Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Podle mně on nebyl opilý. Jsem si jistý, že nelhal s těmi 39.2. Teď jsem na tom já sám podobně, sotva se doplazím k počítači. A podle ošetřující doktorky je skutečně nějaká virová epidemie, ačkoliv je polovina května. Čekárna v obležení. Včera jsem měl 1 pivo, tedy nikoliv "alkoholická" viroza. Z toho plyne, že zřejmě všech těch 50 hysterických blogů na téma Zemanovy opilosti od fanoušků TOP09 je vylhaných. Musí odvrátit pozornost od svého nemožného předsedy.

0 2
možnosti
Foto

Víte, pane kolego, něco jiného je se motat při střihání pásky při otevírání nové dálnice, něco jiného při aktu, který se dotýká podstaty české státnosti.

Všechno se může stát všem. To ano. Ale některým se to nesmí stát vůbec. Tak by to mělo stát.

Relativizovat a omlouvat je asi modní v těchto časech. Ano, jistě, "malé věci řešme rukou mávnutím", ale co ty velké? Vše se dá omluvit, na vše můžeme přitestat odůvodnění. Pak ale nemá smysl si ani říkat dobrý den, když si ani nebudeme jisti, jak to ten druhý myslí.

4 1
možnosti
JS

Absolutně nechápu popírání zjevného faktu, že byl vylitý jak váza. Není to jeho první a zdaleka ani poslední alkoholická epizoda, spojená s titubací a odbržděním osobnosti. ;-D

4 1
možnosti
MR

M98i89l76a24n 91R89a52d43e78k

15. 5. 2013 17:16

za prve, v Cesku se s porovnanim ve svete moc nechlasta, a za druhe, neco je kdyby Zeman doma chlastal  a zlil se do nemoty, ale neco uplne jineho je kdyz tak prijde do prace. Vy ani ja NIKDE nemuzeme prijit do prace zlity!!!!! To bychom mohli dostat padaka na miste. A u presidenta je to jeste horsi!!!;-O

5 1
možnosti
MD

Ale nepovidejte, sousedko. A ze si uz nedate pokoj. Zda se mi, ze citim pripalene mleko,

neni vase?

6 3
možnosti
JK

J32a60n 79K43o78l79i22á98š

15. 5. 2013 15:18

To se stane každému? Tak v práci si alkohol představit neumím. A znám osobně případy lidí, kteří pro "virózu" dostali výpověď na hodinu a nikdo neříkal: "No, jo, stane se....". No a to srovnání s Ježíšovým podobenstvím značně pokulhává. Jinak, pokud vím, končí slovy: "Už nehřeš." U Zemana nemožné.

8 2
možnosti
MP

1) Asi toho nečtu tolik, ale ZBĚSILÉ reakce jsem nezaznamenal.

2) V zemi, kde je k alkoholu taková tolerance jako u nás, je alkohol tabu? Jak jste to myslel?

3) Bodejť by časopisy neměly karikatury opilého prezidenta. Jednak se Zeman dobře karikuje, jednak je chování hlavy státu ostudné; to, co si může dovolit „Franta z Horní Dolní“ (pokud by za to nevyletěl ze zaměstnání, ale jinak se nedočká nějakého veřejného odsouzení), by si hlava státu zkrátka dovolit neměla. Přestože je to „taky jenom člověk“.

4) „závislost na něm je problém pro nezanedbatelné procento našich spoluobčanů“ – máte to procento nějak statisticky podložené? Mezi svými kamarády a známými mám jediného alkoholika.

5) Srovnání s biblickým příběhem je i není namístě. Jak je to dobré slovo proti přehnaným moralistům, kteří sami mohou mít máslo na hlavě a poukazují na cizí prohřešky hlavně proto, aby jejich vlastní chyby nebily do očí, nevím, kdo by měl Zemanovi říct Ježíšova slova, jakož si nejsem jistý, zda by o ně stál a dále nehřešil.

4 0
možnosti
JS

V tomto ohledu mně připadá jako velmi rozumný názor Ladislava Špačka v tomto rozhovoru na idnes:

http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-se-spackem-o-zemanovi-u-klenot-f0g-/domaci.aspx?c=A130511_174430_domaci_hv

Je nutné si uvědomit, že Zeman absolvoval ještě předtím dlouhou řadu schůzek a při otevírání korunovační komnaty bylo nutné skoro hodinu stát v chladu katedrály. V jeho věku mu mohl během té doby dramaticky poklesnout krevní tlak. To Vám potvrdí každý lékař. Může se to projevit tím hůře, pokud byl skutečně nemocen. Navíc ze záběrů před vstupem do katedrály je zřejmé, že se pohyboval naprosto normálně – takže by se musel opít až v katedrále, což je samozřejmě nesmysl.

Z názoru Ladislava Špaška (který Zemanovi rozhodně nepochlebuje) je zřejmé, že tvrzení o Zemanově opilosti může být "falešnou stopou", tedy pouhou spekulací – také i proto, že Zeman se obecně pohybuje a tváří způsobem, který může spousta lidí zcela nesprávně vyhodnotit jako opilost. Žádné důkazy o tom, že by byl Zeman opilý neexistují. Spekulace o jeho opilosti jsou tedy ve většině případů míněny jako záměrná a "mediálně vděčná" zlomyslnost.

3 10
možnosti
MD

Pravdy se mozna uz nedopidime. Vas zpusob pristupu je presto neprijatelnejsi. +1.

0 6
možnosti
BM

Podívejte se, kdyby se střískal na nějaké recepci či nějakém neformálním setkání, tak budiž. Je to také jenom člověk... Ale kdy totálně na kaši se zúčastní tak významné události jako je vyzdvihnutí korunovačních klenotů, symbolu naší státnosti...... to je neomluvitelné!!!!!

12 2
možnosti
KB

Naprostý souhlas. V životě každého člověka (i politika) jsou okamžiky, kdy se prostě nalejt nemůže. Je něco jiného mít např. na svatbě dcery něco upito pozdě večer a něco jiného jí vést zlitý už na radnici. To jako kdyby měl Zeman jmenovat nového ministra a ten přišel zlitej k němu na Hrad, nebo budoucí premiér apod. A takových příkladů je víc.

9 1
možnosti
Foto

Ať omlouváte opilce sebe vznešeněji, tak nic nezměníte na tom, že opilec má dřepět doma nebo v hospodě a necpat se ,nota bene podvodem,, na Hrad;-(

15 2
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik