Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

A Ted si predstavte, za ten milovanej / nenavidenej 1. Maj prisel k nam do nasi Evropyz tech prohnilejch USA.

0 0
možnosti
Foto

Já si to představovat nemusím, já to vím...

1 0
možnosti
JK

Dočetl jsem to až k: "zašli na pivo ve voskovaném kelímku". Dál už to nemá význam. Na vás je pěkně vidět idealizování života za minulého režimu. Pro připomenutí: v rámci oslav 1.máje za komunistů musela být všechna restaurační zařízení zavřená, takže žádný voskáč.;-D Máte krátkou paměť, vaše "vzpomínky" stojí za starou Belu.Rv

0 0
možnosti
IN

Není třeba si idealizovat tu dobu, ale po průvodu se šlo skutečně na pivo nebo na oběd s celou rodinou, restaurace nebyly zavřené.

Nejlepší oslavy 1.máje byly po válce, kdy lidé se nenuceně radovali, na venkově vyzdobili do průvodu zemědělské vozy-žebřiňáky, mávátka byla ručně vyráběná z krepového papíru, protože byla bída, ale lidé si oblékli kroje i pro děcka, baráčnická kapela vyhrávala. Byla to euforie po válce.

0 0
možnosti
Foto

Jsem ráda, že jste to tak napsal. Člověk si ze všeho musí vzít to pozitivnější. Nadávat je snadnější. Zažila jsem spoustu 1.májů a vzpomínáme na ně se známými, i s rodinou převážně v dobrém. Nést si celý život na zádech batoh křivd, k čemu to je? Přeji pohodové, nejen májové dny:-)

1 0
možnosti