Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

jáša

21. 8. 2011 20:41
Faktem je,

že prezident by měl zastupovat zájmy maximální většiny občanů a země kterou zastupuje a jednat především v jejích prospěch i kdyby  to nebylo zrovna echt podle jeho gusta. A to prezident Klaus určitě nedělá, ten pléduje jenom svůj názor bez ohledu na to , či to zemi škodi , či ne. Z tohoto důvodu to není ani můj prezident , a když si vzpomenu jakým způsobem byl zvolený , tak už tuplem ne. Docela rád ho přenechám nicku James Bond , může si ho i nechat.

0 0
možnosti
S

Světlonoš

21. 8. 2011 20:50
Re: Faktem je,

já bych rozdělil republiku na 2 části - Čechy a Moravu. Češi by si za krále nechali svého Klause a klidně i Pragl, současně bych tam vystěhoval i všechny Moraváky sympatizující s Klausem. A naopak na Moravě bych udělal zemi ze slušných lidí

0 0
možnosti
S

Světlonoš

21. 8. 2011 19:50
výborně

R^

Jde vidět že jste inteligentní člověk

0 0
možnosti
F

forEd38

21. 8. 2011 18:14
hm

kdyby alespon 50% Cechu myslelo jako autor clanku...V

0 0
možnosti
JN

sin34

22. 8. 2011 0:53
Re: hm

Díky!

0 0
možnosti
C

cojanato

21. 8. 2011 15:31
Když nového presidenta, tak...

už ne žádného klauna s Koženým !

;-DRv

http://i.idnes.cz/05/101/maxi/VENe2fb0_35A6C406_0.jpg

0 0
možnosti
ZJ

James Bond

21. 8. 2011 15:22
Václav Klaus je MŮJ president

1. říká co si myslí, neb ohledu na to co je žádáno.

2. občas nějakému přitroublému "novináři", který se jej po desáté ptá tna to samé odpoví jedovatě. Ale na hloupou otázku se těžko odpovídá.

3. většina diskutujících se s ním osobně nesetkala, ale pouze papouškuje předžvýkané názory různých Uhlů, Rejžků, Sommerových, Falbrů a podobně. Ostatně si stačí vzpomenout na to, jak jej chtěli dotyční pohnad před soud za velezradu, když se zdráhal podepsat  LS.

4. byl tvrdě kritizován za postoj k EU a vývoj mu dává za pravdu. OJRO nemusí a jaká je to dnes měna.

5. mnoha lidem by vyhovoval president bez jasného názoru, mluvící ve vzletných frázích (Švejnar), nebo upravující si postoje podle různých průskumů (Paroubek).  Přesto-že ani jednoho nemusím, kdyby byli zvoleni, byli by to i MOJI presidenti. Milý mladý příteli, chce to občas číst mezi řádky.

1 0
možnosti
C

Cynyc_

21. 8. 2011 15:47
Re: Václav Klaus je MŮJ president

Termín prezident (státu) se používá ve dvou významech, objektivním (oficiální funkce hlavy státu) a subjektivním (osoba, kterou mluvčí vnímá jako svoji reprezentaci na (mezi)státní úrovni. Je tedy možné, aby Václav Klaus byl prezidentem ČR a nebyl prezidentem mojím. Váš příspěvek chápu tak, že Vaše loajalita je státu je tak velká, že oba významy ztotožňujete, tedy že samotným aktem zvolení se oficiální prezident stává i Vaším osobním. To je poněkud archaické, národovecké pojetí, ale proti gustu žádný dišputát.

0 0
možnosti
M

MPoks

21. 8. 2011 15:16
Je zvykem i v ostatních státech,

že prezident pověří po volbách sestavením vítěze voleb. A pokud pak není schopen sestavit většinovou vládu, tak pověří někoho jiného. A má na to 3 pokusy. Ale Klaus si myslel, že když pověří sestavením vlády ODS, která volby prohrála, tak se jí snad povede dovládnout konečně do konce volebního období, což u této vlády také nepadá v úvahu. A jestli si někdo myslí, že Klaus je nadstranický prezident, tak se opravdu, ale opravdu hluboce mýlí.:-P

1 0
možnosti
ZJ

James Bond

21. 8. 2011 14:59
Václav Klaus je MŮJ president.

0 0
možnosti
PV

pavsson

21. 8. 2011 14:56
Úvaha?

Příspěvek je jasným důkazem klesající úrovně českého školství. S podobně slabou úvahou by před lety patrně neudělal maturitu, dnes studuje několik vysokých škol zároveň. V úvodu nás například autor ubezpečí, že nám sdělí, proč současný prezident není a nemůže být jeho prezidentem. Pak následuje naprosto nesouvislá změť názorů, které se kupodivu Klause vůbec netýkají. Celé je to spíše jeden velký hospodský tlach, úvaha rozhodně nikoli. Osobně se spíš zamýšlím nad tím, kde se bere v lidech ta odvaha, předvést na veřejnosti takhle mizerný projev.

1 0
možnosti
PH

Rodnok

21. 8. 2011 19:39
Re: Úvaha?

on studuje několik vysokých škol zároveň?

0 0
možnosti
MK

wopi

21. 8. 2011 14:36
sociální demokrat se nezapře

RvRvRv

0 0
možnosti
JN

sin34

22. 8. 2011 0:52
Re: sociální demokrat se nezapře

Tohle není o sociální demokracii. Ať je prezidentem klidně člověk z pravicové části spektra. Bude mi to jedno, když to bude slušný člověk a alespoň se přiblíží tomu, co jsem popisoval. Když například 40 000 občanů přijede do Prahy protestovat, nečekal bych od prezidenta republiky výsměch. A klidně by si mohl udržet svou pravicovost. Mohl by říci, že se mu protesty nelíbí, ale že je zároveň nutné poslechnout si, co lidi trápí a respektovat jejich práva, etc. etc.

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

21. 8. 2011 14:26
Život je sám o sobě složitý a je toho mnoho,

co neodpovídá představám. Když něco neodpovídá něčí představě, nemusí to být úplně špatné.

Předpokládám u autora - který je mladým socdemákem - že si ještě své názory utváří.

Proto bych mu poradil toto: každý člověk z té obrovské množiny lidí sleduje až na prvním místě svůj vlastní zájem. Je třeba za prvé pochopit, že tomu tak opravdu, ale opravdu je - trochu o tom pojednal nějaký Adam Smith - a za druhé snažit se aby součet všech těch někdy i protichůdných zájmů dával ve svém součtu kladný výsledek. Nějaký Reagan - bývalý americký prezident - to řekl velmi trefně: iniciativa lidí je vítr a vláda musí jen šít dobré plachty. K plachtám přirovnal zákony.

Takže z toho hlediska já rovněž nevidím velký přínos současného prezidenta: protože on se převážně spoléhal jen na "neviditelnou ruku trhu" a o nějakých plachtách nechtěl nic slyšet. Lidé se potom asi oprávněně mohli ptát, na co taková vláda? Aby jen přihlížela, jak třeba ceny realit násobně vyrostly? Atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik