Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chytry.Levicak

9. 5. 2012 18:41
autore

ono ani nejde o to v jaké zemi by chtěli studovat,ale že vůbec většina chce lézt na VŠ,když na ní nemají schopnosti. to by se v 9é letech stát nemohlo

1 0
možnosti
EN

E Nomine

9. 5. 2012 18:21
ČR

Mám známého Američana, a jak býval v ČR , tak se mu ze začátku zdálo, že tu skoro nikdo neumí anglicky ( nekritizoval to, bylo to jen konstatování faktu ). Ale pak zjistil, že se sním hodně lidí nechtělo bavit proto, že se báli, aby neřekli něco gramaticky špatně. Nejvíce to bylo patrné, když se chtěl zeptat na něco na ulici či v obchodě.

Podle svých zkušeností bych to ještě poupravil: „Hodně Čechů, kteří si nejsou jistí svou znalostí (tj. ví, že budou mluvit gramaticky špatně) nechce mluvit s cizincem za přítomnosti jiného cizího Čecha.“ A to jsou většinou přesně případy, když se cizinec ptá na cestu apod. Já mám s tím v ČR taky problém. Když vím, že mám dobrou slovní zásobu i gramatiku, tak mi zas vadí moje ne úplně dokonalá výslovnost. Když cizinec někoho konečně najde, tak je vidět jak většina ostatních Čechů nastraží uši a hledají chyby. Jsou takto naučeni ze školy. Pak někdy přichází i hodnocení někdy ve formě posměšků. Též naučené ze školy.

0 0
možnosti
C

culka

9. 5. 2012 22:38
Re: ČR

Ale on tu skoro nikdo anglicky neumí :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik