Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Domnívám se, že VK tímto výrokem pouze reagoval na slova, kterými se v kampani oháněl KS, kdy sám sebe implicitně ztotožnil s Pravdou a Láskou, bojující proti lži a nenávisti. Doslova: "Ano, tato volba je opravdu volbou mezi pravdou a láskou a lží a nenávistí" (online chat idnes, Karel Schwarzenberg).

Klausova slova jako reakce na toto (dle mého názoru pyšné) vyjádření asi získávají trochu jiný rozměr. Tím neříkám, že s nimi souhlasím.

1 3
možnosti
Foto

J67i34ř70í 67K61r57á62m

28. 1. 2013 0:51

Václav Havel byl nejlepším prezidentem po Masarykovi a také jim zůstane. Václav Klaus mě jako prezident zklamal, jeho zneužití fráze Václava Havla je jen poslední tečkou za jeho bývalou kredibilitou.

8 3
možnosti
MC

Nemohu s Vámi souhlasit, přestože vím, že váš názor na V.Klause sdílí většina občanů. President V. Klaus je naší největší polistopadovou osobností. Negativní mediální kampaň vedená proti V.Klausovi naopak kritické hlasy usvědčuje z nedostatku v hledání své identity osobnosti. Neustále vyzdvižený štít, jejich závisti z nedostatku, svědčí o jeho vyjímečných kvalitách. Falešnými symboly v osobě V.Havla zvedají k boji a odporu občanů, který nedokáží porazit v rozumném názorovém střetu v diskusích. Mým presidentem, proto zůstává i nadále V.Klaus.

4 11
možnosti
DN

a myslím, že tento Váš postoj sdílí i mnoho dalších. Nechtěl jsem zde hodnotit VK obecně, spíše jeho první interpretaci voleb, která mi přišla...jak jsem psal.

0 2
možnosti
MJ

Už jsem zaznamenal první výzvu a petici "umělců", pro které Zeman nebude prezidentem nikdy. Je to pořád dokola. Věční petenti, co si o sobě myslí, že jsou něčím lepším a hlavně výjimečným.

8 3
možnosti
Foto

J53i32ř19í 30K44r77á90m

28. 1. 2013 0:53

Protoze Zemana za prezidenta ti umelci nechteli, tedy krome Bohdalove, Hulky a Dejdara. Ti klidne mohli taky udelat vyzvu, v demokracii kazdy ma pravo na svuj nazor - dokonce i umelci, ti nejsou nicim majetkem a tak se mohou rozhodnout koho budou podporovat.

4 1
možnosti
Foto

Nechápu, že když někdo chápe, že propaganda masivně podporuje Knížete, tak jej přesto volí. To znamená, že je smířen s totalitou a chce se na ní podílet. Opravdu nepochopitelný postoj viliče p.Knížete Rv

6 8
možnosti
MT

Pokud mi vysvětlíte, co vidíte za pojmem "propaganda" v tomhle konkrétním případě, zkusím Vám vysvětlit můj pohled to, čemu nerozumíte:)

2 2
možnosti
LJ

Většinou platí, že zvolený jedinec v průběhu vykonávání funkce popularitu ztrácí. První důvod je, že neplní sliby. Asi mu taky bude těžké dát stop Nečasově vládě nebo udělat referendum k církevním restitucím. A nasliboval toho mnohem více. Druhohé nebezpečí vidím v konfliktech s novináři. Dosud tím u mnoha lidí získával sympatie, může se to však obrátit. Novináři si najdou příležitost, jak mu to vrátit.

2 4
možnosti
RH

VK je hrdý na to, že většina hlasovala přesně jak potřeboval. :-/

6 4
možnosti
Foto

Zeman se měnit nebude, proč by to dělal? Je dosti sebevědomou osobností a  nemá proto zapotřebí se měnit kvůli takové malichernosti, že si někteří človíčci nechali zmanipulovat mysl a uvažují černobíle - Karel znamená dobro a Zeman znamená zlo. Ani nemám potřebu smíření, já se s nikým nehádám. Doufám, že ostatní se kvůli tomu, kdo je prezidentem, snad také nehádají, jsou přece důležitější věci v životě každého.

5 2
možnosti
Foto

R55o55m32a25n 16K80o91z43e46l

27. 1. 2013 22:04

Václav Klaus také označil přímou volbu za populistický nesmysl (zapomněl, že v roce 2003 do ní byl ochoten jít!) a tvrdil, že prezidenta vyberou média. Tak můžeme být rádi, že se zmýlil - že média pracovala ve prospěch KS, o tom se snad netřeba hádat.

Vzpomněl jsem si, že před půl rokem měl KS preference tak 7 % a spíše působil směšně, že nemá dostatek soudnosti a přes zjevné zdravotní problémy (problém s udržením bdělosti, špatná mluva, dlouhotrvající vyjádření myšlenky) chce být prezidentem. On sám říkal, že si šance nedává, když je v nepopulární vládě.

7 0
možnosti
PP

P66e68t13r 76P48a57c98k76a

27. 1. 2013 21:59

VK má naprosto pravdu. Protože kampaň v médiích v neprospěch MZ naplňovala tu část hesla o zlu a hlavně nenávisti.

5 4
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem kazatelem v Církvi bratrské, učitelem filozofie a etiky na dvou školách a především otcem dvou dětí.

Seznam rubrik