Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

petacx

17. 5. 2012 0:07
prijde mi ze problem neni v politicich

prijde mi ze problem neni v politicich  ale ve volicich  8-o 

pokud by volic volil rozume 

nechytnul se na sliby, laciny marketing ...

nebylo mu jedno jak politici dodrzuji sliby, jak se chovaji, jak jednaji ...    tak by to politicke strany a politici museli RESPEKTOVAT!!

ale kolik procent volicu si napr. precte alespon volebni program ...  8-o

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 5. 2012 17:41
tady je třeba dodat,

Že etika je ještě o dva stupně  níž než můžeme na našich politicích požadovat. O něco výše  je schopnost dodržovat platné zákony této země (i to mnohým z nich dělá problémy), a taky čestnost,tedy schopnost dodržet jednou daný slib (což jsou bohužel pilíře  na kterých stojí právní stát,demokracie i  i fungující ekonomika)....Skutečně až o stupeň níž stojí ta etika, v níž se pak Klaus nedokáže filozoficky orientovat, o čemž svědčili jeho výroky o tom že špinavé peníze nejsou,  i o neviditelné ruce trhu..Ale kdyby totéž dokázal četně a poctivě říkat i před volbami, aspoň by jeho a jeho stranu voliči  nikdy nevolili...

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

16. 5. 2012 17:35
Koho volit? Spíš jak volit.

Dnešní volební systém neumožňuje volit jednoho konkrétního člověka, kterému bychom důvěřovali, volíme kandidátní listinu, na které se vždycky vyskytují lepší i horší politici, a také dost těch, které vůbec neznáme. O tom, kdo bude v parlamentu, pak nerozhodují voliči, ale především stranické sekretariáty.

-

Dalším problémem je, že nedokážeme odlišit zloděje od nespravedlivě nařčených. Nařčení politiků se množí a důkazy o jejich vině či nevině chybí. Automaticky předpokládáme, že jsou všechna nařčení pravdivá, šířit nepodložená nařčení z korupce povaujeme za normální. To vyhovuje korupčníkům, protože obvinění z korupce je jen takový folklór, kterým se nemusí zabývat.

0 0
možnosti