Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jmenuji se Martin Komárek a jsem ANOholik

Kamkoliv se podívám, kouká na mě přívětivý pohled majitele Agrofertu, Mafry a bůhví čeho ještě. Andrej Babiš rozjel naplno svou kampaň a k tomu, aby mi vnutil svůj obličej i se svými novými kamarády, využívá všechny možné cesty. Vidím ho na billboardech, reklamách na internetu, v tisku nebo na sociálních sítích. Propagují ho však i lídři jeho hnutí. Jedním z nich je Martin Komárek.

Martin Komárek byl novinář, pedagog a poměrně respektovaná osobnost. Záměrně píši v minulém čase. Nikoliv proto, že vstoupil do politiky. Důvodem je způsob vstupu a jeho chování v kampani Andreje Babiše. Netajím se tím, že dávám přednost jiným autorům i jiným novinám. Když jsem se však dostal k článku Martina Komárka, přečetl jsem si ho. Jeho názory jsem vítal a i když jsem často nesouhlasil, byl pro mě zárukou zajímavého pohledu z pravého spektra.

V jednom ze svých komentářů (Miliardář Babiš prská jako Pepa z hospody, 20. září 2011) napsal M.K. mimojiné toto: "Česko-slovenský podnikatel a miliardář Andrej Babiš se svými výroky nevybíravě pustil do korupce v Česku. Prý se tu krade po miliardách. Začalo to v roce 2006. Mohou za to prý Topolánek, Bém, Dalík, Řebíček, Roman a pustil se i do prezidenta. Sám Babiš má ale ruce minimálně stejně špinavé."  (celý text zde:http://zpravy.idnes.cz/komentar-miliardar-babis-prska-jako-pepa-z-hospody-fwf-/domaci.aspx?c=A110920_105720_domaci_brd)

Člověk může změnit názor. Ale na druhou stranu je nutné se ptát proč. Nahrává tomu totiž i současná aktivita Martina Komárka na sociálních sítích. Mnoho z jeho bývalých kolegů, ale i běžní uživatelé Facebooku jen kroutí hlavami. Martin totiž Andreje Babiše jen nekriticky adoruje nebo naopak střílí do ostatních stran a politiků. Stále čtu, že AB "nepotřebuje prachy", že "je nezkorumpovatelný" nebo že "je úspěšný byznysmen".

Hnutí ANO je v centru mediálního zájmu, roste počet podporovatelů, fanoušků a všech těch, kteří věří, že "bude líp". Nechci být za šťourala, ale chybí mi jedna maličkost. Ještě nikde jsem neviděl, jak toho chtějí Babišovci dosáhnout. Program chybí.

Ale zpátky ke Komárkovi. Pochopil bych, když by vystoupil a řekl, že si stojí za svými 2 roky starými názory. Že mu i přesto chce pomoci prosadit program, jenž může pomoci vývoji v České republice. Že věří programu, do kterého AB investuje. Pokud se však někdo během dvou let jen změní z kritika v adorátora. Každý den mi vysvětluje, v čem je Andrej Babiš lepší než všichni ostatní, jak mu mám proboha věřit? Jak mám věřit, že se za 2 roky nevrátí ke svému 4 roky starému názoru?  

Říkám NE! Jsem sociální demokrat, ale pokud se mě nějaký pravicově smýšlející známý zeptá, koho volit, ANO mu nedoporučím. Ať raději zůstane u tradičních pravicových stran. S jejich programem nesouhlasím, ale aspoň nějaký mají.

Autor: Jan Novak | sobota 21.9.2013 22:38 | karma článku: 29,25 | přečteno: 2399x
  • Další články autora

Jan Novak

Karolina Peake - morální autorita?

Protikorupční bojovnice Karolina Peake osobně spolu s Lenkou Andrýsovou sepsala kodex pro poslance strany Věci veřejné, ve kterém obě dámy zakazovaly přeběhlictví k jiné straně. V takovém případě by se dle kodexu měl poslanec vzdát mandátu. Krátce po jeho sepsání obě dokonce novou stranu založily. Dnes se po odvysílání pořadu Otázky Václava Moravce pustila do Jiřího Dienstbiera. A to mě namíchlo.

23.6.2013 v 16:08 | Karma: 34,79 | Přečteno: 1831x | Diskuse| Politika

Jan Novak

Mediální svět odstřihnutý od reality

V minulém týdnu jsem se pustil do zajímavého rozhovoru s člověkem, který na rozdíl ode mě poznal období před rokem 1989 jako dospělý člověk. Mluvili jsme o současném tisku, televizi zkrátka mediálním světě. Společně jsme našli jednu velmi smutnou paralelu. Tak jako tehdy i dnes popisují novináři v tisku nebo reportéři v televizi život takový, jaký ve skutečnosti není. Mnoho lidí to cítí a podle toho tak i na svět médií reagují.

1.6.2013 v 14:43 | Karma: 23,70 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Ostatní

Jan Novak

Média, společnost a rodičovská dovolená

Už dva dny se nese mediálním světem poselství, že ČSSD by snad mohla nutit manžely a manželky, kteří nejsou na rodičovské dovolené, aby přestali vykonávat svou práci, vystřídali partnerku respektive partnera a jali se péče o své potomky. Mnohokrát bylo řečeno, že tento výrok není zcela pravdivý. Respektive že se nezakládá na pravdě zcela. Nikdo nikoho nutit nemůže a ani nebude.

14.5.2013 v 21:45 | Karma: 16,39 | Přečteno: 862x | Diskuse| Politika

Jan Novak

Evropa není nepřítel, je to šance!

Příliš dlouho jsme byli pod vlivem mocností, příliš dlouho jsme měli na koho nadávat, že si s nabytou svobodou a vlastní suverenitou nevíme příliš rady. Politici občas vycházejí lidem vstříc a jejich poptávku po mocnosti naplňují ukazováním na Evropu a Evropský parlament. Myslím, že je to škoda. Nevnímám Evropu jako nepřítele, nýbrž jako šanci.

26.4.2013 v 18:44 | Karma: 16,74 | Přečteno: 671x | Diskuse| Politika

Jan Novak

Stát a jeho zodpovědnost

Stále častěji a stále ve větší míře se objevují reklamy na vstup do druhého pilíře vládní reformy penzí. Reklamy hrají na city nebo na strach z nedostatečného zabezpečení ve stáří. Apelují na vlastní odpovědnost a ukazují "neodpovědný stát". Pro své teorie zveřejňují demografické studie a varují před malým počtem narozených dětí. Prezident Asociace penzijních fondů Karel Svoboda jde ještě dál a tvrdí, že současní mladí lidé budou mít své důchody poloviční než jsou nyní. Co ale stát a jeho zodpovědnost?

11.2.2013 v 2:35 | Karma: 16,18 | Přečteno: 589x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik