Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L2

Lanta 2OO4

22. 2. 2012 16:33
Nesmysl

Můžete si sám zjistit na celkem snadném pokusu jak je příbuzenská plemenitba na organismus zhoubná. Pořiďte si akvárko a nechte mezi sebou křížit potomky s rodiči a vlastními sourozenci obyčejná paví očka,která se rychle a snadno množí. Když si pořídíte první párek,bude tento krásně probarvený. Sameček bude mít delší ocasní ploutev než samička a bude menší. Už po třech generacích kdy se mezi sebou budou křížit přímí potomci bude výsledek takový,že rybky ztratí barvú ,samečci začnou být k nerozeznání od samiček a rybky začnou celkově chřadnout a deformovat se.

Já takhle svého času choval paví očka na krmení pro dravé rybky. Vždy jsem musel jednou za čas do akvária přidat "novou krev" protože by jinak byl výsledkem naprosto zdeformovaný jedinec neschopný dalšího množení a nebo přežití.

1 0
možnosti
A

amenhotep16

22. 2. 2012 18:33
Re: Nesmysl

Nechci mluvit za autora, ale on argumentoval na téma náboženská, pseudoetická, nebo zákonodárci stanovená tabu, tedy apriorní zákazy. Váš příklad s pavími očky je zamozřejmě ověřitelný, ale příroda nepočítá jen s jedním základním párem, jehož potomci se příbuzensky plemení. Jen tak mimochodem tím příkladem jste ozřejmil skutečnost, proč je lidstvo tak hnusně degenerované. Podle Starého zákona jsme se všichni narodili jako výsledek příbuzenské plemenitby od prarodičů Adama a Evy. To je nářez, takhle zpochybmit civilizaci. Gratuluji.

0 0
možnosti
A

amenhotep16

22. 2. 2012 15:27
Tedy příteli,

vyjadřuji Vám naprostý souhlas, zviřátkům je nějaká příbuzenská plemenitba taky ukradená, u nižších živočichů si ji ani představit neumíme. Taková škeble potoční, že by se měla zabývat problémem, koho vajíčka oplodní? Jen jedno jste ve svém článku neměl říkat; že konzumace masa vedla u člověka ke zvýšení rozumové činnosti. Celá stáda vegeteriánů se teď na Vás vrhnou a umlátí Vás pytlíky se zrním. a co teprv vegani. A že jich je síla. To, že je apriori považujete za druh s nižším intelektem Vám neodpustí. I když tygra lze obecně s jistým zjednodušením  považovat za chytřejšího, než je ovce.

0 0
možnosti
O

Oliverko13

22. 2. 2012 15:52
Re: Tedy příteli,

Nejenom škeble potoční,ale i indočeši;-)

1 0
možnosti
RV

aprilea

22. 2. 2012 15:15
genetika

možno keby aj vaši rodičia riešili túto otázku dôsledne pred vaším počatím, svet by prišiel o jedného jedinca s vadou zraku a riedkymi vlasmi. Rv

0 0
možnosti
L

lukekra

22. 2. 2012 18:31
Re: genetika

tak tohle bylo hodne ubohe i na ty nejhorsi pomery...

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2144x
Psaná forma jazyka je pomůckou k zachycení myšlenek. A třeba je ta pomůcka něčím víc.

Seznam rubrik