Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Já, Claudius

31. 12. 2011 16:25
Jak tak na to koukám

vůbec nechápu, co je vám do toho, kolik je v GB hodin...

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

31. 12. 2011 13:20
jak ta koukám na mapu

měli by spíš ve Španělsku, Francii a BeNeLuxu přejít do ZEČ, aby u nich měli slunce nejvýše kolem 12 hodin ZEČ a ne až ve 14 hodin SEČ

a přestat šíbovat hodinama na letní čas a zpátky, to by musela být samozřejmost!

0 0
možnosti
RC

josefbad

31. 12. 2011 13:26
Re: jak ta koukám na mapu

a k cemu je nezbytne, aby bylo Slunce v poledne v nadhlavniku? Neni spise dulezitejsi, ze se v Evrope jednoduse lide domluvi, kdyz mluvi o nejake hodine, protoze obvykle maji SEC?

1 0
možnosti
PS

lecaks

31. 12. 2011 12:45
Délka? Karma.

Délka článku je relativní pojem, kterýkoliv odstavec kdyby autor vynechal, mohl by jej za to někdo přemoudřelý kritizovat, případně vyvracet tvrzení blížící se pravdě. Možná jste měl, pane Norku, použít podklady i z http://www.casproevropu.cz.

Zdůraznit nesmyslnost počínání mocných, které přispívá ke zhoršování zdravotního stavu populace. Tohle chceme? Nesmysl přetažený z min.století byl již v Ruské federaci letos zrušen a EU si s ním neví rady, vlastně ví. Bude to řešit až do roku 2050, pokud se brzy nerozpadne. Vše tomu totiž nasvědčuje, protože:

"Myšlenka si vždy utržila ostudu, když se uchýlila od záměru"!

Díky autore, karma.R^R^

0 0
možnosti
RC

josefbad

31. 12. 2011 12:55
Re: Délka? Karma.

hodnotim to jako dlouhe, protoze to nemam silu dnesni den cist uplne cele do detailu. Odlisme prosim dve veci - letni cas a zmeny casovych zon. Casova zona nemusi zhorsovat zdravotni stav nikoho. Proste nebudou v GB chodit do skoly na devatou, ale na desatou.

A co se tyka Ruska, tak pokud si vzpominam, tak oni zrusili Moskevsky cas a ponechali Moskevsky letni na porad. Jsou tedy proti SEC posunuti o tri hodiny. Takze mocni cas "znasilnili" take. Udelali kombinaci obojiho - ruseni zmeny letniho casu a posun mezi casovymi zonami.

0 0
možnosti
RC

josefbad

31. 12. 2011 11:20
prilis dlouhe

IMHO ma pani Rakusanova pravdu. Casova pasma jsou jen konvence. Pokud GB zavede SEC, pak staci, kdyz vse posunou o hodinu. Bude tedy burza otevirat o hodinu jinak. To je cele.

Jedina logika, ktera bude chybet je potom nazev svetoveho casu, ted je jasne, ze je to podle Greenwich, GB.

Uvedu osobni zkusenost. Nedomlouval jsem schuzku pomoci MS Outlook, pouze ustne. A neuvedomil jsem si, ze Rumunsko je v jine zone. Volal jsem o hodinu pozdeji.

1 0
možnosti
R

rudaz

31. 12. 2011 12:37
Re: prilis dlouhe

A je to tady. Veškeré handlování s nastaveným časem se koná kvůli burzám. Zase měl pan Paseka ze Svratouchu pravdu. Ano, ten pan Paseka, který předpověděl, že jako první na světě se u nás budou rušit politické strany, tedy hlavně jejich sekretariáty. Těšme se na přeměny.

R^V

0 0
možnosti