Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

9. 2. 2011 9:36
Ale podívejte se, jak se to vyvíjí s republikou

po pádu komunistů. Sametovka nepřišla proto, že by to tady bylo před rokem 89 tak zlé. Neexistuje jediná oblast (životně důležitá, nepočítám obchody přeplněné technikou), ve které by to za komunistů bylo horší než dnes. Sametovka a vůbec pád celého socialistického bloku měly jeden jediný opravdový důvod - rozšířit trh dále na východ a zajistit kapitalistickým režimům dalších pár let přežití. Každý další uváděný důvod je vymyšlený nebo okrajový a hon na komunisty je hloupý.

0 0
možnosti

honsu

9. 2. 2011 11:04
Re: Ale podívejte se, jak se to - Jarinka

To tedy promluvil ekonom!  Žasnu jaký Ty máš úžasný postřeh. Takový blábol to se totiž hned tak nevidí. Lidem u nás bylo úplně jedno kam dál se bude rozvíjet kapitalismus, ale co věděli určitě a jedno jim nebylo, byla skutečnost, že už měli komunistů plné zuby. Ale klidně si nadávej, to je také asi jediné co s tím můžeš dělat. A že hon na komunisty je hloupý? Chápu to, máš strach o vlastní kůži.

0 0
možnosti

petrph

9. 2. 2011 8:16
ono dokonce i "dobrých nápadů

měla i tahle vláda požehnaně (a to ani nepočítám předvolební sliby). Vzpomeňme jen na nápady pana Bárty, že mu stavební firmy dobrovolně sami zlevní cenu dopravních staveb,že tady budou stavět Číňani,že se místo dálnic budou stavět okresky, a podobně.A kde nic tu nic..

Takže si v klidu počkejme jaký zákon tenhle parlament (ve kterém sedí část současných a spousta bývalých komunistů) vlastně vypotí. Jestli tam bude že snižovat se má důchodcům komunistům, nebo komunistickým funkcionářům, nebo funkcionářům pouze od určité výše a v určité období. Nebo pouze těm kterým byla (soudně) prokázána nějaká vina.. Jestli všem bývalým pracovníkům STB, nebo těm kdo jsou ve svazích (ze kterých už spousta údajů zmizela), nebo těm kdo prokazatelně pracovali jako političtí vyšetřovatelé, nebo zase pouze těm kterým byla (soudně) prokázána nějaká vina.Aby se pak disidenti netěšili na nějaké miliony, ono se to týkalo pár desítek (dosud žijících) lidí.

0 0
možnosti

etamin

8. 2. 2011 22:17
Že by zase kolektivní vina ?

Vy byste rád oplácel zlo zlým. Myslíte si, že je to správné. Příjdete na to časem, že opak je pravdou.

0 0
možnosti

lrklo

8. 2. 2011 21:47
Tzv. oběti by měli zaplatit ten tunel po roce 1989

!!

0 0
možnosti

dampfer

8. 2. 2011 21:41
Samozřejmě

pozdě bycha honit, to měl být první úkol Čalfovy vlády, jenže Čalfa= kovaný bolševík nemohl svým soudruhům škodit. Dnešní generace bolševíky nezažila== proto touží po jejich rehabilitaci, což funkcionáři KSČM mají též v plánu. Všichni STBáci, bachaři a celostátní, krajští, okresní, městší, závodní funkcionáři== členové KSČ , oficíři, milicionáři -- vychovali potomky k obrazu svému a mnozí rozhodují u soudů atd

0 0
možnosti

Kvetuska55

8. 2. 2011 21:54
Re: Samozřejmě

Např.Topolánek, jeho maminka předsedkyně CZV KSČ OUNZ, (celozávodního výboru KSČ Okresního ústavu národního zdraví) a tatík Komunistický kádrovák, který v padesátých letech vyhazoval ze škol "politicky nespolehlivé" učitele ;-D A Mirek (vlastním jménem Vladimír) předseda ZO SSM (Socialistického svazu mládeže) na Vojenském Gymnáziu. ;-D

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

8. 2. 2011 21:41
Režimu již došel socialistický majetek a jeho zdroje

proto si vzpomněl na socialistické důchodce. Je to však fantasmagorický nápad, v demokratické společnosti nemůže být realizován. Starejte se tedy o to, jak přežít za své, co jste si vycinkal, to máte, Nohavo Rv

0 0
možnosti

Kvetuska55

8. 2. 2011 21:12
Důchody bývalých komunistů

Nápad s tímto zákonem je jen kouřová clona na zakrytí nepopulárních kroků současné vlády a jejích zlodějských kauz (Drobil,Vondra,Barták...).Na populistické výkřiky lid slyší.Stačí se však zamyslet.Důchod se vypočítává ze mzdy od roku1986,takže na platy před tímto datem není brán zřetel.Také peníze nad určitou částku (tuším, že 6 tisíc) se započítává nižším procentem.Výše platu tedy ovliní důchod minimálně.Proto US loni rozhodl,že ve výpočtu není dostatečná zásluhovost a tedy by se měly důchody naopak zvyšovat.Proto si myslím, že tenhle "výkřik" kopat do komunistů ani nikdo nemyslí vážně.

0 0
možnosti

Kvetuska55

8. 2. 2011 21:12
Re: Důchody bývalých komunistů

Zeptejte se jednoduše "komu to slouží" a podívejte se na diskuzi pod články."Modré straky" nebo "Socky" jsou v jednom šiku,kdykoliv se do sebe pustit. "Rozeštvi a panuj" - to je heslo současné oligarchie a daří se.Přitom peníze,které kradou ze státní kasy vysoce převyšují nejen schodky rozpočtu,ale i veškeré Kalouskovy škrty.Jsou to ale vaše peníze,vaše daně.Tady nebude lépe,dokud si i ten nejposlednější človíček neuvědomí a nedojde mu,že má sílu to změnit.Ne sám,ale společně s druhými.Jinak s těmi pijavicemi nikdo nepohne a stále budeme nesmyslně skákat po každém populistickém špeku,jako je zmíněný zákon. 

0 0
možnosti

kaktusak

8. 2. 2011 20:20
Zločin spáchali, když dopustili nástup dnešního režimu

Takže trest si každopádně zaslouží.

0 0
možnosti

modrý králík

8. 2. 2011 19:48
jste si jistý,

že ti, co budou platit, jsou opravdu Vaši soudruzi?

0 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1492x
Nesnáším hloupost, nespravedlnost a bezpráví, mám rád lidi veselé, slušné a spolehlivé.

Seznam rubrik