Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

marlow

1. 11. 2009 11:45
Asi by nebylo od veci

Prestat hazet vinu na komunisty a podivat se do zrcadla. Ano za soucany stav nesou vinu komuniste - kolaboranti ruskeho imperia, ale ti uz nepredstavuji zadnou aktualni hrozbu. Jedine co po nich zustalo jsme my, lide s pokrivenym videnim sveta. Tak dlouho nam nazorne predvadeli, ze pravdu ma ten kdo drzi moc a penize, az jsme tomu uverili. Kolik z nas kteri tady tepeme nenazranost a korupci uredniku by odolalo pokuseni trochu si prilepsit, kdyby meli prileztost? Kolik z nas si nejak prilepsilo na ukor ostatnich jen proto ze jim za to nehrozil postih? Komunismus je mrtvy, pokud mame s necim problem tak jedine sami se sebou - a tady zadne obvinovani nepomuze.

0 0
možnosti
AR

Don don

31. 10. 2009 22:40
jakýsi

Jackson byl bývalý černoch. :-)   

0 0
možnosti
K

krosita

1. 11. 2009 1:07
Re: jakýsi

a černochem zůstal

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

31. 10. 2009 21:47
Proč jste si, kaktusaku,

nevzali ze "všelidového vlastnictví" svůj "spravedlivý podíl" a nepokračovali v budování socialismu? Třeba  já po vás nikdy nechtěl nic jiného, než aby jste se na mne vykašlali, nebuzerovali mne, nechali odjet do ciziny pokud bych chtěl a v neposlední řadě abych se NEPODÍLEL  NA VAŠEM "VŠELIDOVÉM VLASTNICTVÍ", neboť z toho jsem nic neměl, jen platby na jeho údržbu. Dokonce i bez vašeho sociálního a zdravotního systému bych se minul, rád bych z něj odešel pokud by to znamenalo, že budu mít od "kaktusaku" definitivně pokoj. Proč to nešlo? A proč jste po listopadu nepokračovali v budování socialismu, ve vlatním majetku a s vlastními příznivci?Zbavili byste se přece "rozvracečů" a lidí malověrných. To by se přece teprve budovalo! Proč jste se tedy  nejdřív nechali zaměstnat u "vykořisťovatelů" , vlastně jste se vetřeli a hned začali kapitalismus rozvracet, remcat a kverulovat? Není to tím, že chcete co vidíte, ale sami to nedovedete vymyslet ani vyrobit? Jste jen závistivá sebranka!

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 11. 2009 0:14
Re: Proč jste si, kaktusaku,

My nic nerozvracíme, naopak ten kapitalismus svou prací držíme nad vodou. Zaměstnal jsem se ve státním, ale pak nám ten podnik ukradli.

Fungovala např. řada úspěšných družstev, tak je váš režim uměle zlividoval, jednostranně preferuje soukromé vlastnictví. Přesto se družstva nebo drobné živnosti dají považovat za zárodky socialismu. 

Také já bych byl rád, aby mě váš režim nechal na pokoji, neomezoval, nekradl mi peníze a nefinancoval z nich útočné války a nedotoval z nich neschopné soukromé podnikatele. Když bych si ale chtěl sám pěstovat potravu, postavit dům, opatřit topivo, máte spoustu omezení, vše je tzv. soukromým majetkem, takže nezbývá, než žít v rámci kapitalismu. Potom se ale nedivte, že se komunisti k vám chovají stejně. 

0 0
možnosti
FP

forhend

31. 10. 2009 20:03
Už jste to dal přečíst otci, dědoví nebo strejdovi nebo

někomu z rodiny???;-D

0 0
možnosti
P

Pavel_D

31. 10. 2009 20:25
Re: Už jste to dal přečíst otci, dědoví nebo strejdovi nebo

Tak tak. Když si to spočítáte, že v republice bylo asi 10 až 15% členů KSČ (a k tomu ty ostatní, které soudruh Husák označil za "nepartijní komunisty"), tak v každé větší rodině byste našel nějakého toho strýčka Váňu, který se hodil - tu devizový příslib sehnal, tu poukaz na spartaka nebo na byt, tu dobrý flek v podniku, nepříliš chytré dítko na školu dostal, průšvih zažehlit pomohl (byť někdy za cenu podpisu spolupráce s StB) a vůbec. Hýčkali jsme si své strýčky Váni.

Že to byli hadi na prsou, nám došlo dost pozdě.

0 0
možnosti
P

ProtiVsem

31. 10. 2009 19:48
Trefil jste to presne ;-)

Bohuzel, revoluce byla sametova a KSCM existuje do ted a nic se asi nezmeni. Ted budou zakazovat DS a pritom KSCM jim nevadi.

Druha revoluce opravdu smysl nema, ale jedine reseni je pockat, az tato generace 40niku vymre. To je demokracie, vladne vetsina.

Pekne jste to napsal a je to pravda.

0 0
možnosti
K

kaktusak

31. 10. 2009 20:01
Re: Trefil jste to presne ;-)

Lidi jsou se současným režimem nespokojení, tak se někdo snaží obrátit tu nenávist od sebe ke komunistům, kteří se současným marasmem přitom nemají co dělat.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

31. 10. 2009 19:34
značně zjednodušený pohled ...

Mezi (bývalými) komunisty jsou značné rozdíly, nelze je všechny házet do jednoho pytle. Např. Stalina, Gorbačova, Tlustého apod.

Lze říci, že pro ně má kariéra značný význam. Často jsou náchylní přijímat jednoduchá řešení. Rozdíly ale mezi nimi jsou.

A ty podvody nedělají jen oni. Takový Kožený, Krejčíř, Mrázek snad ve straně nebyli.

0 0
možnosti
K

kaktusak

31. 10. 2009 19:41
Re: značně zjednodušený pohled ...

Tak zrovna Stalin, Gorbačov a Tlustý do jednoho pytle patří.

0 0
možnosti
K

kaktusak

31. 10. 2009 19:29
Nejsou to komunisti, ale kariéristi

Vždy se přimknou k mocným, na ideologii jim nezáleží.

Rozkrádání, podrazy a křivárny jsou způsobeny pádem socialismu a nástupem kapitalismu. Problém je v kapitalistickém systému, který podobné chování odměňuje a poctivou práci trestá. Komunisti za to nemohou, neměli v posledních 20 letech na dění v zemi žádný vliv. Oni neprosazovali privatizaci, neurčovali podobu zákonů, jejich připomínky byly vždy smeteny ze stolu.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

31. 10. 2009 19:39
Re: Nejsou to komunisti, ale kariéristi

;-D A protože se o tom v Rudém právu nepsalo a všichni funkcionáři měli své funkce jisté do důchodu (nikdo nikdy nebyl za korupci odvolán), tak před r. 1989 vše rozdělovali spravedlivě, žádná korupce, nebo šedá ekonomika nebyla.;-D

0 0
možnosti
C

cara7

31. 10. 2009 18:44
Autore

tímto článkem jste píchl do vosího hnízda!;-D

0 0
možnosti
P

pravicerulez

31. 10. 2009 18:42
jako by to napsal stetina

taky byvaly komunista, ze by mezi komunisty a bojovnymi antikomunisty nebyl tak velky rozdil ? mozna by bylo nejlepsi i temhle zurivejm antikomunistum zakazat praci a kdo vi co jeste, cely skupine, tak po komunisticku bez ohledu na jednotlivce ;-D

0 0
možnosti
Y

Yoachim

31. 10. 2009 18:42
Vydržíme déle.

Ještě že jsme tu ty komouše měli a máme. Ještě, že máme i ty kteří sice komunisty nikdy nebyli nebo ani být nemohli ,ale jsou  jimi zkažení. Hned je ten život snažší, je na koho ten bordel svést. Musíme jen doufat, že nám to tahle vydží  dalších 2o let. Komunistům vydrželi imperialisté a třídní nepřítel 41 let. Neříkejte, že nám by to nemohlo vydržet  alespoň tak dlouho ne li déle. Já tomu věřím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1492x
Nesnáším hloupost, nespravedlnost a bezpráví, mám rád lidi veselé, slušné a spolehlivé.

Seznam rubrik