Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

QQ.

25. 10. 2011 12:49
Budte rad

ze vam to nevymenili 1:1. I to by bylo legalni, ...;-D bohuzel. !!A poucte se z toho...

0 0
možnosti
JN

sin34

25. 10. 2011 13:32
Re: Budte rad

Osobne bych tam sam nemenil. Byl jsem tam s nimi az kvuli reklamaci. A jak uz jsem zde psal. At klidne nabizi 1€ za 1 Kc. Ale at to neschovavaji za nejake male/velke transakce. Je to stejne jako maly text dole u ruznych smluv. Podle meho amoralni a lichvarske.

0 0
možnosti
H

hafusak2

25. 10. 2011 12:24
To není lichva, ale poškozování spotřebitele,

hloupost ale je, využívat služeb těchto směnárníků. Ve velké bance se sice musí chvíli čekat, ale k tomuhle tam nedojde.

0 0
možnosti
JN

sin34

25. 10. 2011 13:34
Re: To není lichva, ale poškozování spotřebitele,

Ono staci dojit do pasaze pod Mustkem - Arabove. Kurzy super, bez komise a zadnych podrazu. Jak jsem psal, nestihl jsem je varovat.

0 0
možnosti
G

gumidos

25. 10. 2011 12:19
Ustanovení

§ 234 TZ zní:

(1) Kdo proti jinému užije násilí, nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.  (2) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny, nebo b) způsobí-li takovým činem těžkou újmu na zdraví nebo značnou škodu.

Čistě  v teoretické rovině by byla zajímavá situace, kdyby nespokojený zákazník pomocí opravdu velké ráže mířené na čelo vykutáleného směnárníka vynutil storno provedené transakce a vrácení oboustranně poskytnutého plnění.

Loupež by to nebyla - ničeho cizího se nezmocnil a škody nevznikla.  Co by to bylo?

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

25. 10. 2011 10:41
Směnárny

Tato praxe funguje již velmi dlouho a je jedním z důvodů, proč mají směnárny neprůstřelné sklo :-) . Nespokojený zákazník také nemůže transakci reklamovat, protože obsluha má pod hrozbou přísných finančních postihů zakázáno již provedené směny stornovat (a to i v případě, že ještě nejsou namarkovány - obsluha je pod sledováním kamery). Jakmile pustíte peníze z ruky, máte smůlu... ovšem kdo čte kurzovní lístek pečlivě, dozví se tam, jak to je a že si může dohodnout indivduální kurs... a ten nakonec může být i u skutečně malé transakce lepší, než oficiální i "velké".

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jasný

25. 10. 2011 9:32
Je to pravda

Řešil jsem tuto záležitost už někdy v roce 2007, kdy jsem si osobně stěžoval u ČNB. Bohužel, jak vidno, se nic nezměnilo. Naprostá většina směnáren patří ruské a arabské mafii.

Na druhou stranu musím - coby pracovník v cestovním ruchu říci, že naprostá většina turistů, kteří jezdí do Prahy, jsou neskutečné vyžírky, které žmoulají v ruce pětieurovku a čekají, že za tu pětieurovku jim budou všichni sloužit a snášet všechno na zlatých podnosech. Nejvíc mě dojímají Američané, kteří za svůj čtyřdenní pobyt v Praze utratí 20 dolarů ve dvou lidech a spropitné veškeré žádné. Běžte si zkusit 16 hodin denně skákat okolo lidí a oni vám pak za to dají spropitné dvě koruny. To se pak nemůžete divit, že si lidé pomáhají jak se dá, když náklady na důstojný život jsou v Praze minimálně 20 tisíc měsíčně a lidé v pohostinství mají plat 10 k měsíčně.

0 0
možnosti
FH

Bouše

25. 10. 2011 8:12
Je to sice nechutné, ale ten směnárník přežívá jen díky

líným troubům, kteří si neumí najít  výhodnější směnu (např. v pobočce jakékoliv banky).

1 0
možnosti
JN

sin34

25. 10. 2011 8:40
Re: Je to sice nechutné, ale ten směnárník přežívá jen díky

Pokud by tam mel jeden kurz : 17,60. Rekl bych si, ze je to nechutne, ale kazdeho blbost, ze takhle vymeni. Tam bych respektoval pravo stanovit si cenu, jakou chcete. Tohle rozdeleni mi prijde jako obchazeni zakona, ktery urcite stanovuje nejake hranice. Na vymenu penez potrebujete licenci CNB. Myslim, ze kdyz nekomu vydavam licenci a necham ho vylepit sve logo na jeho podnik, mel bych si ohlidat, jak s mou znackou naklada!

0 0
možnosti
AK

anickaK

25. 10. 2011 8:10
Pokud

se nemýlím, tak kurzy napsané u směnáren na VN jsou orientační. Můžete to za ně vyměnit, ale můžete také se směnárníkem smlouvat. Což znamená, že kdyby jste byl opravdu drsnej vyjednavač, mohl by jste vyměnit za ještě lepší kurz než mají na uveden na tabulích. :-) A nemyslím si, že problém směnáren je jen Česká záležitost. Všude ve světě by jste si měl zjistit aktuální kurz, aby Vás nenatáhli!

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

25. 10. 2011 6:59
takze ...

proto, ze cast lidi je dusevne nezpusobila a neni schopna si precist jednoduche smluvni podminky budeme regulovat, omezovat, prikazovat ? nebudete vy nahodou hentyn onen socialni demokrat ? aha, ze se ptam ...

1 0
možnosti
JN

sin34

25. 10. 2011 7:43
Re: takze ...

Oni tam ale maji "spravne" kurzy. Jako lichvu povazuji rozdeleni na dva tarify na malou a velkou transakci. Kdo na Vaclavaku meni 2500€ + ??? Tzn. ze kurz prave pro velkou transakci je tam jen z jednoho duvodu = zakryt kurz pro transakci malou.

0 0
možnosti
MV

Old Nord

25. 10. 2011 1:09
Škoda mena krásneho mesta.

Je to pekné mesto. A to je asi všetko.

Praha dlhodobo stráca kvalitnú, bohatú klientelu. Radní navonok a demonštratívne pred národom ronia krokodílie slzy.

Turisti sú naďalej okrádaný. Permanentne. 

Vo svete o tom vie stále viac a viac ludí. Škoda pekného mesta.

0 0
možnosti
VM

vaclav74

25. 10. 2011 0:58
Tahle uspesna

smenarenska firma CHEQUIPOINT,nebo tak nejak podobne, pusobi u nas uz od zacatku 90 let, po cele CR a mam takovej pocit, ze to snad ani neni ceska firma.....ale delaji to fakt jen oni....bohuzel vsem ostatnim smenarnam kazi povest

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik