Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

konzerva

25. 2. 2011 17:56
A potem,

že Češi nejsú vlastenci. Hle jaká karma! A kolikých lidí "miluje svou vlast!" ;-D Jenom mi uniká, kdyže byl autor, na to, že je Čech, vlastně hrdý? Po převratě, jak tu čtu, jsme přece kradli a vybírali popelnice u sousedů, největší období "kapitalismu fialových sak a bílých ponožek" máme snad také za sebou, také, taxikáři asi kradú furt stejně, (nevím, taxálem nejezdím), veksláci snáď už také přišli o chleba a aj v hospodách se mi to zdá o dosť lepší, jak prvéj. Aj ten koktavý Špidla už sa nám z Brusela vrátil, tož také o haňbu méň... Tož, že by za komančů byl člověk hrdý na to, že je Čech, nejenom z Budějovic, když už včíl, po převratě, je to všecko jenom horší a horší? ;-) (Staříčci, co tu píšú a pamatujú ještě první republiku, ať mi odpustíja. Ale ani tehdy nebylo všecko úplně tak, akorát.)

0 0
možnosti
JJ

konzerva

25. 2. 2011 18:15
Re: A potem,

PS. Za ty nápisy - Češi nekraďte - jsem se nestyděl. Jednak jsem totiž nikdy nekradl a stydět se za ně možú spíš ti, co je tam umístili. Protože, toho, kdo krade, žádný nápis neodradí a obchodníci pouze urazili ty slušné zákazníky. Nevím, já sem je, ty nápisy, nikdy neviděl, protože jsem tam na nákupy nejezdil. Jenom, kdysi, do Polska a tam žádné takové nápisy nebyly.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

20. 2. 2011 23:34
Když jste takový patriot, opravte si tu hrubku v nadpise

0 0
možnosti
W1

Woren 1

25. 2. 2011 11:41
Re: Když jste takový patriot, opravte si tu hrubku v nadpise

Článek není o gramatice, ale je-li už o ní řeč, problém s ní máte patrně sám.

0 0
možnosti
RM

shady

20. 2. 2011 6:23
Buďme hrdí, že jsme Češi

Souhlasím s článkem, moc se mi líbil. Také miluji svoji rodnou hroudu nade vše. Ale  když jsme po sametové revoluci vyjeli na poznávací zájezd do Francie, hned za hranicemi s Německem se nám na odpočivadle stalo, že jak viděli český autobus, tak zamkli záchody. Co myslíte, že jsme udělali? Bylo to trapné, ale nedalo se jinak. Řidič měl povinnou přestávku. To by se v Německu nemohlo stát. Byli jsme tam i za totáče, ale vždy byli pohostinní, slušní a velice přátelští. Zvali nás přátelé - odsunutí Němci. Nemohli zapomenout na svoji rodnou hroudu a nám jich bylo líto. Jejich vzpomínání i český jazyk bylo hezké a mám to v paměti na celý život. A tak si nemyslím, že jsme horší, než ostatní národy.

0 0
možnosti
KW

fortina

19. 2. 2011 23:04
navsteva

kdyz prijedu na navstevu do sve rodne zeme se svymi znamymi-studem bych se propadla, kdyby rozumeli co si povidaji zamestnanci v ruznych podnicich.zacne to letistem a ridici taxi,pak hotely,restaurace obchody.ne vsichni se tak chovaji,ale at si nemysli,ze cesky umi jen oni.a dale, paklize pozadate anglicky ci nemecky atp.jej jak obsluze ocka zasviti-jen se zkuste ozvat cesky a podivite se kdeze je ta usmevava obsluha.tohle se mi opravdu v jine zemi nestalo,ale i tak se vracim rada-snad se casem nauci a pouci.

0 0
možnosti
FH

Fandano

20. 2. 2011 9:15
Re: navsteva

ja asi jezdim do jine Ceske Republiky a nebo je to na Morave jine nez v Cechach (prosim nebrat jako provokaci ;-)). V zahranici ziji uz 11 let a nemam pocit, ze by to u nas doma bylo takove spatne. V zivote se mi nestalo, ze by se nekdo na me prestal usmivat, protoze zjistil, ze muvim cesky a se svojimi zahranicnimi kamarady jsem taky v CR nemel nikdy problem. Domu se rad vraci. Ostatne za dva tydny jsem tam na par dnu a uz se hrozne tesim. Ono kazda zeme ma sve pro a proti a raj jsem jeste na svete nenasel :-).

0 0
možnosti
S

skydream

19. 2. 2011 18:36
Naivita!

Brečíte jako byste žil v zemi kde většina lidí nemá co jíst, kde se bojíte o život či kde by na dením pořadku byl výbuch sebevraha...

Ano politici tu kradou a lidé z konexema to mají jednoduší tak jako všude na světě.. je to tu lepší než v bulharsku a asi horší než ve francii anebo to jen v te francii umej delat sofistikovaneji... jde o to ze se tu nekrade jako v rozvojovem svete... stavba se aspon postavi a 10 procent si rozdelej zlodeji...

A hlavne co to mate s tim nebezpecim? Nejsou tu ozbrojene gangy jako v britani, ci sileni strelci jako v nemecku, ani bomby jako v rusku... nikdy sem se nebal jit v kteroukoliv nocni dobu pres ceska mesta a uz vubec se nemusite bat vesnic...

0 0
možnosti
N

nabuk

19. 2. 2011 20:25
Re: Naivita!

Vřele s Vámi souhlasím, autor to velice přehání, žije se tady docela dobře, je tu úžasná příroda a mnoho skvělých lidí. Jsou tu samozřejmě i ti druzí, ale ti jsou všude ... Jde o to, jak se člověk nastaví, co chce vidět a čemu sám ve svým životě dává přednost. Hořekovat nad tím, že druhý lidi nepředělám je zbytečná ztráta cenný energie, kterou můžu využít smysluplněji - zapracovat sám na sobě. To je jedinej člověk, kterýho můžu změnit. A v tom mi žádnej politik nezabrání ani mi nepomůže. :-).

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

19. 2. 2011 15:08
Cechy krasne,

Cechy me..........zacina to uz u prejmenovani nasi vlasti! Jsme potomci praotce Cecha .. ne Ceska.  Kde je zde ta hrdost???

A kdy konecne Cechum dojde, ze kazdy jedinec musi zacit u sebe.. Kazdy presne vi co spatne-mizerne atd...atd... dela ten druhy, ale zamest si pred svym vlastnim domem, to neudela nikdo. Ukazovat, kritisovat ty druhe, v teto zalezitosti jsou Cesi prvni.

Komunismus zanechal po sobe spalenou zemi. 

20 let a marne budete hledat eticke chovani ve spolecnosti. Prislovi mame k tomuto Thematu dost. Kde je ale skutek??????????????????? Bratr okrada bratra.....!??

A z tohoto je cloveku nanic.  A je to jeste horsi, kdyz zjistite, ze v nasem zapadnim sousedstvi(nenavidene a milovane) toto existuje.

0 0
možnosti
JP

pirna

19. 2. 2011 15:42
Re: Cechy krasne,

Takže stále se najde někdo, kdo za současný etický úpadek společnosti viní komunismus, který navíc v Československu nikdy neexistova l!? Až do roku 1990 jsem se vždy hrdě hlásil k tomu, že jsem původem Čech. Po 20-ti letech úspěšného budování rozvinuté kapitalistické společńosti v Čechách již na svůj český původ nijak hrdý nejsem  a jsem rád, že cestuji na pas skutečně demokratické země. 

0 0
možnosti
M

milan16647

19. 2. 2011 14:34
Také

miluju tuhle zem.Také se někdy stydím.Také dělím lásky na takové a onaké.Je mimo jiné láska k penězům a bývá velmi silná.Je láska k moci.Také velmi silná.

Láska k tomu škodit.Ta je u nás opravdu silná.Nadruhou stranu, my jsme si tuhle cestu zvolili,koho za to nenávidět.Zvolíte si zloděje za svého zástupce?No ano unás se to tak dělá už léta.Jen dříve měl zloděj jiný kabát.V podstatě se toho příliš nezměnilo.Snad jen že mohu na dovolenou snů,na kterou už za chvíli nebudu mít.Hezkej den.:-)[>-]

0 0
možnosti
K

kop

19. 2. 2011 14:31
Vaše sebemrskačství

mě dojímá ale musíte si uvědomit,že jeden špatný člověk pokazí pověst stovkám.moc si to bereme, jeden rakušák nám vykradl komerční banku a vidíte na bance nápis pozor na rakušáky.

0 0
možnosti
VZ

TG2

19. 2. 2011 14:03
Konec češství

Pod tohle se tisíckrát podepíšu.

V létě jsem jel s přáteli do chorvatska se školou (následovali jsme školní bus autem). Když jsme se vraceli a viděl jsem ceduli "Freistadt" (jsem také Jihočech), přepadl mě najednou tak příšerný pocit... A když jsme si na benzínce za hranicemi zapálili, benzínkářka na nás vlítla, začala arogantně řvát ať vypadneme, přitom žádné nebezpečí nehrozilo... Jen jsem si řekl, kam to zase dop*dele jedu... I ty kyselý rakušáci nám div neotvírali dveře na záchod.

Podobně, tři hodiny předtím kousek před Lincem nám auto chcíplo a potřebovali jsme startovací kabely. Polák i přes nepochopení se snažil alespoň pomoci (i když s poláky si zdaleka tak nerozumíme jako se slováky), i jiní pomohli. Ale český autobus? Zeptali jsme se řidiče a toho, stejně jako všechny ostatní soukmenovce (!!!) zajímalo jen víno v ruce a po znechuceném "ne" se nám dál nevěnoval.

Opravdu bych velice rád řekl, že jsem Čech, ale rád bych se zbavil toho horka, co mě zaplaví po této strašlivé lži.

0 0
možnosti
JI

INDRJA

19. 2. 2011 13:22
Kdo co vlastně ubývá?

Omlouvám se za mentorování, ale ubývá vás, ne něco vám???

Ubývá mne = něco se ze mě ztrácí

Ubývá mně = já něco ztrácím

Ještě horší by to bylo v případě polib mně a mě :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1492x
Nesnáším hloupost, nespravedlnost a bezpráví, mám rád lidi veselé, slušné a spolehlivé.

Seznam rubrik