobouk dolů ! R^R^R^ Dluhopisy si nekupovali normální lidé. Buď banky, ale nebo velmi bohatí! Kdo by to nevzal, když je to nezdaněné. Ale Kalouskovi jde hlavně o stravenky ! Dělá z nás blbce!

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

5. 11. 2011 19:54
Re: Při Vašem mládí.......

Nezdaněné? Úrok z pětiletých dluhopisů byl cca 2,5%, nižší, než u dluhopisů obchodovaných na burze. Byl to výhodný obchod pro obě strany. Střadatelé získali úročení o trochu větší než aktuální úrok u termínovaných vkladů velkých bank, stát si půjčil peníze levněji, než obvykle. Zdanění je irelevantní, důležitá je výsledná cena pro stát.

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

5. 11. 2011 18:13
Ve skutečnosti by měla bát využívána státní podpora

k formování trhu. Dnes v Praze je tržní nájemně u garsonky prakticky stejné jako u 4+1. Podpora má být směřována výhradně k sociálnímu bydlení, tj. k bytům maximálně do 2+kk, a to ve zvýšené míře. Naopak nevidím jediný důvod poskytovat sociální podporu pro velké byty nebo vily za 5 a více milionů.

0 0
možnosti
SČZK

Smradlavej čmoud z komína

7. 11. 2011 4:47
Re: Ve skutečnosti by měla bát využívána státní podpora

z toho je vidět, že ten "volný trh" s nemovitostmi je nesmysl, protože každý potřebuje především NĚJAKÉ bydlení a až v druhé řadě se rozhoduje jaké, takže se platí STEJNĚ za velký i malý, za starý i nový, za svůj i cizí (hypotéka/nájem)

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

5. 11. 2011 17:00
Vidím to jinak

Stavební spoření je něco, co by být nemělo. Stát tu dotuje něco velkému množství lidí. Vlastně, kdo nemá stavební spoření, tak se sám zbytečně okrádá, že. Nejdřív stát vezme peníze na daních, pak je vrátí občanu formou dotace stavebního spoření.

Celé je asociální. Sociální je spíš dotovat ty s menším příjmem. Ne všechny. Takto v bohatších rodinách si stavebně spoří i pradědeček - ne sám, ale na jeho jméno si tak ukládají mladší. U těch nejchudších a možná jich není úplně málo, na stavební spoření nejsou peníze. Nejsou tudíž peníze ani na dotace. Nemyslím, že stavební spoření začlo za socialistické vlády. Stavební spoření by možná být mohlo, výše dotace je ale otázkou. A hlavně, mělo by to být spoření stavební, byť třeba v posunutém smyslu na nákup nového bytu, ne jen novou stavbu či rekonstrukci.

0 0
možnosti
JN

sin34

5. 11. 2011 17:05
Re: Vidím to jinak

S tím by se dalo souhlasit. Už jsem slyšel, že nakup statnich dluhopisu ma byt jako nahrada utlumeni stavebniho sporeni, ktere zase az tolik asocialni nebylo. Zejmena ve srovnani prave s temi dluhopisy :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik